Οι νέες σειρές που πρέπει να δείτε

Οι νέες σειρές που πρέπει να δείτε Facebook Twitter
3
Silicon Valley
Οι νέες σειρές που πρέπει να δείτε Facebook Twitter

Το Silicon Valley είναι μια νέα σειρά του HBO που παραδόξως, έχει πολύ κακά τρέιλερ. Αργήσαμε να το ανακαλύψουμε γιατί από την περιγραφή μοιάζει με bro comedy, με χονδροειδή αστεία και κλισέ, όμως κάτι τέτοιο δεν θα ταίριαζε στο κανάλι, κι ευτυχώς δεν είναι καθόλου έτσι. Στη σειρά παρακολουθούμε μια παρέα προγραμματιστών που έχει στα χέρια της μια πολύ καλή ιδέα, οπότε τι είναι το φυσικό επόμενο βήμα; Ένα startup! Οι ευκαιρίες και οι προτάσεις έρχονται βροχή, αλλά μαζί με τους πέντε νέους μαθαίνουμε ότι μια καλή ιδέα δεν αρκεί: ο κόσμος της Silicon Valley απαιτεί πενταετή σχέδια, συμβόλαια, δικηγόρους, διαφημιστές και ένα σωρό άλλα που τους φέρνουν σε πολλαπλά αδιέξοδα, ενώ η φιλία τους υποφέρει όλο και περισσότερο. Δεν θα ήταν αστείο, αν δεν παρουσιαζόταν με τόσο χιούμορ.

Fargo
Οι νέες σειρές που πρέπει να δείτε Facebook Twitter

Η σειρά βασίζεται στην γνωστή αγαπημένη ταινία των αδερφών Κοέν από το 1996 και μετά από την αρχικά μέτρια ανταπόκριση, τώρα έχει κερδίσει το κοινό. Το πρώτο επεισόδιο μπορεί να φανεί κάπως απογοητευτικό, υπερβολικά πιστό στην ταινία, μοιάζει λίγο σαν καρικατούρα. Αν έχετε υπομονή, στη συνέχεια θα απολαύσετε τη σκοτεινή ατμόσφαιρα και την πλοκή που γίνεται όλο και πιο παράξενη, ξεφεύγοντας από την βαριά κληρονομιά της ταινίας.

Last Week Tonight With John Oliver

Δεν είναι σειρά, αλλά παρουσίαση των ειδήσεων της τελευταίας εβδομάδας από τον John Oliver, ο οποίος έφυγε από το The Daily Show του Jon Stewart και απέκτησε τη δική του εκπομπή. Ο Oliver σχολιάζει τις ειδήσεις που κυκλοφορούν κυρίως την Αμερική, αλλά επειδή ο ίδιος δεν είναι Αμερικάνος και βλέπει τα πράγματα ως «ξένος», η ματιά του είναι πολύ οικεία και για έναν Έλληνα, είτε ζει στην Αμερική είτε όχι. Τα σχόλιά του είναι τόσο πετυχημένα, και ο τρόπος του τόσο ξεκαρδιστικός, που μας έκανε να κλάψουμε γελώντας από το πρώτο επεισόδιο. Ο κόσμος θα ήταν τρομερά αστείος, αν δεν ήταν τόσο τραγικός.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Κάποιος που ξέρει τι παίζεται στο μυαλό και στα αισθήματα των ανθρώπων της Silicon Valley, προγραμματιστών και επενδυτών. Μαζί με μισή ντουζίνα φάτσες μοναδικές σε εκφραστικότητα προσώπου και ήχου φωνής. Τα τεχνικά προβλήματα με το ολόγραμμα TeleHuman κυριολεκτικά κωμικά. Ένα πολύ καλό ξεκίνημα γενικά μέχρι το anal sex humor στην πόρτα του γκαράζ του σπιτιού. Καλά, του πήρε δέκα λεπτά να το φτιάξει ο λατίνο αρτίστας και κανένας δεν τον πήρε είδηση τι σκάρωνε σε αυτό το έργο τέχνης; Μισό εκατομμύριο η αξία του; Το παρατράβηξαν πάλι στο κανάλι. Frat boys humor. Τέλος πάντων, το μεγαλύτερο πρόβλημα της σειράς είναι ότι δεν υπάρχει μια θηλυκή παρουσία μέσα στην ομάδα, συνήθως στα γραφικά ή στο τεχνικό γράψιμο ή κάπου αλλού, να δημιουργήσει άλλου είδους ένταση στην ομάδα. Στην πραγματικότητα σήμερα το ένα τρίτο των τεχνικών δημιουργών στο Silicon Valley είναι νέες και μερικές μάλιστα σε ηγετικές θέσεις.Ο John Oliver? Τέλειο. Περιμένω το Halt & Catch Fire στο AMC που το trailer είναι φαινομενικό με χαρακτήρες βασισμένους στους Bill Gates, Steve Jobs και άλλους γνωστούς. Πως φαίνεται η ποιότητα!