Τι κρασιά θα δοκιμάσουμε φέτος στα ΒορΟινά;

Τι κρασιά θα δοκιμάσουμε φέτος στα ΒορΟινά; Facebook Twitter
0

Τι κρασιά θα δοκιμάσουμε φέτος στα ΒορΟινά; Facebook Twitter
Τα ΒορΟινά θα φιλοξενήσουν τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Οινοχόων που θα αναδείξει τον καλύτερο Έλληνα sommelier για το 2015, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό της Παγκόσμιας Ένωσης των Οινοχόων στην Αυστρία το 2017.


Πιστοί στο ετήσιο ραντεβού τους με τους οινόφιλους της Αθήνας, οι οινοπαραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας θα φέρουν την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015 στην πρωτεύουσα τον οινικό πλούτο του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα και θα τον παρουσιάσουν στην καθιερωμένη εκδήλωση γευσιγνωσίας «Τα ΒορΟινά», που κατά παράδοση πλέον εγκαινιάζει οινικά τη νέα χρονιά. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει στη διάθεση των οινόφιλων για δοκιμές και συγκρίσεις μια μεγάλη συλλογή από επιλεγμένες ετικέτες γηγενών και ξένων ποικιλιών που καλλιεργούνται στα αμπελοτόπια της Βόρειας Ελλάδας. Η φετινή εκδήλωση συνδυάζεται με δύο ξεχωριστά οινικά γεγονότα. Τα ΒορΟινά θα φιλοξενήσουν τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Οινοχόων που θα αναδείξει τον καλύτερο Έλληνα sommelier για το 2015, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό της Παγκόσμιας Ένωσης των Οινοχόων στην Αυστρία το 2017. Η τελική φάση του διαγωνισμού θα είναι ανοιχτή στο κοινό, το οποίο θα μπορεί να παρακολουθήσει την αναμέτρηση σε ένα σκηνικό που παραπέμπει σε χώρο εστιατορίου. Παράλληλα, το δεκαήμερο από 23 Ιανουαρίου έως και 2 Φεβρουαρίου είναι αφιερωμένο στους παραγωγούς της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», καθώς σε επιλεγμένα σημεία στην Αθήνα θα πραγματοποιηθούν οινικές και γαστρονομικές εκδηλώσεις που θα καλωσορίσουν τους παραγωγούς-μέλη της ένωσης, φέρνοντας στο προσκήνιο τις οινικές τους δημιουργίες. Οι ΒορΟινές εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν βραδιές γνωριμίας με τους παραγωγούς και τα κρασιά τους, μαθήματα μαγειρικής, παρουσιάσεις, σεμινάρια και masterclasses, ενώ επιλεγμένα εστιατόρια, μπαρ, café και wine bars θα προβάλλουν με τον δικό τους τρόπο το βορειοελλαδίτικο κρασί μέσα από εμπλουτισμένες οινικές λίστες, θεματικές βραδιές και ειδικά μενού που θα ετοιμάσουν προς τιμή των ΒορΟινών. Η έκθεση θα γίνει στο ξενοδοχείο «Grande Bretagne», με διοργανωτή την ένωση οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος».

Τι κρασιά θα δοκιμάσουμε φέτος στα ΒορΟινά; Facebook Twitter
Οι ΒορΟινές εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν βραδιές γνωριμίας με τους παραγωγούς και τα κρασιά τους, μαθήματα μαγειρικής, παρουσιάσεις, σεμινάρια και masterclasses.

☛Ώρες λειτουργίας: 11.00-17.00 για επαγγελματίες (είσοδος με πρόσκληση/επαγγελματική κάρτα), 17.00-22.00 για το οινόφιλο κοινό (είσοδος: 5 ευρώ).

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ