Το Here Comes Honey Boo Boo ήταν ένα ριάλιτι σόου που παρουσίαζε τη ζωή μιας οικογένειας που θεωρήθηκε άξια παρακολούθησης επειδή η μικρή κόρη Alana ήταν διαγωνιζόμενη σε παιδικά καλλιστεία. Το έτσι κι αλλιώς δυσάρεστο πλαίσιο προέκυψε από ένα παρομοίως ενοχλητικό ριάλιτι, το Toddlers and Tiaras, που ασχολείται αποκλειστικά με παιδιά – μικρά κορίτσια του δημοτικού – που ντύνονται, βάφονται και μιλάνε σαν σαραντάρες που έχουν κολλήσει στην αισθητική της Δυναστείας.

 

 

 

Η μητέρα της Boo Boo, June Shannon, έχει σχέσεις με έναν άντρα που έχει καταδικαστεί για σεξουαλική κακοποίηση παιδιού και πέρασε δέκα χρόνια στη φυλακή.

 

Στις τέσσερις σεζόν της σειράς οι θεατές είχαν την ευκαιρία να νιώσουν καλύτερα με τον εαυτό τους επειδή τελικά δεν είναι τόσο φτωχοί, τόσο ανίδεοι, τόσο αμόρφωτοι, τόσο άσχημοι, χοντροί και ξεχασμένοι από το Θεό όσο νόμιζαν, γιατί υπάρχουν πολύ χειρότερα. Αυτό βέβαια εις βάρος μιας πραγματικής οικογένειας που έχει την ατυχία να είναι πραγματικά φτωχή, αμόρφωτη, ανίδεη και ξεχασμένη από το Θεό. Εις βάρος ανθρώπων που έχουν να ελπίζουν σε τόσο λίγα, που η συμμετοχή τους σε μια εκπομπή που τους παρουσιάζει ως ανέκδοτο προσφέρει αρκετά – σε σχέση με αυτά που έχουν – ώστε να γίνονται οικειοθελώς οι καραγκιόζηδες της Αμερικής. Είναι βέβαιο ότι η οικογένεια της Boo Boo ήξερε ποια στερεότυπα περιμέναμε να επιβεβαιωθούν, και τα προσέφερε απλόχερα.

 

 

 

Το Toddlers and Tiaras, ασχολείται αποκλειστικά με παιδιά που ντύνονται, βάφονται και μιλάνε σαν σαραντάρες που έχουν κολλήσει στην αισθητική της Δυναστείας.
Το Toddlers and Tiaras, ασχολείται αποκλειστικά με παιδιά που ντύνονται, βάφονται και μιλάνε σαν σαραντάρες που έχουν κολλήσει στην αισθητική της Δυναστείας.

 

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο κόσμος ανταποκρίθηκε. Η κλειδαρότρυπα στη ζωή των περιφρονημένων που, σύμφωνα με την τηλεόραση, έχουν αποδεχτεί, άρα κατά κάποιο τρόπο, αξίζουν την περιφρόνηση, τραβάει το κοινό όπως τραβάει τους περαστικούς ένα φρικιαστικό αυτοκινητιστικό ατύχημα. Η αλήθεια είναι ότι η τηλεθέαση είχε αρχίσει να παίρνει την κατηφόρα – πόσο να γελάσει κανείς με τα καμώματα ενός εκπαιδευμένου σκύλου που δε μπορεί να μάθει νέα κόλπα; - αλλά το τέλος δεν φαινόταν να είναι κοντά, εκτός κάποιου απροόπτου. Που, τελικά συνέβη, και δεν είναι απλώς ένα απρόοπτο, αλλά περισσότερο μια ματιά στο χάος που τυλίγει όσους ζουν στα περιθώρια, πολύ χειροπιαστό, και υπερβολικά «πραγματικό» για ένα ριάλιτι.

 

 

 

Η μητέρα της Boo Boo, June Shannon, έχει σχέσεις ('τα έχει' είναι μάλλον η σωστή έκφραση) με έναν άντρα που έχει καταδικαστεί για σεξουαλική κακοποίηση παιδιού και πέρασε δέκα χρόνια στη φυλακή. Η June Shannon είχε σχέση με αυτόν τον άντρα την περίοδο της κακοποίησης και συνεχίζει να έχει τώρα που έχει βγει από τη φυλακή. Το παιδί αυτό είναι συγγενής της June Shannon.

 

Τα μέλη της οικογένεια της Honey Boo Boo έγιναν οικειοθελώς οι καραγκιόζηδες της Αμερικής.
Τα μέλη της οικογένεια της Honey Boo Boo έγιναν οικειοθελώς οι καραγκιόζηδες της Αμερικής.

 

Το κανάλι ανακοίνωσε ότι ακυρώνει το ριάλιτι, γιατί πάνω από όλα αυτό που θέλει είναι «η ασφάλεια όλων των παιδιών.»