Το Broadchurch κέρδισε το κοινό από το πρώτο του επεισόδιο, σχεδόν καθολικά. Το Radio Times δήλωσε ότι είναι 'η καλύτερη σειρά του 2013' και το Entertainment Weekly το αποκάλεσε 'εθνική ψύχωση' στην Αγγλία. Πράγματι, η Αγγλία το αγάπησε με πάθος που δεν μεταφέρθηκε σε άλλες χώρες με τον ίδιο ενθουσιασμό. Για όποιον έχει ζήσει στη Μεγάλη Βρετανία, ή όποιος έχει εμπειρία για το τι κρύβεται πίσω από τις δαντελωτές κουρτίνες ενός μικρού, ειδυλλιακού χωριού, είναι μια σειρά γεμάτη αγωνία και ανατροπές.

 

 

 

 

Η σειρά ξεκινάει με το φόνο ενός 11χρονου αγοριού στο Broadchurch, ένα χωριό στις ακτές του Dorset. Η επιφανειακή ηρεμία της περιοχής διαλύεται από το βίαιο γεγονός και οι σχέσεις γεμίζουν με υποψίες όλους τους κατοίκους, ενώ τα ΜΜΕ αρχίζουν και περικυκλώνουν το μέρος, ψάχνοντας διέξοδο για τις δικές τους ανεπάρκειες. Ο ζόφος και η διάλυση των προφάσεων κάνει κάθε επεισόδιο πιο δυσάρεστο από το προηγούμενο, αλλά ταυτόχρονα και τρομερά εθιστικό, καθώς προσπαθούμε να καταλάβουμε αν υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος που λέει την αλήθεια.

 

 

 

Το καταπράσινο περιβάλλον των ακτών του Dorset, οι ακτές, τα απειλητικά βράχια και η θάλασσα σχεδόν συμμετέχουν στη σειρά σχηματίζοντας μια έντονη αντιπαράθεση, σαν να προσπαθούν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι «τίποτα κακό δε μπορεί να συμβεί εδώ». Τα γυρίσματα γίνονται στο Clevedon και στο Portishead, που μεταμορφώνονται στο φανταστικό Broadchurch, όπως και στο Shepton.

 

Το Broadchurch ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2013 και τώρα στην Αγγλία μεταδίδεται ο δεύτερος κύκλος της σειράς, που θα είναι και ο τελευταίος.