Το "L Word Mississippi: Hate the Sin" είναι ένα ντοκμαντέρ που γυρίστηκε από το κανάλι Showtime, δημιουργία της Ilene Chaiken.

 

Η Chaiken είναι γνωστή στην τηλεόραση από την τηλεοπτική σειρά/λεσβιακή σαπουνόπερα "the L Word". Η επιτυχία της σειράς έδωσε τη συνέχεια στα ριάλιτι The Real L Word, με τις ζωές ομοφυλόφιλων γυναικών στο Λος Άντζελες και στη Νέα Υόρκη. Προφανώς, η πραγματικότητα δεν είναι όπως εμφανίζεται στα σήριαλ και στις ζωές επιλεγμένων ανθρώπων που ζουν σε μεγάλες πόλεις. Αυτού του είδους η κριτική ήταν που έκανε την Chaiken να επιχειρήσει να δείξει την άγρια πλευρά, η οποία παρουσιάζεται σε όλη της την φρίκη στο ντοκιμαντέρ "Hate the Sin".

 

Το ντοκιμαντέρ αυτό παρουσιάζει την πραγματικότητα των γυναικών που αντιμετωπίζονται με μίσος από τον περίγυρό τους, σε ένα περιβάλλον όπου η θρησκεία ορίζει τις καθημερινότητες όλων, καταδικάζοντας την ομοφυλοφιλία ως αμαρτία, ανάλογη με την παιδεραστία και την κτηνοβασία. Οι οργανωμένοι χριστιανοί του Μισσισσίππι πιστεύουν ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι αμαρτωλοί που παρασύρθηκαν από τον Σατανά, ότι η ομοφυλοφιλία είναι επιλογή, ότι αν οι αμαρτωλοί δεν αποκηρύξουν το «lifestyle» τους, θα τιμωρηθούν στην κόλαση.

 

Αυτές οι θέσεις είναι γνωστές και δεν χρειάζεται κάποιος να πάει μέχρι το Μισσισσίππι για να τις ακούσει. Αυτό που δεν φαντάζεται ένας ανυποψίαστος θεατής είναι οι επιπτώσεις που έχουν αυτές οι θέσεις στις ζωές των ανθρώπων που έχουν μεγαλώσει σε αυτό το περιβάλλον. Μέσα από παραδείγματα γυναικών που ζουν ανοιχτά ως λεσβίες βλέπουμε ότι και οι ίδιες παλεύουν μέσα τους με την ιδέα ότι ζουν μια ζωή μέσα στην αμαρτία. Κάποιες έχουν δεχτεί ότι έχουν παρασυρθεί από τον Σατανά, προσευχόμενες καθημερινά για συγχώρεση, ενώ ταυτόχρονα αναθρέφουν παιδιά με τις συντρόφους τους, ζώντας κανονικές οικογενειακές ζωές. Η σκέψεις γύρω από την αυτοκτονία, οι σφοδρές συγκρούσεις με την οικογένεια, το μίσος που δέχονται καθημερινά από τους γύρω τους αλλά και από τον ίδιο τους τον εαυτό είναι θέματα είναι τόσο έντονα που κανείς πείθεται ότι τελικά, η Κόλαση βρίσκεται πάνω στη γη.

 

Η πιο τραγική περίπτωση που παρουσιάζεται είναι η Rene, μια γυναίκα που είχε αποδεχτεί ομαλά την ομοφυλοφιλία της για χρόνια, μέχρι που πείστηκε ότι έγινε λεσβία μετά από παρέμβαση του Σατανά. Η ιστορία δεν κλείνει με έναν χαρούμενο και αισιόδοξο λεσβιακό γάμο. Το ντοκιμαντέρ τελειώνει με μια δήλωση της Rene, ένα στιγμιότυπο σκοτεινό και πολύ σκληρό, που συνοψίζει την παράνοια του ανθρώπινου μίσους.

 

 

Ένα από τα ζευγάρια που εμφανίζονται στο Hate the Sin, μετά την πρώτη μετάδοση του ντοκιμαντέρ στην τηλεόραση που έγινε στις 8 Αυγούστου, άρχισε να δέχεται τηλεφωνήματα από έναν άγνωστο που ισχυρίζεται ότι θα τις «σκοτώσει, δέσει και βιάσει». Η τοπική αστυνομία έκανε σχετικές έρευνες αλλά είπε ότι έφτασε σε αδιέξοδο.