Τα τηλεοπτικά 90's που (ίσως) χάσατε

Τα τηλεοπτικά 90's που (ίσως) χάσατε Facebook Twitter
4

Εντάξει, το Beverly Hills 90210 ήταν το καλύτερο, και αν δεν ήταν το καλύτερο, ήταν αυτό που μας ενώνει με τις πιο πολλές κοινές εμπειρίες. Θυμάσαι τότε που τα χάλασε η Μπρέντα με τον Ντίλαν; Θυμάσαι τότε που σκοτώθηκε η γυναίκα του Ντίλαν επειδή έψαχνε το γατάκι στη βροχή; Θυμάσαι το Donna Martin graduates;

Τα εφηβικά «δράματα» βρίσκονται πάντα στο πρόγραμμα της τηλεόρασης γιατί οι έφηβοι παθιάζονται με τα πάντα, άρα και με την τηλεόραση. Τη δεκαετία που μεσουρανούσε το 90210 και το Melrose Place υπήρχαν πολλές σειρές που παρακαλούσαν για την προσοχή μας, άλλες δικαίως και άλλες όχι. Τότε δεν είχαμε ίντερνετ για να μάθουμε τι άλλο υπάρχει, τώρα είναι η ευκαιρία να δείτε (ή να ξαναδείτε) τρεις εφηβικές σειρές που χάσατε όταν ήσασταν μικροί, επειδή α) βλέπονται και τώρα πολύ ευχάριστα, β) επειδή θέλετε να σκοτώσετε ένα μισάωρο ευχάριστα και γ) επειδή θέλετε να ξαναδείτε τα παρδαλά πουκάμισα, το πολύ ζελέ και τα τσουλούφια.

Parker Lewis can't lose (Ο Πάρκερ Λούις δε χάνει ποτέ)
Τα τηλεοπτικά 90's που (ίσως) χάσατε Facebook Twitter

Στην Ελλάδα προβλήθηκε στον ΑΝΤ1 από το 1991 έως το 1993 τα Σαββατοκύριακα τις πρωινο-μεσημεριανές ώρες, και θυμάμαι ότι την έβλεπα φανατικά. Δεν ήταν η κλασική σειρά με τους έρωτες, τις ίντριγκες και τα προβλήματα με τη μαμά που δεν καταλαβαίνει. Ήταν σουρεαλιστική, με πολύ πρωτότυπα –για την εποχή- πλάνα και συνεχείς αναφορές στην ποπ κουλτούρα της εποχής και στην πολιτική. Ήταν πολύ, πολύ καλό και πολύ έξυπνο. Πρωταγωνιστής ήταν ο Parker Lewis και οι δύο φίλοι του, Jerry και Mikey, η κοπέλα του, Annie Sloan, και η εκνευριστική του αδερφή, Shelly. Το θέμα του Parker ήταν κυρίως ή μάλλον αποκλειστικά να είναι πάντοτε cool, και τα προβλήματα που είχε για να διατηρεί αυτό το στόχο. Συγχρονίστε τα ρολόγια σας!

Δείτε ένα από τα promo της σειράς που αναφέρεται στο γίγαντα της εποχής, το Beverly Hills

My so-called Life
Τα τηλεοπτικά 90's που (ίσως) χάσατε Facebook Twitter

Πριν ο Jared Leto και τα καταπληκτικά του μαλλιά κατακτήσουν τον κόσμο, πριν αναγνωριστεί ως σοβαρός ηθοποιός και ως μουσικός, πριν η Claire Danes πάρει σωρούς βραβεία Emmy και Χρυσές Σφαίρες για το Homeland, ήταν δύο έφηβοι που βασανίζονταν λόγω της εφηβείας τους, ως Jordan Catalano και Angela Chase.

Η αγωνία της εφηβικής ηλικίας, η αμηχανία, η δειλία, οι εξάρσεις, ό,τι βασανίζουν έναν νέο άνθρωπο που ξεκινάει τη ζωή του, παρουσιάζονται από τους δύο πάρα πολύ νέους και πάρα πολύ καλούς ηθοποιούς – όπως άλλωστε, αποδείχτηκε και στη συνέχεια. Η σειρά κράτησε μόνο για 19 επεισόδια και ακυρώθηκε μετά από μια σεζόν αλλά αγαπήθηκε πολύ από όσους ένιωσαν την προσπάθεια να περιγραφεί μια από τις πιο δύσκολες και παράξενες περιόδους στη ζωή ενός ανθρώπου.

Freaks and Geeks
Τα τηλεοπτικά 90's που (ίσως) χάσατε Facebook Twitter

Όσο η τηλεόραση παρουσίαζε εφήβους με τέλεια μαλλιά και παραθαλάσσια σπίτια, το εκπληκτικό Freaks and Geeks έκανε το αντίθετο: σε κάθε επεισόδιο βλέπαμε τις απελπισμένες προσπάθειες, τις αποτυχίες και την αδικία της εφηβικής ζωής.

Οι σταρ που προέκυψαν από αυτή τη σειρά είναι πραγματικά πολλοί, πρόκειται για φαινόμενο: Seth Rogen, Jason Segel, James Franco, Linda Cardellini, Busy Philipps, Martin Starr, Rashida Jones. Σε μόνο 18 επεισόδια δημιούργησε φανατικούς θεατές και το κοινό εξακολουθεί να αυξάνεται λόγω της αναμετάδοσης του στο Netflix.

Η σειρά παίχτηκε το 1999, αλλά παρουσιάζει τη ζωή σε ένα σχολείο σε προάστιο του Ντιτρόιτ κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 1980–81. Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από δύο αδέρφια, ένα 16χρονο κορίτσι και ένα 14χρονο αγόρι και μέσα από αυτούς παρουσιάζονται δύο κλασικές κλίκες που δημιουργούνται σε ένα σχολείο: οι διαβαστεροί και οι αποτυχημένοι.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια