Το ήξερες ότι εκτός από το να σερφάρεις μπορείς και να... σολάρεις μέσω του browser σου, είτε αυτός είναι ο Chrome, είτε ο Firefox ή οποιοσδήποτε άλλος έχεις επιλέξει για default στον υπολογιστή σου;

 

Κι όμως. Γίνεται!

 

Εάν θες να μετατρέψεις το αγαπημένο σου πρόγραμμα περιήγησης σε μουσικό όργανο που μπορείς να παίξεις με το πληκτρολόγιο του υπολογιστή, ή με την οθόνη αφής της φορητής σου συσκευής, επισκέψου τα link, έχοντας εξασφαλίσει μια δυνατή σύνδεση στο internet όπως την OTE VDSL και κάνε ντουέτο με την παρέα!

 

WebSID - http://www.igorski.nl/experiment/websid Αν είσαι παιδί των 80s μπορεί να θυμάσαι τους υπολογιστές Commodore οι οποίοι διακρίνονταν εκτός από τα γραφικά τους και για τον ιδιαίτερο ήχο τους. Υπεύθυνο για τον ήχο αυτό ήταν ένα chip ονόματι sid -φαντάσου το σαν προϊστορική κάρτα / γεννήτρια ήχου - που παρήγαγε έναν χαρακτηριστικό συνθετικό τόνο. Το σάιτ WebSID, μιμείται αρκετά πειστικά τη γεννήτρια αυτή και μετατρέπει τον browser σε μια μηχανή παραγωγής chiptunes!

 

 

AudioTool - http://www.audiotool.com/ Εδώ το concept της μουσικής παραγωγής μέσω browser αποθεώνεται! Μια ολόκληρη πλατφόρμα μουσικής παραγωγής (DAW), στον περιηγητή σου, ικανή για να παράξει ολόκληρο μουσικό κομμάτι! Εγγύηση μουσικού κολλήματος!

 

 

Websynths - http://websynths.com/ Ένα πλήρες συνθεσάιζερ παλαιάς κοπής, με δύο γεννήτριες ήχου, φίλτρα εφέ και πολλά ακόμα ψηφιακά καλούδια, με καταπληκτικούς έτοιμους ήχους, που είτε τους χρησιμοποιείς ως έχουν, μέσω του keyboard ή της οθόνης αφής, είτε τους επεξεργάζεσαι με τα εργαλεία ελέγχου.

 

 

Acid Machine - http://errozero.co.uk/acid-machine/

To είδος μουσικής που γεννήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του '80 στο Σικάγο και ευθύνεται εν πολλοίς για την άνθιση της κουλτούρας των club στα 1990s' βασίστηκε σε ένα φορητό συνθεσάιζερ και ένα drum machine. Οι δημιουργοί αυτού του σάιτ έχουν αναπράξει με μεγάλη πιστότητα τα όργανα αυτά που μπορείτε να χειριστείτε απευθείας από τον Browser σας.

 

 

Jam With Chrome - http://www.jamwithchrome.com/

Jamming είναι η διαδικασία μουσικής συνεύρεσης μουσικών με σκοπό τον αυτοσχεδιασμό. Φαντάσου λοιπόν ότι αυτό το σάιτ σου δίνει τη δυνατότητα να συνδεθείς και να τζαμάρεις με τρεις φίλους, χρησιμοποιώντας εικονικά όργανα από το σάιτ. Ζήσε τη μαγεία ενός jamming ή απλά δοκίμασε να παίξεις ηλεκτρική κιθάρα, ντραμς ή πλήκτρα με καλή πιστότητα στον ήχο. Θυμήσου: παίζει μόνο στον Google Chrome.

 

 

Drum Machine - http://html5drummachine.com/ 4 εμβληματικά drum machines με τους πιο χαρακτηριστικούς ήχους που 'έχτισαν' την χορευτική μουσική από τα 1980's έως σήμερα, σε μια σελίδα του browser σου. The beat goes on!

 

 

Theremin - http://femurdesign.com/theremin/

 

Ένα από τα πιο πρωτοποριακά ηλεκτρικά όργανα όλων των εποχών, επαναλανσάρεται σε μια απλή βερσιόν για browsers αλλά με το ίδιο εντυπωσιακό ήχο και εκφραστικότητα.