10.000 αναγνώστες μας ψήφισαν: Απαγόρευση της Χ.Α. εδώ και τώρα

10.000 αναγνώστες μας ψήφισαν: Απαγόρευση της Χ.Α. εδώ και τώρα Facebook Twitter
13

Λίγο μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα, το LIFO.GR άνοιξε την συζήτηση για το μέλλον της χώρας σε σχέση με τη Χρυσή Αυγή. 

Αρκετοί αρθρογράφοι μας, είχαν ζητήσει επανειλημμένα την απαγόρευση του κόμματος, ενώ άλλοι είχαν επισημάνει τους κινδύνους από μια πιθανή απαγόρευση, υποστηρίζοντας πως πρέπει να γίνει αυστηρότατη τήρηση των νόμων. 

Θέσαμε όμως το ερώτημα και στους αναγνώστες μας. (Προσθέσαμε και μία πιθανή απάντηση, την οποία κανένας από τους αρθρογράφους μας δεν θα επέλεγε - το "να μην αλλάξει τίποτα".)

Λιγότερες από πέντε μέρες αργότερα, σχεδόν 10.000 άτομα ψήφισαν. 

ΔΕΝ πρόκειται για επιστημονική δημοσκόπηση, μιας και, παρ' ό,τι το δείγμα της είναι τεράστιο, δεν γνωρίζουμε κατά πόσο είναι αντιπροσωπευτικό της Κοινωνίας. Ξέρουμε μόνο ότι είναι αντιπροσωπευτικότατο των αναγνωστών του LIFO.GR

Να τα αποτελέσματα, μέχρι αυτή τη στιγμή. 

 

Σε κάθε περίπτωση, οι αναγνώστες μας πιστεύουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία πως κάτι πρέπει να γίνει, επειγόντως. Δικαιοσύνη δεν αποδίδεται αυτή τη στιγμή, και το 95% ζητά νέους νόμους ή/και εφαρμογή αυτών που υπάρχουν. 

Η μπάλα τώρα είναι στο στρατόπεδο της Κυβέρνησης, που για υπερβολικά πολύ καιρό έκανε ότι δεν καταλάβαινε...

13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

7 σχόλια
H υπαρξη της Χρυσης Αυγης αποτελει βαρεια προσβολη προς την Δημοκρατια,τον πολιτισμο,την ηθικη,τον ανθρωπισμο,την παιδεια, την αισθητικη,και,κυριως,προς την Ιστορια μας. .Ποτε ομως δεν θα υπερψηφιζα την απαγορευση της λειτουργιας της.Ποτε.(Της χρηματοδοτησης της φυσικα ναι.Μαζι με ολα τα αλλα κομματα)Αποτελει εντελως διαφορετικης ταξεως ζητημα η διωξη της ηγεσιας της και συγκεκριμενων μελων της ως εγκληματιων του κοινου ποινικου δικαιου με την απαγορευση λειτουργιας ενος πολιτικου κομματος.Οσοδηποτε εχθρικο προς την δημοκρατια και αν ειναι αυτο.Η Δημοκρατια δεν μπορει να πολεμα τους εχθρους της με τα δικα τους οπλα.Την απαγορευση,δηλαδη,της εκφρασης των ιδεων τους.Διοτι τοτε δεν θα ειναι καν Δημοκρατια.Θα ειναι,απλα ,μια μορφη κοινοβουλευτισμου,και μαλιστα "της πλακας".Οπως ο δικος μας.Και ενα δημοκρατικο πολιτευμα δεν θα μπορουσε να κανει μεγαλυτερο δωρο προς τους ορκισμενους ναζι εχθρους του απο την αυτοαναιρεση του .
Κι αύριο θα θέσει η ΧΑ στον ιστότοπό της το ερώτημα αν πρέπει ν’ απαγορευτεί η ΔημΑρ ως ομάδα γενίτσαρων, προδοτών, εβραιομασόνων και δεν ξέρω τι άλλο. Πέντε μέρες αργότερα, 10.000 άνθρωποι θα έχουν ψηφίσει: 75% «απαγόρευση / τέρμα στην επιχορήγηση των προδοτών από τα λεφτά μας». Συμπέρασμα;
αυτό που λες ισχύει για όλες τις δικτυακές δημοσκοπήσεις.Οιοσδήποτε μπορεί να κάνει και μία, και ο οιοσδήποτε, χωρίς πολύ σκέψη απαραίτητα, να απαντήσει. Συμπέρασμα?Δεν αναδεικνύουν και πολλά απαραίτητα, αλλά σίγουρα τα αποτελέσματα έχουν να κάνουν με το group/προφίλ χρηστών που απευθύνονται.Κατά τα άλλα όμως μπορούμε να συζητάμε πάνω σε αυτό φυσικά. Από την άλλη ένας από τους λόγους που στο ποστ μου υποστηρίζω την μη κατάργηση αυτού του πράματος, που έχει αναδειχθεί σε κόμμα, είναι ότι δεν θέλω να ανοίξει ο δρόμος για καταργήσεις κομμάτων γενικά. Μπορούμε άνετα όμως να καταδικάζουμε κάποια κόμματα στην γραφικότητα με την απουσία αντιπροσώπευσης και καταδίκη εγκληματικών ενεργειών που διαπράττουν.
Κάθε κόμμα που το πρόγραμμά του υποστηρίζει αξιόποινες πράξεις πρέπει να απαγορεύεται να κατέβει στις εκλογές. Η ΧΑ είναι μέσα σε αυτή την κατηγορία.
Το πρόβλημα με τους υπάρχοντες νόμους είναι ότι εκείνοι που καλούνται να τους εφαρμόσουν (μπάτσοι - δικαστές) είναι εξίσου αλλοτριωμένοι, και ορισμένοι εξ' αυτών υποστηρικτές της συμμορίας. Δεν έχουμε τη πολυτέλεια να περιμένουμε να εφαρμοστούν οι νόμοι - αν ήθελαν θα τους είχαν εφαρμόσει ήδη. Η απαγόρευση θα τους κόψει τα πόδια, θα τους υποχρεώσει σε οπισθοχώρηση. Πρόκειται για μίνιμουμ αμυντική ενέργεια απέναντι σε άτομα που αν είχαν τη δυνατότητα θα εξόντωναν στη κυριολεξία όλους τους πολιτικούς τους αντιπάλους σε μια νύκτα χωρίς δισταγμό κανένα. Το Ράιχσταγκ ακόμα καίγεται. Το σωστό θα ήταν και να τους απαγορεύσουν και να τους δικάσουν για τα εγκλήματα που έχουν κάνει
μμμ...Νομίζω ότι μία απαγόρευση δεν θα έλεγε τίποτα. Ίσα ίσα που θα τους έκανε και οσιομάρτυρες (μπρρ) στα μάτια κάποιων που δεν θέλεουν να καταλάβουν ότι η πραγματικότητα και η ουσία είναι η βία απέναντι σε όσους βρίσκονται στο στόχαστρο της (ανά περίοδο και συγκυρία).Επίσης αυτό είναι κίνηση η οποία δεν υποστηρίζεται (από τα λίγα που γνωρίζω τουλάχιστον) από το σύνταγμα μας. Επίσης νομίζω ότι έτσι θα πρέπει να παραμείνει.Οπότε σαν λύση θα έλεγα ότι μπορεί να εφαρμοστεί το υπάρχων νομοθετικό πλαίσιο ώστε να τιμωρηθούν με την αυστηρότερη των ποινών που προβλέπεται, οι φυσικοί αλλά και ηθικοί αυτουργοί των απάνθρωπων αυτών πράξεων, ώστε από την μία κοπεί και ο τσαμπουκάς του στυλ "γαμάμε το σύμπαν και δεν τρέχει και τίποτα".Από την άλλη ίσως θα χρειαζόταν να γίνει και κάποια διάκριση των "φασιστικών πράξεων βίας".Και στην τελική αν θέλουν να είναι κόμμα ας τουμπεκιαστούν και να προσπαθήσουν να ψήσουν κόσμο όπως και οι άλλοι.Προχθές στην Γερμανία πάτωσαν, ας τους γράψουμε στα παπάρια μας και εδώ. Και δεν θα μπορούν να πούνε και τίποτα
«Ποτέ μην μισείς τους εχθρούς σου. Επηρεάζει την κρίση σου» (από το Godfather III).Απ’ ό,τι φαίνεται, ακόμα και αυτή τη δύσκολη στιγμή, η πλειονότητα του κόσμου αδυνατεί να αντιδράσει με τη χρήση του λογικού – εξακολουθεί να προτιμάει το θυμικό. Ακόμα και τώρα πιστεύει ότι οι κρεμάλες ή οι κανονιστικές ρυθμίσεις θα λύσουν το πρόβλημα της ΧΑ. Προειδοποιήσεις ότι η ΧΑ θα είναι πάντα πιο αποτελεσματική στο να ρίχνει κλωτσιές και μπουνιές από τους «αντιφα» αντιπάλους της, έπεσαν στο κενό. (Διαβάστε σχόλια σε http://www.lifo.gr/lifoland/you-send-it/30055)Προειδοποιήσεις ότι η κλιμάκωση της εκατέρωθεν βίας το μόνο που προσφέρει είναι μια εύκολη νίκη στη νεοναζιστική παράταξη, προκαλώντας θύματα ακόμα και μεταξύ των αθώων, δεν φαίνεται να έπεισαν: Η εκ προμελέτης δολοφονία ενός αντιφασίστα αποτελεί την καλύτερη απόδειξη.Προειδοποιήσεις ότι ενδεχόμενη απαγόρευση της Χρυσής Αυγής δια νόμου αντιμετωπίζεται εύκολα με μετονομασία της σε Ασημένια Αυγή ή Τενεκεδένια Αυγή δεν φαίνεται να συγκινούν κανέναν: Οι αναγνώστες του Lifo.gr στην πλειοψηφία τους ζητούν να τεθεί εκτός νόμου. Το γεγονός ότι ο Erdogan, καίτοι ήταν αρχηγός του πρώτου κόμματος στις βουλευτικές εκλογές του 2002 στη Τουρκία, δεν μπόρεσε να ασκήσει αμέσως τα καθήκοντά του ως πρωθυπουργός διότι του είχε επιβληθεί στέρηση πολιτικών του δικαιωμάτων (ως μέλους ισλαμιστικής οργάνωσης) ελάχιστοι το γνωρίζουν. Το ό,τι το σημερινό Κόμμα Ευημερίας και Ανάπτυξης (που κυβερνάει την Τουρκία) μετονομάστηκε έτσι από Κόμμα της Αρετής λόγω δικαστικής απαγόρευσης (και το οποίο με τη σειρά του μετονομάστηκε έτσι από Κόμμα της Ευημερίας, λόγω δικαστικής άλλης απαγόρευσης) είναι κάτι που προτιμάμε να παραβλέπουμε. (Διαβάστε σχόλια σε http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/40185)Οι δημοσκοπήσεις όμως δείχνουν ότι η εκλογική επιρροή της ΧΑ δεν μειώθηκε ούτε χάρη στις μπουνιές που έφαγε περαστικός χρυσαυγίτης που πήγε να αγοράσει σουβλάκια, ούτε χάρη στη συζήτηση για θέση του κόμματος εκτός νόμου: Η μεταστροφή της κοινής γνώμης έγινε χάρη στην ηθική απαξίωση των νεοναζιστών, μετά τη δολοφονία του Φύσσα.Διοικητικά μέτρα δεν πρόκειται να λύσουν το πρόβλημα της ΧΑ – αντιθέτως θα το διογκώσουν, επιτρέποντάς της να ενδυθεί τον μανδύα του αντισυστημικού οσιομάρτυρα. Μόνη λύση είναι η παιδεία και η κατάδειξη του ελεεινού επιπέδου της.
@ Vangelis1972Το ελεεινό επίπεδο της Χ.Α. το επεσήμαναν αρκετοί εδώ και καιρό και το αποτέλεσμα ήταν ότι στις τελευταίες δημοσκοπήσεις πριν τη δολοφονία του Φύσσα η Χ.Α. είχε αγγίξει ένα 15%. Προφανώς το γεγονός της συγκεκριμένης δολοφονίας (γιατί το τι είχε προηγηθεί όλο αυτό τον καιρό με θύματα κατά κύριο λόγο αλλοδαπούς φάνταζε για κάποιο λόγο πολύ μακρινό) ήταν αρκετό για να ταρακουνήσει αρκετούς από τους εν δυνάμει ψηφοφόρους της ή έστω να τους κάνει να ντρέπονται να δηλώνουν ανοιχτά τις προτιμήσεις τους. Οπότε το συμπέρασμα πιο είναι; Προφανώς όχι να ελπίζουμε στην επόμενη δολοφονία με σκοπό την περαιτέρω απαξίωση, αλλά να νιώσουν οι χρυσαυγίτες για μια φορά το σιδερένιο χέρι του νόμου. Τι σημαίνει όμως αυτό; Το να τιμωρηθεί ο Ρουπακιάς είναι το αυτονόητο, από εκεί και πέρα όμως; Θα ψάξουμε να βρούμε ποιές δομές κινητοποίησαν τον Ρουπακιά εκείνο το βράδυ; Θα εφαρμοστούν οι διατάξεις για την εγκληματική οργάνωση; Θα πάρει πρωτοβουλίες ο νομοθέτης, ώστε π.χ. (για να πετάξω μια ιδέα) να απαγορευτούν οι στρατιωτικού τύπου, ένστολες πορείες των "μάχιμων" της Χ.Α.; Θα χρησιμοποιήσει η ΕΥΠ τα περίφημα βαλιτσάκια, ώστε να δέσει την υπόθεση από άποψη στοιχείων; Το ότι θα βγουν οι χρυσαυγίτες να παίζουν τους μάρτυρες είναι το μόνο σίγουρο, λίγοι όμως από τους οπαδούς τους είναι έτοιμοι να αναλάβουν το κόστος της υποστήριξης μιας οργάνωσης, η (παράνομη) δραστηριότητα της οποίας θα αντιμετωπίζεται ανηλεώς από την πολιτεία. Δεδομένου άλλωστε ότι η συζήτηση περί θέσης εκτός νόμου είναι θεωρητική αυτή την στιγμή, καθώς δεν υπάρχει νομική δυνατότητα προς τούτο, η μόνη λύση είναι αυτό που εύστοχα ειπώθηκε, η Χ.Α. να τεθεί ενώπιον του νόμου. Για αυτό όμως θέλουμε αποφασισμένους δικαστικούς, επαγγελματίες αστυνομικούς και έναν πολιτικό κόσμο που θα στέλνει με συνέπεια το μήνυμα ότι το χάιδεμα τελείωσε.
Δεν συμφωνώ με το ότι ενδεχόμενη απαγόρευση της Χρυσής Αυγής δια νόμου αντιμετωπίζεται εύκολα. Ας μετονομαστεί όπως θέλει και μετά ας τεθεί εκτός νόμου εκ νέου. Δεν γνωρίζω νομικά και επομένως δεν ξέρω πως θα μπορούσε να γίνει αυτό αλλά πιστεύω πως είναι εφικτό αν υπάρχει η αντίστοιχη θέληση από την μεριά της πολιτείας. Το παράδειγμα σου με τον Ερντογάν το θεωρώ άστοχο καθώς εκεί μιλούσαμε για ηγέτη του πρώτου κόμματος. Απο κει και πέρα ας γίνουν και οσιομάρτυρες, είναι κάτι που το προτιμώ από το να παρανομούν με κάθε τρόπο ατιμώρητοι.
@ Ästhet & απόστολος πέτρος Το παράδειγμα της Τουρκίας, όπου το κεμαλικό βαθύ κράτος (στρατός/δικαστικοί/πανεπιστημιακοί/διπλωμάτες/ηγεσία δημόσιας διοίκησης) έκανε πάν δυνατόν (χρησιμοποιώντας ακόμα και παράνομες μεθόδους) για να καταστείλει τον (μετριοπαθή) ισλαμισμό είναι χαρακτηριστικό, και θα έπρεπε να μας δώσει ορισμένα διδάγματα:Ο Ερντογάν, σημερινός αρχηγός του ισλαμικού κόμματος, όχι μόνο είδε το τότε κόμμα του να κηρύσσεται παράνομο, όχι μόνο πήγε φυλακή για τη σμμετοχή του σ' αυτό, αλλά και καταδικάστηκε σε στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, μετά την αποφυλάκισή του. Ο άνθρωπος απλά: -Κάποια στιγμή αποφυλακίστηκε-Άλλαξε την ονομασία του κόμματός του-Όταν έγινε άρση της ποινής του, έγινε πρωθυπουργός της Τουρκίας. Εφόσον υπήρχε η λαϊκή υποστήριξη, όλες οι προσπάθειες εξαφάνισης του ισλαμισμού με διοικητικά μέτρα ήταν καταδικασμένες σε αποτυχία. Όσο και άν μας σοκάρει η σύγκριση, αυτό ακριβώς μας διδάσκει και η ιστορία των χριστιανών που τους έδιναν τροφή στα λεοντάρια, αυτό μας διδάσκει και η ιστορία όλων των παράνομων επαναστατικών κινημάτων, που παρ' όλες τις εναντίον τους διώξεις, τελικά κατάφεραν να επικρατήσουν. Επομένως, το θέμα δεν είναι να κηρύξουμε τη ΧΑ παράνομη, ούτε να στείλουμε μέλη της στην κρεμάλα, το θέμα είναι ο κόσμος να πάψει να την υποστηρίζει. Εάν μέρος του εκλογικού σώματος πιστεύει ότι η ΧΑ επιτελεί θεάρεστο έργο μπαλώνοντας λάθη/παραλείψεις/εγκλήματα άλλων κομμάτων, τότε όσα μέτρα και άν ληφθούν εναντίον της, όχι μόνο δεν θα μεταστρέψουν την κοινή γνώμη, αλλά αντίθετα θα ενισχύσουν τις τάσεις υπέρ της ΧΑ. Δε νομίζω ότι πρέπει να είναι κανείς πολιτική διάνοια για να το κατανοήσει αυτό.Δείτε για παράδειγμα ποιό ήταν το αποτέλεσμα (σε επίπεδο εντυπώσεων, τουλάχιστον) των μέχρι τώρα απαγορεύσεων εναντίον της ΧΑ: Πχ, απαγορεύτηκαν στο παρελθόν από τις δημοτικές Αρχές και το Υ.Δ.Τ. τα συσσίτια μίσους. Και λοιπόν;; Αυτό ούτε απέτρεψε τη διανομή των τροφίμων (από άλλο σημείο), ούτε (το χειρότερο) απέτρεψε συνειρμούς του είδους: "Τα άλλα κόμματα που μασουλάνε δεκαετίες τώρα τις κρατικές επιδοτήσεις και παίρνουν δάνεια από τις τράπεζες και έχουν τους διαπλεκόμενους επιχιρηματίες να τα στηρίζουν οικονομικά, ποτέ δεν διέθεσαν υπέρ του λαού τίποτα, και είναι και χρεοκοπημένα. Τώρα που βρέθηκε η ΧΑ να μας δώσει κάτι, έπεσαν όλοι να το αποτρέψουν με τη δικαιολογία ότι δεν θα πάρουν μερίδιο και οι αλλοδαποί. Δηλαδή: α) φωνάζουν οι κλέφτες να φύγει ο νοικοκύρης, και β) ίσα κι' όμοια οι παράνομοι αλλοδαποί με τους Έλληνες στην Ελλάδα; Άν δεν πάρουν οι μεν, απαγορεύεται να πάρουν και οι δε;;" Όποιος αμφιβάλει ότι η απαγόρευση των συσσιτίων χάρισε στη ΧΑ έξτρα εκλογικούς πόντους, είναι κατ' εμε πολιτικά ανόητος.Η δια νόμου απαγόρευση ενός κόμματος θυμίζει λίγο τα κωλόμπαρα στη χώρα που ζώ: Κάθε τόσο, κατόπιν καταγγελιών, η αστυνομία τα κλείνει. Την επόμενη μέρα ξαναανοίγουν, μόνο που το bar μετονομάζεται από Pink Panther σε Babylon και ο αγορανομικός υπεύθυνος δεν ήταν πλέον ο Μήτσος, αλλά ο Γιάννης (αμφότεροι, τσιράκια του αφεντικού). Καμιά φορά ξαναανοίγουν χωρίς να έχουν καν προλάβει να αλλάξουν τη φωτεινή επιγραφή στην είσοδο. Ο Πούτιν στη Ρωσία δεν είχε δικαίωμα (βάσει Συντάγματος) να διεκδικήσει 3η θητεία ως πρόεδρος της χώρας. Έτσι, διορίστηκε Πρωθυπουργός. Στη Ρωσία το σύστημα είναι μικτό, αλλά κυρίως προεδρικό: Αμφιβάλλει κανείς ότι ο άνθρωπος αυτός (παρ' ό,τι δεν είναι Πρόεδρος) εξακολουθεί να κινεί τα νήματα και από τη νέα του θέση;;Εάν η Χρυσή Αυγή κριθεί παράνομη, πολύ απλά: Την επόμενη μέρα μετονομάζεται σε Επίχρυση Αυγή, και άν ο Μιχαλολιάκος έχει υποστεί οποιαδήποτε στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, διορίζεται καπνοδοχοκαθαριστής (ή κλητήρας ή μαραγκός) στο "νέο" κόμμα. Και πάλι αυτός θα κάνει κουμάντο εκεί. Είναι αυτό ακριβώς που είχε πει ο Π. Καμμένος, όταν πριν χρόνια οι Τούρκοι διαμαρτυρήθηκαν για το γράμμα "Κ" στην ονομασία της ΑΕΚ: "Το πολύ-πολύ, άν χρειαστεί, θα αλλάξουμε την ονομασία σε ΠΑΕΚ (Πρώην Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως)"
@ vangelis1972Επιμένω πως δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τον Ερντογάν με τον Μιχαλολιάκο. Στην μία περίπτωση έχουμε ένα ισλαμικό κόμμα, και στην άλλη ένα νεοναζιστικό. Σίγουρα το ισλαμικό κόμμα είναι ένα βήμα πίσω για την Τουρκία, αλλά ακόμα κι έτσι δεν τίθεται σύγκριση. Δεν μπορώ να δω πως η Χ.Α. θα μπορούσε να έχει την λαϊκή αποδοχή που είχε το κόμμα του Ερντογάν, πόσο μάλλον τώρα, που δεν έχει πλέον την ανοχή, αν όχι την υποστήριξη των ΜΜΕ. Επίσης θα συμφωνήσω με τον/την Asthet πως μία παράνομη Χ.Α. θα έκανε τους περισσότερους οπαδούς της να ξανασκεφτούν αν είναι διατεθειμένοι να την υποστηρίξουν , καθώς και με την τελευταία παράγραφο της απάντησης του Toolio.