Σχεδόν ένα χρόνο μετά την ακύρωση των εμφανίσεων τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη -λόγω προβλήματος στις φωνητικές χορδές του τραγουδιστή τους Simon Le Bon- οι Duran Duran έρχονται στη χώρα μας για μία και μοναδική συναυλία. Όπως ανακοίνωσαν στο επίσημο σάιτ τους, στις 6 Ιουλίου θα εμφανιστούν ζωντανά στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη, στo πλαίσιo της περιοδείας για την προώθηση του περσινού τους άλμπουμ All You Need Is Now. Λεπτομέρειες για την προπώληση και την τιμή των εισιτηρίων θα ανακοινωθούν σύντομα.

 

 

Πάντως κοιτώντας το πρόγραμμα της περιοδείας υπάρχουν αρκετές μέρες κενές και πριν και μετά την Θεσσαλονίκη, για να χωρέσει και μια συναυλία στην Αθήνα.

 

 

 

Οι Belle and Sebastian διασκευάζουν Primitives

Η σειρά δίσκων Late Night Tales είναι συλλογές “chill out” κομματιών, στις οποίες κάθε φορά ένας καλλιτέχνης ή συγκρότημα αναλαμβάνει το tracklist.  Στην τελευταία έκδοση της σειράς, την επιλογή κάνουν για δεύτερη φορά οι Belle and Sebastian. Ανάμεσα στα τραγούδια που έχουν επιλέξει, υπάρχει και μια διασκευή που έχουν κάνει σε μία από τις πιο αγαπημένες μου επιτυχίες από τα τέλη των '80ς, το Crash των Primitives.

 

 

Το πολύ όμορφο βίντεοκλίπ με animation είναι του Stephen Tolfrey. Το τραγούδι θα κυκλοφορήσει σε 7'' στις 21 Απριλίου για το Record Store Day.Να και των Primitives για να γίνουν οι συγκρίσεις.

 

 

Από τον Οκτώβριο του 2009 οι Primitives έχουν επανενωθεί και δίνουν συναυλίες στη Μ. Βρετανία, κυρίως. Στις 30 Απριλίου βγάζουν μετά από 21 χρόνια νέο άλμπουμ. Θα λέγεται Echoes and Rhymes και θα έχει διασκευές από underground συγκροτήματα των '60ς που είχαν γυναίκες τραγουδίστριες.

 

 

Ένα δείγμα είναι η διασκευή τους στο The Witch των Adam and Eve.

 

 

 

Κόψε κάτι

Το βίντεοκλίπ για το τραγούδι τους Coming Down έβγαλαν οι Dum Dum Girls. Το κομμάτι είναι από τον περσινό πολύ καλό άλμπουμ τους Only in Dreams.

 

 

Το συγκρότημα που πήρε το όνομα του από το τραγούδι Dum Dum Boys του Iggy Pop -από το ντεμπούτο του άλμπουμ Idiot- και από το δίσκο Dum Dum των Vaselines, τελειώνει αυτές τις μέρες το ευρωπαϊκό σκέλος της περιοδείας τους και συνεχίζει για Αμερική.

 

 

 

Νυχτερινό κολύμπι

Η Frankie Rose ήταν μέλος των Dum Dum Girls κάποτε, όπως επίσης ήταν και μέλος των Vivian Girls αλλά και των Crystal Stilts. Τα τελευταία δύο χρόνια ακολουθεί σόλο καριέρα. Κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ ως Frankie Rose and the Outs (έτσι λεγόταν και το άλμπουμ) το 2010. Πριν λίγο καιρό έβγαλε το δεύτερο της δίσκο Interstellar, αυτή τη φορά μόνο ως Frankie Rose.

 

 

Το Know Me ήταν το πρώτο single του δίσκου (με ανεπίσημο βίντεοκλίπ φτιαγμένο από φαν), ενώ το Night Swim το πιο πρόσφατο.

 

 

Η μουσική της θυμίζει πολύ '80ς και New Wave συγκροτήματα όπως τους Smiths, The Cure, Siouxsie And The Banshees κ.α.

 

 

#####

 

 

(Mπαρ στη Μαδρίτη)