["ΠΟΠ!"] Prodigy + Greece = Love

Facebook Twitter
0

 

Οι Prodigy έφτιαξαν ένα βίντεο αφιερωμένο στην Ελλάδα. Οι εμπειρίες τους απ' την Αθήνα, ο εθνικός μας ύμνος, μια ελληνική σημαία σε παραλία, οι περιπετειώδεις συναυλίες τους. Όταν πριν από καναδυό μέρες κυκλοφόρησαν αυτό το βιντεάκι (που εκθειάζει τους Έλληνες φανς μιλώντας και για την κατάσταση της χώρας) πολλοί σκέφτηκαν πως ήταν ένα φιλικό κλείσιμο ματιού στους δοκιμαζόμενους Έλληνες.



Βασιλική τιμητική διάκριση

Σαν σήμερα το 1965 οι Beatles επισκέφθηκαν το παλάτι του Buckingham για να παραλάβουν τα ΜΒΕ (Member of the Order of the British Empire) τους από την Βασίλισσα Ελισάβετ. Μετά από καιρό σε μία αφήγηση του ο John Lennon θα πει ότι αυτός και τα άλλα μέλη του γκρουπ κάπνισαν μαριχουάνα στις τουαλέτες του παλατιού για να χαλαρώσουν από την ένταση.

Υπήρξαν πολλές αντιδράσεις για αυτήν την τιμητική διάκριση από παλαιότερους  οι οποίοι διαμαρτυρόμενοι επέστρεψαν πίσω τα δικά τους ΜΒΕ. Σε απάντηση του ο John Lennon δήλωσε “Πολλοί από αυτούς που διαμαρτύρονται παρέλαβαν τα δικά τους ΜΒΕ για ηρωισμό στο πόλεμο, σκοτώνοντας κόσμο. Εμείς παραλαμβάνουμε τα δικά μας επειδή διασκεδάζουμε τον κόσμο. Θα έλεγα ότι εμείς τα αξίζουμε περισσότερο.”



Όταν ρωτήθηκε πως του φάνηκε η Βασίλισσα Ελισάβετ απάντησε “Είναι πολύ καλύτερη απ' ότι στις φωτογραφίες.”

 +

Ένα τεστ για να ανακαλύψετε ποιόν Beatle κρύβετε μέσα σας.

Εδώ.

Εγώ βγήκα Ringo Starr.

Νέα Μουσική: Silver Swans

Το 2007 ο μουσικός και παραγωγός Jon Waters και η τραγουδίστρια Ann Yu αποφάσισαν να συνεργαστούν για την δημιουργία ενός τραγουδιού.

Το αποτέλεσμα ικανοποίησε και τους δύο, το ένα τραγούδι έφερε το άλλο και κάπως έτσι ξεκίνησε η καριέρα των Silver Swans. Πέρσι κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο ‘Realize The Ghost’ και αργότερα το EP ‘Secrets’ από το οποίο είναι και το τραγούδι που ακολουθεί.

Σκηνοθετημένο από τον Graham Mooney σε μία παραλία του Σαν Φρανσίσκο, είναι το πρώτο τους επίσημο βίντεοκλίπ.




Χρόνια Πολλά Simon!

53 χρονών γίνεται αύριο Πέμπτη ο Simon Le Bon. Οι Duran Duran είναι το συγκρότημα με το οποίο ξεκίνησα να ακούω Ποπ μουσική στα 11 μου. Το Arena ήταν η πρώτη κασέτα που έγραψα από το δισκάδικο της γειτονιάς μου (ναι, τότε τα δισκάδικα σου γράφανε κασέτες κατά παραγγελία). Θυμάμαι που η ΕΡΤ είχε αγοράσει τη συναυλία τους Arena και μαζευόμασταν με φίλους σε σπίτια και τη βλέπαμε όταν την έπαιζε η τηλεόραση – συνήθως την περίοδο των Χριστουγέννων. Πόσο με εντυπωσίαζε το εφέ με το τεράστιο κύμα που ξεκινούσε από την σκηνή και έσκαγε πάνω στο κοινό!

Για να το γιορτάσουμε λοιπόν διάλεξα δύο κομμάτια τους που αποδεικνύουν ότι ήξεραν και ξέρουν να γράφουν πολύ ωραία τραγούδια.

Ένα απ' τα πολλά διαμάντια του Arena. (Τι να πεις για το μπάσο του John Taylor!)

Ντουέτο με την Kelis. Από το υπέροχο περσινό τους άλμπουμ 'All You Need Is Now' σε παραγωγή Mark Ronson.




0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ