To Ποπ Flashback της Ημέρας - Together In Electric Dreams

Facebook Twitter
0

 

Όταν έγραψε το τραγούδι, ο Moroder (γνωστός για τις ηλεκτρονικές του παραγωγές) το έδωσε στον σκηνοθέτη, λέγοντάς του να διαλέξει όποιον τραγουδιστή θέλει αυτός για να το ερμηνεύσει.

 

Ο σκηνοθέτης Steve Barron (του οποίου το Electric Dreams ήταν το πρώτο φιλμ) είχε γυρίσει διάφορα γνωστά βίντεοκλίπ – ένα απ' αυτά ήταν το Don't You Want Me των Human League. Έτσι ζήτησε απ' τον τραγουδιστή τους, Philip Oakey να πει το κομμάτι.

 

 

Ο Moroder κράτησε την πρώτη ηχογράφηση, επειδή θεωρούσε πως η πρώτη φορά που λένε οι καλλιτέχνες κάποιο τραγούδι στο στούντιο είναι πάντα η καλύτερη. Ο Phil Oakey παραξενεύτηκε και αργότερα δήλωσε ότι ήταν πολύ ειρωνικό το ότι ένα κομμάτι που ηχογραφήθηκε σε 10 λεπτά έγινε παγκόσμιο χιτ, σε αντίθεση με κάποια τραγούδια των Human League που χρειάστηκαν σχεδόν ένα χρόνο για να ηχογραφηθούν.

Στην Αμερική το βίντεοκλίπ χρησιμοποιήθηκε πιο πολύ ως διαφήμιση για την ταινία. Στη Μεγάλη Βρετανία όμως, που η ταινία απέτυχε παταγωδώς το βίντεοκλιπ -στο οποίο παίζει ένα μικρό ρόλο και ο Giorgio Moroder, ως το αφεντικό του ραδιοσταθμού- αλλά και το τραγούδι επισκίασαν το φιλμ.

  

Φέτος το τραγούδι χρησιμοποιήθηκε σε βρετανική διαφήμιση εταιρίας ηλεκτρισμού.

 

 

Χάρη στη διαφήμιση το τραγούδι ξαναμπήκε τον προηγούμενο μήνα στο Top-75 της Μ. Βρετανίας.

 

 

#####

 

 

 

 

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ