Όλοι έχουμε να θυμηθούμε μια ιστορία με LEGO. Είτε τις ώρες (ή μέρες) που χρειαστήκαμε ώστε να χτίσουμε το νέο μας φρούριο, είτε τον ασύγκριτο πόνο όταν πατήσαμε ένα τουβλάκι με γυμνά πόδια. Τα παιχνίδια Lego έχουν τη δική τους αυθεντική ιστορία. Μια ιστορία που περιλαμβάνει θάνατο, θλίψη, αναγέννηση. 

 

Ένας πατέρας, ξυλουργός στο επάγγελμα, θέλησε να απαλύνει τον πόνο των παιδιών του μετά το χαμό της μητέρας τους. ΟOle Kirk Christensen, σκεφτηκε έναν δημιουργικό τρόπο που θα περιελάμβανε παιχνίδι και εργασιοθεραπεία. Κατασκεύασε λοιπόν μικρά ξύλινα τουβλάκια που "κούμπωναν" μεταξύ τους και μπορούσε κανείς να δημιουργήσει ό,τι φανταζόταν. Αυτή ήταν η αρχή.

 

 

Εμείς πέσαμε πάνω σε 12 πράγματα για τα Lego, που μπορούν να σας εκπλήξουν.

 

1.

Είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής λάστιχων στον κόσμο.
Στην πραγματικότητα, έχει μεγαλύτερη παραγωγή από ό, τι η Goodyear και η Bridgestone. Μαζί. Πόσα λάστιχα θες για να είσαι στην κορυφή; Σχεδόν 381 εκατομμύρια μίνι λάστιχα.

 

 

 

2.

Η Lego έχει μια ειδική σειρά μόνο για ενήλικες που ονομάζεται Serious Play

Η γραμμή αυτή αποτελείται από σετ που πωλούνται σε επιχειρήσεις και έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύσουν την καινοτομία και την απόδοση της ομάδας. Συμβουλή: Μην τα αφήσετε στην καρέκλα του αφεντικού.

 

3.

Ο όμιλος Lego ξεκίνησε το 1932
Μετά από μια φωτιά στην ξυλουργική μονάδα, ο ιδρυτής Ole Kirk Christensen, άρχισε να κατασκευάζει παιχνίδια από το πλεόνασμα της ξυλείας του. Η πρώτη γραμμή αποτελούνταν από ξύλινους κουμπαράδες, αυτοκίνητα, φορτηγά και σπίτια. Μόλις το 1947 ξεκίνησε η παραγωγή τοων πλαστικών τούβλων με το εμπορικό σήμα της Lego και αρχικά ήταν απογοητευτική στις πωλήσεις. 


4.

Θα χρειαστούν 40 εκατομμύρια τούβλα για να γίνει μια στήλη αρκετά ψηλή ώστε να φτάσει στο φεγγάρι

Ή κατά προσέγγιση ο αριθμός των μικρών τούβλων που έχασες κάτω από τον καναπέ όταν ήσουν παιδί. 

 

 

 

5.

Οι φιγούρες (ανθρωπάκια) βγήκαν στην παραγωγή το 1975

Και ήταν αρκετά διαφορετικές από ό, τι σήμερα. Αρχικά, δεν είχαν πρόσωπα, χέρια, ή φύλλο.

6.

Υπάρχει ένα μυστικό υπόγειο με πυρίμαχο θόλο στην έδρα της εταιρείας στο Billund της Δανίας
Ονομάζεται LEGO Memory Lane και περιέχει ένα μοντέλο από σχεδόν κάθε LEGO που έγινε ποτέ. Είναι περίπου το ίδιο με την τράπεζα σπόρων.

 

 

 

7.

Το όνομα LEGO προέρχεται από τις δανέζικες λέξεις Leg Godt

Που σημαίνουν "Παίζω καλά". Συμπτωματικά, αυτή η φράση στα λατινικά αποδίδεται ως "Έβαλα μαζί".

8.

Oι Master Builders πληρώνονται πολύ καλά για να «χτίσουν» αριστουργήματα

Ναι, υπάρχουν επαγγελματίες χτίστες LEGO. Και πρέπει να χτίσουν αυτό που έχουν στο μυαλό τους, μπροστά σε κοινό. Για να "πάρουν" τη δουλειά μάλιστα θα πρέπει να εντυπωσιάσουν τους κριτές. Κάπως σαν ένα δανέζικο X-Factor.

 

 

 

9.

Το μεγαλύτερο κιτ ποτέ, ήταν αυτό για το X-Wing των Star Wars

Για το γιγαντιαίο X-Wing (διαστημόπλοιο) χρειάστηκαν 5,3 εκατομμύρια τούβλα και 17.000 ώρες για να "χτιστεί".

 

 


10.

Η "τέχνη των τούβλων" είναι μια ακμάζουσα βιομηχανία

Ο καλλιτέχνης Nathan Sawaya άφησε τη δουλειά του ως δικηγόρος το 2004 και αφιερώθηκε πλήρως στην οικοδόμηση γλυπτών της LEGO. Έκτοτε, έργα που έχουν ανατεθεί από φιλανθρωπικά ιδρύματα, εταιρείες, καθώς και διασημότητες, έχουν εκτεθεί σε όλο τον κόσμο. Πολύ συχνά οι πωλήσεις των έργων αυτών αγγίζουν εξαψήφιους αριθμούς. Ο καλλιτέχνης κατέχει περισσότερα τούβλα LEGO από οποιοδήποτε άλλο άτομο στον κόσμο: Σχεδόν 1,5 εκατ.