It'sMonodromeStupid*

Facebook Twitter
0

 

Πολύ συζήτηση έγινε τις 2 τελευταίες μέρες και πολύ (digital και μη) μελάνι χύθηκε με αφορμή την λογοκρισία από την ΕΡΤ (η οποία ανήκει και στους χορηγούς επικοινωνίας) του trailer  της 3ης Μπιενάλε της Αθήνας, "Μονόδρομος" η οποία ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο.

Το τρέηλερ σκηνοθετημένο από τον Γιώργο Ζώη απεικονίζει όπως αναφέρει ο ίδιος  "έξι στατικά κάδρα μιας βίαιης επιταχυνόμενης καθημερινότητας σε επιβραδυνόμενη κίνηση. Δεν κρίνουμε τις δράσεις που συμβαίνουν ως ηθικές ή ανήθικες αλλά ως αναπόφευκτες πράξεις που συμβαίνουν προς μια μονόδρομη κατεύθυνση."  Εικόνες μιας χώρας σε αποσύνθεση ουσιαστικά οι οποίες απλώς είναι κάπως τονισμένες δραματουργικά.

Το θέμα όπως ήταν αναμενόμενο έκανε έναν σχετικά σύντομο αλλά εκρηξιγενή επικοινωνιακό κύκλο (λογοκρισία, τέχνη και διαφήμιση είναι μιντιακά hot spot αθώε ψηφιακε καταναλωτή;-) και από σήμερα που το τσουνάμι του κουρέματος θα σαρώσει τα πάντα μάλλον θα αρχίσει να αποφορτίζεται.

Λίγο πριν λοιπόν αποφορτιστεί εντελώς και ενώ περιμένουμε εναγωνίως να δούμε σε τι σκάλα θα αποφασίσουν να μας κουρέψουνε οι Ευρωπαίοι φίλοι μας ας παρακολουθήσουμε μια ευφυή βιτριολική version του επίμαχου βίντεο που ανέβασε χθες  βράδυ ο video-artist calypso larah στο youtube του.

Γιατί μπορεί μερικές φορές ο καθωσπρεπισμός, η σοβαροφάνεια και η λογοκρισία να μοιάζουν πολιτικά ορθός μονόδρομος το χιούμορ και η σάτιρα όμως αποτελούν τη μόνη ανακουφιστική εναλλακτική.

LATREMENO ( in slow motion of course )


by calypso larah



Διάφορα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ