James Dean: Σαν σήμερα σκοτώθηκε

James Dean: Σαν σήμερα σκοτώθηκε Facebook Twitter
3

[Απο τον Βαγγέλη Μακρή]

Ήταν 30 Σεπτεμβρίου του 1955. Η Porsche 550 Spyder που οδηγούσε ο James Dean με τον μηχανικό και φίλο του Rolf Wutherich στην θέση του συνοδηγού, συγκρούεται με το αυτοκίνητο ενός φοιτητή που μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο 466 της Καλιφόρνιας. Ήταν η τελευταία βόλτα για τον ηθοποιό. Ο φίλος του τραυματίστηκε σοβαρά. Πάνω η τελευταία του φωτογραφία.

James Dean: Σαν σήμερα σκοτώθηκε Facebook Twitter
Η τελευταία του φωτογραφία

O Roy Schatt υπήρξε φίλος του James Dean και δάσκαλος φωτογραφίας τον τελευταίο χρόνο της ζωής του. Αυτές είναι μερικές από τις φωτογραφίες του. Ανάμεσα τους και έξι φωτογραφίες από την σειρά «Torn Sweater». Οι περισσότερες έχουν τραβηχτεί στην Νέα Υόρκη, την πόλη που αποκαλούσε «σπίτι του»:

1.

James Dean: Σαν σήμερα σκοτώθηκε Facebook Twitter

 2.

James Dean: Σαν σήμερα σκοτώθηκε Facebook Twitter

 3.

James Dean: Σαν σήμερα σκοτώθηκε Facebook Twitter

 4.

James Dean: Σαν σήμερα σκοτώθηκε Facebook Twitter

Βίντεο απο την οντισιόν του "Ανατολικά της Εδέμ" με τον Paul Newman:

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
― Εκείνο το βράδυ που λες, καβάλησε την ασημένια Πόρσε Σπάιντερ, και ξεχύθηκε στον αυτοκινητόδρομο μ’ εκατό μίλια την ώρα. Έβρεχε κι όλας, εντάξει; Ώσπου σε μια στροφή πάνω στο Πάσσο Ρόμπλες της Καλιφόρνια την τσάκισε πάνω σ’ ένα άλλο αυτοκίνητο, και το κεφάλι του… χωρίστηκε από το σώμα του. Νύχτα, τριάντα του Σεπτέμβρη.― Και μετά η μάνα του κι ο πατέρας του τη φορτώσανε σε μια νταλίκα, τη γυρνάγανε στην Αμερική, τη δείχνανε στη νεολαία, και μαζέψανε του κόσμου τα δολλάρια.― Τώρα γιατί μου το γάμησες πάλι;― Γιατί το ’χω ακούσει είκοσι φορές. Πειράζει;― Γράψανε που λες κι ένα τραγούδι τότε γι’ αυτόν, που έλεγε: «Δε γίνεται να τη βγάλεις πάνω απ’ τα τριάντα». Ήτανε πολύ γρήγορος για να ζήσει, και πολύ μικρός για να πεθάνει.Νίκος Νικολαΐδης, Γλυκιά συμμορία