Εάν ήσουν παιδί την δεκαετία του 1980, η σχέση σου με τα βίντεογκέιμς θα είχε οριστεί είτε μέσα στις αίθουσες ψυχαγωγίας (κοινώς "ουφάδικα") που ήταν διάσπαρτα σε όλη την Ελλάδα, στις οθόνες των ηλεκτρονικών που λειτουργούσαν με δραχμές, δίπλα σε τραπέζια πινγκ-πόνγκ και μπιλιάρδου ή στο σπίτι κάποιου φίλου που είχε κάποια από τις δημοφιλείς κονσόλες ή πρωτόγονα PC της εποχής.

 

Μιλάμε για τίτλους παιχνιδιών που άφησαν εποχή και έδωσαν σχήμα και μορφή στα "electric dreams" ολόκληρων γενεών που σήμερα θεωρούνται πια cult αλλά έχουν χιλιάδες οπαδούς, ακόμα και πολύ νεώτερων ηλικιών.

 

Αν θες να αναβιώσεις, να γνωρίσεις ή να "καείς" με τα ψηφιακά απομεινάρια μιας ολόκληρης εποχής, τότε μια επίσκεψη στο Archive.org (τον απόλυτο προορισμό για τo digital μνημονικό μας) είναι αυτό ακριβώς που σου χρειάζεται.

 

Στις ενότητες Console Living Room και Internet Arcade, θα βρεις χιλιάδες -δεν είναι σχήμα λόγου, μιλάμε για σχεδόν τρεισήμισι ΧΙΛΙΑΔΕΣ- ρετρό ηλεκτρονικά παιχνίδια που εμφανίστηκαν στις γνωστότερες κονσόλες, υπολογιστές και όρθια coin op, από τα τέλη των 1970s έως τα μέσα των 1990s. 

 

Εξοπλίσου μια υπερταχεία σύνδεση στο Internet, όπως το OTE VDSL, ειδοποίησε φίλους και γνωστούς ότι δεν σε έχουν απαγάγει ... εξωγήινοι, και αφέσου σε μια πραγματικά vintage εμπειρία που σου προσφέρουν οι αυθεντικές αναπαραγωγές σε fullscreen, όλων αυτών των κινούμενων pixels, που αποτελούν τους προγόνους του μοντέρνου gaming.