Το πρώτο άλμπουμ του σούπερ-γρουπ Deltron 3030 που κυκλοφόρησε το Μάιο του 2000 ήταν μία χιπ χοπ όπερα για μια ιστορία μάχης και επιβίωσης που διαδραματιζόταν το έτος 3030. Δυνατό άλμπουμ, οι στίχοι μιλούσαν για τον αγώνα του Deltron Zero ενάντια στις μεγάλες εταιρίες που κυβερνούν το σύμπαν πάνω σε φουτουριστικά μουσικά θέματα και σάμπλ της μουσικής του William Sheller, του Γάλλου συνθέτη κλασικής μουσικής. Τα βασικά μέλη του σχήματος ήταν σημαντικά ονόματα του χιπ χοπ των ’00s: ο Dan the Automator [o παραγωγός στο πρώτο άλμπουμ των Gorillaz και του Dr. Octagon, το Dr. Octagonecologyst], ο Del the Funky Homosapien και ο Kid Koala, αλλά συμμετείχαν κι ένα σωρό μεγάλα ονόματα της εποχής με φουτουριστικά ψευδώνυμα.

 

 

 

Ο Deltron Osiris/Deltron Zero, δηλαδή ο «πρωταγωνιστής», ήταν ο Del the Funky.

Το άλμπουμ δεν γνώρισε ποτέ εμπορική επιτυχία, δημιούργησε όμως μεγάλο ντόρο στο «εναλλακτικό» κοινό, πήρε πολύ καλές κριτικές και αγαπήθηκε πολύ τα επόμενα χρόνια, αποκτώντας και cult status. Ίσως γι’ αυτό και όλοι περίμεναν τη συνέχεια, το δεύτερο άλμπουμ, για το οποίο χρειάστηκαν 13 ολόκληρα χρόνια για να ηχογραφηθεί και να κυκλοφορήσει. Το Deltron Event II έγινε κάτι σαν το γεφύρι της Άρτας, από το 2004 ηχογραφείται και το 2006 υποτίθεται ότι θα κυκλοφορούσε αλλά όλο και κάτι γινόταν και άντε πάλι απ’ την αρχή. Έφτασε το 2011, ο Kid Koala έβγαλε ανακοίνωση που δήλωνε ενθουσιασμένος επειδή είχε μόλις τελειώσει τις τελευταίες μίξεις του άλμπουμ και μετά για ένα χρόνο σιωπή, μέχρι να το παίξουν ζωντανά τον Ιούνιο του 2012 σε ένα φεστιβάλ στο Τορόντο. Η επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του είναι πια η 1η Οκτωβρίου 2013, η ανακοίνωση έχει γίνει γεγονός σε σάιτ, μπλογκ, ακόμα και mainstream έντυπα και αυτό είναι το πρώτο single που κυκλοφόρησε επίσημα:

 

 

 

Στα σχόλια κάποιος λέει: «Ήμουν 19 χρονών όταν κυκλοφόρησε το πρώτο άλμπουμ, τώρα είμαι 32, μακάρι να άξιζε η αναμονή…».