Ε/Γ Ταξιδέυοντας, σε μια ήσυχη γειτονιά στη Νέα Ερυθραία

Ε/Γ Ταξιδέυοντας, σε μια ήσυχη γειτονιά στη Νέα Ερυθραία Facebook Twitter
0
Ε/Γ Ταξιδέυοντας, σε μια ήσυχη γειτονιά στη Νέα Ερυθραία Facebook Twitter
Θα νιώσεις οικεία στο λιτό και φιλικό περιβάλλον του με τις θαλασσινές αποχρώσεις...


Tο Ε/Γ Ταξιδεύοντας στα βόρεια είναι το αδελφάκι της γνωστής ψαροταβέρνας Ταξιδεύοντας στο Κερατσίνι που βρήκε απάνεμο αγκυροβόλι σε μια ήσυχη γειτονιά στη Νέα Ερυθραία. Η κουζίνα του ευωδιάζει θάλασσα και ακολουθεί πιστά τη φιλοσοφία της σάλας. Θα νιώσεις οικεία στο λιτό και φιλικό περιβάλλον του με τις θαλασσινές αποχρώσεις. Η πράσινη αυλή του είναι μια όαση δροσιάς και άνεσης – πλανάται η αίσθηση πως οι διακοπές συνεχίζονται. Οι ιδιοκτήτες του Ε/Γ Ταξιδεύοντας στα βόρεια έχουν εμμονή με ό,τι φρέσκο βγάζει η ελληνική θάλασσα. Του λόγου το αληθές το ανακαλύπτεις στους ψαρομεζέδες που έρχονται από την κουζίνα και η γεύση δεν λαθεύει. «Η πρώτη ύλη είναι φρέσκια και πιστεύουμε ότι όσο πια απλά μαγειρευτεί, τόσο καλύτερα θα αναδείξει τις χάρες της» υποστηρίζει ο συνιδιοκτήτης Ιορδάνης Σπαρίδης.

Ε/Γ Ταξιδέυοντας, σε μια ήσυχη γειτονιά στη Νέα Ερυθραία Facebook Twitter
Οι σουπιές μιλούν ελληνικά και ο σεφ τις περνάει ανάλαφρα από το τηγάνι και τις συνοδεύει με άνηθο, κρεμμύδι και λαδολέμονο...

Στην κουζίνα, ο εξαιρετικός σεφ Ηλίας Κόκκορης ενστερνίζεται απόλυτα αυτή την άποψη μαγειρεύοντας χωρίς φιοριτούρες, πράγμα που ανακαλύπτεις με μεγάλη χαρά στα πιάτα του – μάλιστα, μέσα στον Σεπτέμβρη θα μαγειρεύει ένα ειδικά επιλεγμένο μενού μια συγκεκριμένη ημέρα κάθε εβδομάδα, με γεύσεις που θα μυρίζουν θάλασσα. Για να ερεθίσουμε την όρεξη, δοκιμάζουμε το καρπάτσιο από πελαγίσιο λαβράκι μαριναρισμένο με πιπέρι και λεμόνι (€13), αραχνοΰφαντο, με βελούδινη υφή και γεύση ντελικάτη. Εξαιρετικός μεζές που θα εκτιμήσουν οι μερακλήδες είναι το σπιτικό, καπνισμένο σκουμπρί (€9,50) που ενισχύεται με κρεμμύδι, μαϊντανό και ελαιόλαδο. Ο γαυροντολμάς (€5,90) είναι γευστικός και καλοφτιαγμένος, με το σκορδάτο φιλέτο γαύρου να τυλίγεται σε τρυφερό αμπελόφυλλο. Το γαριδάκι της Χαλκίδας (€6,80) βγαίνει από το τηγάνι λαχταριστό και τρώγεται με το χέρι. Οι σουπιές (€8,90) μιλούν ελληνικά και ο σεφ τις περνάει ανάλαφρα από το τηγάνι και τις συνοδεύει με άνηθο, κρεμμύδι και λαδολέμονο, στοιχεία που ανεβάζουν έξυπνα τη γευστική ένταση. Είναι τρυφερές, ξεχειλίζουν από νοστιμιά. Το φιλέτο της ψητής σαρδέλας (€7), ραντισμένο με αφράλατο, είναι τόσο ζουμερό που σε γοητεύει η βαθιά νοστιμιά αυτού του ταπεινού ψαριού. Στο μενού φιγουράρουν και ενδιαφέρουσες θαλασσινές μακαρονάδες καθώς και το βαρύ πυροβολικό, που είναι τα φρέσκα μεγάλα ψάρια. Τα τηγανητά, χρυσοκόκκινα, ζουμερά μπαρμπούνια (€16,50/μερίδα) είναι να τα πιεις... στο ποτήρι. Η κάρτα των κρασιών έχει ενδιαφέρουσες ετικέτες σε καλές τιμές, αλλά μπορείς να επιλέξεις και από τη λίστα με τα αποστάγματα. Φεύγοντας, την ικανοποίησή σου θα επιβεβαιώσει το γραμμένο στον τοίχο σλόγκαν «Το ζωντανό είναι καλύτερο από το φρέσκο».

Ε/Γ Ταξιδέυοντας, σε μια ήσυχη γειτονιά στη Νέα Ερυθραία Facebook Twitter
Εξαιρετικός μεζές που θα εκτιμήσουν οι μερακλήδες είναι το σπιτικό, καπνισμένο σκουμπρί
Ε/Γ Ταξιδέυοντας, σε μια ήσυχη γειτονιά στη Νέα Ερυθραία Facebook Twitter
Αχινοσαλάτα
Ε/Γ Ταξιδέυοντας, σε μια ήσυχη γειτονιά στη Νέα Ερυθραία Facebook Twitter
Οστρακοσαλάτα

☛ Ε/Γ Ταξιδεύοντας στα βόρεια, Ευαγγελίστριας 36, Νέα Ερυθραία, 210 6201572

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ