Πώς κατάφεραν οι Τούρκοι πολίτες να παρακάμψουν το μπλοκάρισμα του Twitter;

Πώς κατάφεραν οι Τούρκοι πολίτες να παρακάμψουν το μπλοκάρισμα του Twitter; Facebook Twitter
5

Μαζική είναι η αντίδραση των Τούρκων πολιτών στην απαγόρευση του Twitter από την κυβέρνηση Ερντογάν, οι οποίοι ακολουθώντας οδηγίες της πλατφόρμας, αλλά και πολλές ακόμα πατέντες που κυκλοφόρησαν στο Facebook και το YouTube, τα οποία δεν τελούν υπό καθεστώς απαγόρευσης, κατάφεραν να παρακάμψουν τους κεντρικούς DNS server της χώρας.

Η κυβέρνηση Ερντογάν δεν ακολούθησε περίπλοκες μεθόδους απαγόρευσης πρόσβασης, όπως αυτές της Κίνας, αλλά απλά μπλόκαρε την πρόσβαση όσων καλούσαν την υπηρεσία, μέσω των DNS Server. Όμως η φήμη εξαπλώθηκε νωρίς για τη δωρεάν υπηρεσία εναλλακτικής πρόσβασης DNS της Google η οποία είναι ανοιχτή προς όλους κι επιτρέπει την παράκαμψη των μπλοκαρισμένων κεντρικών σέρβερ.

Όπως φαίνεται από το παρακάτω Tweet, εμφανίστηκαν ακόμη και graffiti στους τοίχους της Κων/πολης που έδιναν οδηγίες στον κόσμο για το πως θα παρακάμψει την απαγόρευση, πληκτρολογώντας μια εναλλακτική διεύθυνση IP που ανακατεύθυνε τις κλήσεις τους στους server της Google. Παράλληλα, το ίδιο το Twitter, εξέδωσε ανακοίνωση στα Αγγλικά και στα Τουρκικά, με οδηγίες για τον τρόπο ανάρτησης Tweets μέσω SMS.

Η ειρωνεία -εκτός του ότι η απαγόρευση συνέπεσε με τα σημερινά όγδοα γενέθλια του Twitter- είναι ότι ακόμα και αυτή τη στιγμή εάν κάποιος προσπαθήσει να προσπελάσει με τον 'ορθόδοξο' τρόπο την πλατφόρμα έρχεται αντιμέτωπος με ένα κείμενο παλαιότερης δικαστικής απόφασης που "νομιμοποιεί" το μπλοκάρισμα, εξαιτίας ασφαλιστικών μέτρων για παραβίαση της ιδιωτικότητας των πολιτών από το Twitter.

Ακόμα και αυτή τη στιγμή το hashtag #TwitterisblockedinTurkey βρίσκεται στα τρία κορυφαία trending topic της πλατφόρμας.

Τα σχόλια στη διάθεσή σας!

 

[via]

Τech & Science
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Αν σε μια εβδομάδα, στις δημοτικές, αποδειχτούν αληθινές οι δημοσακοπήσεις που θέλουν το κόμμα του Ερντογάν πρώτο και με διαφορά, μάλλον δεν είναι "καημένοι", αλλά άξιοι της μοίρας τους· το ίδιο με εμάς αν οι δημοσκοπήσεις(που προσωπικά στημένες τις θεωρώ), αποδειχτούν αληθινές και το κόμμα Σαμαρά κρατάει τόσο πολύ, αντί να εξαφανίζεται.