Μια εξωτική πινελιά στο κέντρο της Αθήνας

Μια εξωτική πινελιά στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
Το Budoo είναι ένα μοντέρνο cocktail restaurant που βρίσκεται στη Λέκκα, στο αίθριο στενό, με την αύρα περασμένων δεκαετιών να συνταιριάζεται όμορφα με τις εξωτικές πινελιές της διακόσμησης και τον απαλό φωτισμό.
0


Την εξωτική πινελιά του βάζει στο κέντρο της Αθήνας το ολοκαίνουργιο thai εστιατόριο Budoo, ενισχύοντας το γευστικό τοπίο της πόλης με την ταϊλανδέζικη κουζίνα, που, όπως όλα δείχνουν, το πλήθος των οπαδών της αυξάνεται. Το Budoo είναι ένα μοντέρνο cocktail restaurant που βρίσκεται στη Λέκκα, στο αίθριο στενό, με την αύρα περασμένων δεκαετιών να συνταιριάζεται όμορφα με τις εξωτικές πινελιές της διακόσμησης και τον απαλό φωτισμό. Έχει δημιουργήσει ένα εσωτερικό, δικό του σύμπαν. Η καλόγουστη, πληθωρική μπάρα ενισχύεται από εντυπωσιακή ραφιέρα από ξύλο όπου φιγουράρουν οι φιάλες με τα ποτά. Πίσω από την μπάρα ο Αλέξανδρος Ευστρατιάδης σερβίρει ευφάνταστα κοκτέιλ «που συνδυάζουν τα αρώματα Ανατολής και Δύσης» λέει και εξηγεί: «Προσθέτω ανατολίτικες πινελιές όπως σουμάκ, κανέλα σε κλασικά κοκτέιλ». Εκτός καταλόγου, ο Αλέξανδρος ετοιμάζει καθημερινά και ένα πρωτότυπο κοκτέιλ με σπιτικά σιρόπια, βότανα και εξωτικά φρούτα. Ο ιδιοκτήτης του μπαρ Small8 στο Παγκράτι, Μίλτος Επιθυμιάδης, έστησε με κέφι αυτόν το χώρο, στεγάζοντας «τη μεγάλη μου αγάπη για την ταϊλανδέζικη κουζίνα».

Μια εξωτική πινελιά στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
Σούπα Τom yum goong

Το μενού προσφέρει λαχταριστές αυθεντικές προτάσεις που δημιουργεί με τέχνη και γνώση η Ταϊλανδή σεφ Κανίτα. Σε εντυπωσιακή φλιτζάνα σερβίρεται η σούπα Τom yum goong (€9) με γαρίδες, λεμονόχορτο, μανιτάρια, galangal –μια ρίζα που χρησιμοποιείται στην κουζίνα της Ταϊλάνδης με πικάντικη γεύση–, χυμό λεμονιού και κόλιαντρο. Βαθιά και πλούσια γεύση αποκαλύπτει σε κάθε κουταλιά, με το ξινό και το πικάντικο να ισορροπούν μαγικά. Ακολούθησαν τα φρέσκα ρολά (€8): στο αραχνοΰφαντο φύλλο ρυζιού τυλίγονται μαστόρικα στικς αγγουριού, καρότου, με τζίντζερ, γαρίδες, καβούρι, ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμυδάκια και κόλιαντρο. Δροσερή γεύση που προετοιμάζει την υποδοχή του πιάτου Pad Thai goone (€12) που είναι noodles ρυζιού με λαχανικά, ζουμερές γαρίδες και tamarind σος. Ένα υπέροχο παιχνίδι γεύσεων, υφών και αρωμάτων ξεδιπλώνεται σε κάθε μπουκιά, αφήνοντας πικάντικη επίγευση. Τα τσοπ-στικς παίρνουν φωτιά. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το Yellow curry shrimps (€13) με κίτρινο κάρι και γαρίδες – ευωδιαστό και πληθωρικό. Το καλό χέρι της σεφ αποδεικνύεται και στο υπέροχο πιάτο Sweet and sour fish (€19), που την τσιπούρα αγκαλιάζει πυκνή κι ευωδιαστή γλυκόξινη σάλτσα με αρώματα λέμονγκρας και φύλλα καφίρ. Το σίγουρο είναι πως στο Budoo θα περάσεις όμορφα.

Μια εξωτική πινελιά στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
Pad Thai goone που είναι noodles ρυζιού με λαχανικά, ζουμερές γαρίδες και tamarind σος.
Μια εξωτική πινελιά στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
Πίσω από την μπάρα ο Αλέξανδρος Ευστρατιάδης σερβίρει ευφάνταστα κοκτέιλ...

☛ Budoo Urban Thai, Λέκκα 14, 210 3313845

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ
Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ