Ο κομμωτής Charles Nessler

Facebook Twitter
0

Ο διάσημος γερμανός κομμωτής Charles Nessler προσπαθούσε ήδη από τα νεανικά του χρόνια να βρει έναν τρόπο να κατσαρώνουν τα μαλλιά των γυναικών. Πρώτα στο Παρίσι, και μετά στο Λονδίνο, θα γίνει ιδιαίτερα αγαπητός στον γυναικείο κόσμο για μια σειρά πατέντες: ψεύτικες βλεφαρίδες, συσκευή για περμανάντ, λακ για μπούκλες. Λέγεται μάλιστα πως το πρώτο μηχάνημα περμανάντ, που το δοκίμασε αρχικά πάνω στο κεφάλι της γυναίκας του, έμοιαζε με συσκευή αρμέγματος αγελάδων! Κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου συλλαμβάνεται, δραπετεύει το 1915 στην Αμερική όπου και θα διαπιστώσει ότι ήδη κυκλοφορούν μια σειρά απομιμήσεων -μη αξιόπιστων και ασφαλών- των εφευρέσεών του. Στην Αμερική θα ανοίξει μια μεγάλη αλυσίδα κομμωτηρίων όπου απασχολούνται 500 εργαζόμενοι. Στις 22 Ιανουαρίου 1951 πεθαίνει σε ηλικία 78 ετών στο σπίτι του στο New Jersey.

 

 

Broadway Girls, 1932

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο Δον Κιχώτης» του Θερβάντες: Ο θρίαμβος της λογοτεχνίας και της ανιδιοτελούς φιλίας

Σαν Σήμερα / «Ο Δον Κιχώτης» του Θερβάντες: Ο θρίαμβος της λογοτεχνίας και της ανιδιοτελούς φιλίας

Η ιστορία ενός αλλοπαρμένου αγρότη που υπερασπίζεται υψηλά ιδανικά είναι το πιο γνωστό έργο του σπουδαιότερου Ισπανού συγγραφέα, που πέθανε σαν σήμερα το 1616.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
CHECK ΔΕΥΤΕΡΑ «Love Actually»: η συνήθεια που έγινε λατρεία έκλεισε τα 20 χρόνια

Οθόνες / «Love Actually»: Η συνήθεια που έγινε λατρεία έκλεισε τα 20 χρόνια

Σαν σήμερα πριν από είκοσι χρόνια έκανε πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη η λονδρέζικη χριστουγεννιάτικη κομεντί που εξελίχθηκε σε απαραίτητη χριστουγεννιάτικη προβολή για εκατομμύρια σινεφίλ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ανέκδοτη συνέντευξη της Αρλέτας: «Το μπαρ το ναυάγιο δεν ήταν μπαρ»

Μουσική / Μια ανέκδοτη συνέντευξη της Αρλέτας: «Το μπαρ το ναυάγιο δεν ήταν μπαρ»

Μια ανέκδοτη συνέντευξη της Αρλέτας στον δημοσιογράφο και ραδιοφωνικό παραγωγό Μιχάλη Γελασάκη το 2009, όπου μιλάει για τον τελευταίο της δίσκο, τα «αδικημένα» τραγούδια της, τους νέους, τους φραγκοφονιάδες της γενιάς της και αφηγείται την ιστορία του τραγουδιού το «Μπαρ το ναυάγιο», που δεν ήταν μπαρ! Δημοσιεύεται στo Lifo.gr για πρώτη φορά, έξι χρόνια μετά τον θάνατό της.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ