Οι σταρ του Χόλιγουντ σε καθημερινές στιγμές

Οι σταρ του Χόλιγουντ σε καθημερινές στιγμές Facebook Twitter
Ο John Dominis παρακολούθησε τον Φρανκ Σινάτρα για τέσσερις μήνες, φωτογραφίζοντας μουσικά στούντιο, μεθυσμένα πάρτι, κινηματογραφικά σετ. Η πιο αναπάντεχη φωτογραφία ήταν αυτή, με τον σταρ να τρώει ένα σάντουιτς στην κουζίνα του σπιτιού του, στο Παλμ Σπρινγκς.
1

1.

Οι σταρ του Χόλιγουντ σε καθημερινές στιγμές Facebook Twitter
Ο 31χρονος Ντάστιν Χόφμαν στο διαμέρισμά του στο Greenwich Village, διδάσκοντας μπιλιάρδο στην θετή του κόρη, Καρίνα (1969). Είναι η χρονιά της ταινίας “Midnight Cowboy”.


2.

Οι σταρ του Χόλιγουντ σε καθημερινές στιγμές Facebook Twitter
Το 1945 ο Peter Stackpole ήταν ο φωτογράφος που ανέλαβε να φωτογραφίσει τη 13χρονη νεαρή σταρ, Ελίζαμπεθ Τέιλορ, για το πρώτο της εξώφυλλο στο Life. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στο κοριτσίστικό της δωμάτιο.


3.

Οι σταρ του Χόλιγουντ σε καθημερινές στιγμές Facebook Twitter
Ο Τζέιμς Στιούαρτ υπηρέτησε την πατρίδα του κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά το 1945 κατάφερε να γυρίσει στην μικρή του πόλη, Ιντιάνα. Ο φωτογράφος του Life, Peter Stackpole ήταν εκεί για να αποτυπώσει την επιστροφή του, με μεταξωτές πιτζάμες και ένα περιοδικό στο κρεβάτι.


4.

Οι σταρ του Χόλιγουντ σε καθημερινές στιγμές Facebook Twitter
Η Μονρόε ήταν φανατική αναγνώστρια της λογοτεχνίας του 20ου αιώνα. Ο Alfred Eisenstaedl την φωτογράφισε στο σπίτι της, στο Χόλιγουντ, το 1953


5.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

1 σχόλια