Μετά από 3 studio album, διθυραμβικές κριτικές και την ανάδειξη τους ως μια από τις 5 πιο ενδιαφέρουσες, νέες παρουσίες στο CMJ music Marathon της Νέας Υόρκης για το 2014, οι Baby Guru μπαίνουν πλέον στη δεύτερή τους φάση με ένα ολοκαίνουριο EP που κυκλοφορεί στις 25 Σεπτεμβρίου από την Klik Records με παγκόσμια διανομή από τη Γερμανική Word and Sound.


Το “Sunshine Special” βρίσκει τους Baby Guru να πειραματίζονται με διάφορα στυλ, συναισθήματα και γλώσσες, αλλά και να καλωσορίζουν το τέταρτο επίσημό τους μέλος.

Το “Marmalade Skies (Part I), είναι ένα μικρό, a cappella τραγούδι που σαν κανονιοβολισμός δίνει το σύνθημα της έναρξης, ενώ η moog version του στο “Marmalade Skies (Part II) γίνεται ο πιο εύστοχος αποχαιρετισμός, παρέα με ένα κλείσιμο του ματιού. Τα «Στο νησί της Αφροδίτης» και «Ήθελα να σου πω» αποτείνουν φόρο τιμής στην Ελληνική pop / rock σκηνή του παρελθόντος. Το “Bedouin’s Spiral”  είναι ένας αυτοσχεδιασμός, γραμμένος ζωντανά στο στούντιο και το “Monday Generation” περίμενε την κυκλοφορία του από τον καιρό του πρώτου τους album. Αν η Claudine  Longet στο “The Party” με τον Peter Sellers, είχε μπάντα αντί να τραγουδάει μόνη της, οι Baby Guru θα μπορούσαν εύκολα να είναι οι μουσικοί και το ομώνυμο “Sunshine Special” να βγαίνει από τα χείλη της. Το “Glance” πρώτο single του “Sunshine Special” αποτυπώνει την εικόνα των Baby Guru για τον όρο modern pop.

To “Sunshine Special” είναι ένα τολμηρό, πολυμορφικό μίνι άλμπουμ που απαιτεί την προσοχή σου και την ίδια στιγμή μια αφηρημένη αφιέρωση στις οκτώ αποχρώσεις του καλοκαιριού.