ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Το Fight Club της Τζέιν Ώστεν

Το Fight Club της Τζέιν Ώστεν Facebook Twitter
3

Η τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε ότι θα ανανεώσει το χαρτονόμισμα των 10 λιρών, αντικαθιστώντας την εικόνα του Δαρβίνου με τη συγγραφέα Τζέιν Ώστεν.

«Η Τζέιν Ώστεν σίγουρα αξίζει μια θέση στην επίλεκτη ομάδα των ιστορικών προσώπων που εμφανίζονται στα τραπεζογραμμάτια μας», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Mark Carney. «Τα μυθιστορήματά της έχουν μια διαρκή και καθολική παρουσία και αυτή αναγνωρίζεται ως ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς στην αγγλική λογοτεχνία».

Είναι, αλλά τελικά πόσοι έχον διαβάσει τα βιβλία της; Οι ταινίες που έχουν γυριστεί με βάση τα μυθιστορήματα είναι τόσες πολλές ώστε αυτό που έχει μείνει στο κεφάλι των περισσότερων είναι η χονδροειδής σούμα: η Ώστεν έχει ταυτιστεί με ρομάντζα που τελειώνουν με γάμο.

Αυτοί χάνουν – όσοι έχουν διαβάσει, αναγνωρίζουν το ταλέντο του ανθρώπου που ξέρει να παρουσιάζει ολοζώντανες ιστορίες. Η ατμόσφαιρα των βιβλίων είναι βαθιά εθιστική, τόσο, που δίνει έμπνευση για αναπαραγωγή. Άλλοι εμβαθύνουν στη θέση της γυναίκας εκείνης της εποχής, άλλοι στο ρομάντζο με στόχο το γάμο. Ο καθένας βλέπει αυτό που θέλει! Σας παρουσιάζω δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις που νομίζω ότι αφ' ενός δεν είναι γνωστές, αφ' ετέρου θα σας διασκεδάσουν αφάνταστα:

Η Bollywood εκδοχή: Bride and Prejudice (2004)

Αν αντικαταστήσεις τον κορσέ με σάρι και το piano forte με bhangra beat, έχεις την πλοκή της Αγγλίας με τη χάρη του Bollywood. Στην τελευταία σκηνή της ταινίας παντρεύονται δύο ζευγάρια ταυτόχρονα, τα οποία καβάλα σε ελέφαντες διασχίζουν τους δρόμους της Amritsar. Η ταινία είχε έσοδα 25 εκατομμύρια δολάρια. Στο παρακάτω βίντεο: ο Ινδός "MC Hammer".

To ημερολόγιο της Λίζι Μπένετ

Πρόκειται για μια σειρά που μεταδόθηκε από το ίντερνετ με τη μορφή vlogs σχεδόν για ένα χρόνο, και ολοκληρώθηκε με 100 επεισόδια το Μάρτιο του 2013. Η πλοκή βασίζεται επίσης στο μυθιστόρημα «Περηφάνια και Προκατάληψη», με μια 24χρονη που αφηγείται τη ζωή της στη σύγχρονη εποχή. Η Guardian δήλωσε στην 200η επέτειο του μυθιστορήματος ότι αυτή η σειρά είναι «η καλύτερη διασκευή της Τζέιν Ώστεν που κυκλοφορεί».


Εδώ μπορείτε να δείτε όλα τα επεισόδια. Αυτό είναι το πρώτο:

Jane Austen's Fight Club


Αυτό που λέει ο τίτλος, αλλά είναι ακόμη πιο αστείο

3

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Λένα διάβασα το Pride & Prejudice στο γυμνάσιο για εξάσκηση στα αγγλικά και από τότε γεννήθηκε ο έρωτας, βλέπω και διαβάζω οτιδήποτε μπορεί να έχει σχέση, άλλες φορές απογοητεύομαι που μετατρέπουν τους χαρακτήρες σε πρωταγωνιστές Άρλεκιν αλλά κάποιες ταινίες/σειρές φορές αξίζουν τον κόπο. Μέχρι τώρα την καλύτερη και πιστότερη μεταφορά νομίζω την έχει κάνει το BBC με το "Pride & Prejudice" αλλά με ιντρίγκαρε η κριτική της Guardian για το ημερολόγιο της Λίζι Μπένετ, για να δούμε αυτό το μοντέρνο παράγωγο τι θα μας πει!