Το ντοκιμαντέρ με τον εμπρηστικό τίτλο "Toxic Hot Seat" του καναλιού HBO δείχνει πώς οι εταιρείες καπνού έχουν προκαλέσει και άλλες βλάβες εκτός από αυτές που ξέρουμε. Πιέζοντας για να χρησιμοποιούνται επιβραδυντές καύσης στα έπιπλα μας (ώστε να μη καίγονται όταν πέφτουν πάνω τσιγάρα),  έχουν οδηγήσει τους κατασκευαστές να βάζουν χημικά που δεν έχουν ελεγχθεί επαρκώς, δηλητηριάζοντας πυροσβέστες και εισχωρώντας στο μητρικό γάλα. Το φιλμ ενημερώνει για τις προσπάθειες που γίνονται αν αφαιρεθούν αυτά τα χημικά και το HBO βοηθάει να γίνει το θέμα γνωστό στο κοινό.

 

Από το 1975 υπάρχει στην Καλιφόρνια ένας ύποπτος νόμος που κάνει τη χρήση ορισμένων επιβραδυντών καύσης υποχρεωτική. Αυτός ο νόμος επέκτεινε τη χρήση τους σε όλες τις ΗΠΑ. Αυτό που αποκαλύπτεται είναι ότι ο νόμος υποστηρίχθηκε από εταιρείες καπνού που είναι απρόθυμες να κάνουν επενδύσεις ώστε να κατασκευάσουν τσιγάρα που θα σβήνουν μόνα τους όταν πέφτουν, αντί να καίνε τόσο ώστε να προκαλούν πυρκαγιές.

 

 

Η κατάσταση βόλευε τις μεγάλες καπνοβιομηχανίες και τις τρεις εταιρείες που κατασκευάζουν αυτούς τους επιβραδυντές αλλά όλο και περισσότεροι Αμερικανοί άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι αυτές οι ουσίες είναι βλαβερές για τον άνθρωπο. Η ταινία παρακολουθεί ακτιβιστές που προσπαθούν να απαγορέψουν την χρήση αυτών των χημικών, μετά από την αποκάλυψη που έγινε από ρεπόρτερ της Chicago Tribune ότι οι εταιρείες χημικών έχουν φτιάξει ψεύτικες ομάδες που υποστηρίζουν τη χρήση τους.

 

 

Το Hollywood Reporter γράφει ότι δεν είναι απλώς μια ταινία που μιλάει για τους κινδύνους του περιβάλλοντος που έχει δημιουργηθεί από τον άνθρωπο, αλλά για το πώς το χρήμα επηρεάζει τη δημοκρατία – περισσότερες αποδείξεις ότι ο «λόγος» μιας εταιρείας με βαθιές τσέπες έχει πλεονεκτήματα που μπορεί να κάνει τα αιτήματα των απλών πολιτών να μοιάζουν γελοία και παράλογα.