Όταν έγραψε το τραγούδι, ο Moroder (γνωστός για τις ηλεκτρονικές του παραγωγές) το έδωσε στον σκηνοθέτη, λέγοντάς του να διαλέξει όποιον τραγουδιστή θέλει αυτός για να το ερμηνεύσει.

 

Ο σκηνοθέτης Steve Barron (του οποίου το Electric Dreams ήταν το πρώτο φιλμ) είχε γυρίσει διάφορα γνωστά βίντεοκλίπ – ένα απ' αυτά ήταν το Don't You Want Me των Human League. Έτσι ζήτησε απ' τον τραγουδιστή τους, Philip Oakey να πει το κομμάτι.

 

 

Ο Moroder κράτησε την πρώτη ηχογράφηση, επειδή θεωρούσε πως η πρώτη φορά που λένε οι καλλιτέχνες κάποιο τραγούδι στο στούντιο είναι πάντα η καλύτερη. Ο Phil Oakey παραξενεύτηκε και αργότερα δήλωσε ότι ήταν πολύ ειρωνικό το ότι ένα κομμάτι που ηχογραφήθηκε σε 10 λεπτά έγινε παγκόσμιο χιτ, σε αντίθεση με κάποια τραγούδια των Human League που χρειάστηκαν σχεδόν ένα χρόνο για να ηχογραφηθούν.

 

Στην Αμερική το βίντεοκλίπ χρησιμοποιήθηκε πιο πολύ ως διαφήμιση για την ταινία. Στη Μεγάλη Βρετανία όμως, που η ταινία απέτυχε παταγωδώς το βίντεοκλιπ -στο οποίο παίζει ένα μικρό ρόλο και ο Giorgio Moroder, ως το αφεντικό του ραδιοσταθμού- αλλά και το τραγούδι επισκίασαν το φιλμ.

  

Φέτος το τραγούδι χρησιμοποιήθηκε σε βρετανική διαφήμιση εταιρίας ηλεκτρισμού.

 

 

Χάρη στη διαφήμιση το τραγούδι ξαναμπήκε τον προηγούμενο μήνα στο Top-75 της Μ. Βρετανίας.

 

 

#####