ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Art Athina, εσύ χιψτερομάνα

Facebook Twitter
0


Χτες, μέσα στο χαμό ήταν και τα εγκαίνια της Art Athina στο γήπεδο του Τάε Κβο Ντο. Πολύς κόσμος αλλά πολύ λιγότερος σχετικά με πέρσι (έτσι είπαν τουλάχιστον). Η ατμόσφαιρα δεν ήθελε και πολλές μετακινήσεις.

Είχα να πάω πολλά χρόνια στο συμπαθές event. Είναι από τις διοργανώσεις που για να τις κρίνεις αρνητικά θα πρέπει να έχεις κάποιο λόγο. Είναι τόσα πολλά τα πράγματα που μπορείς να δεις που και που να μη δεις τίποτα πάλι καλυμμένος είσαι (λέμε τώρα). Αν πραγματικά σε ενδιαφέρει συνιστά απόλαυση. Αν σε ενδιαφέρει να δεις τους «εθισμένους στα events γνωστούς σου» κάθε στροφή είναι και μια ηδονή. Ειδικά αν είσαι ο Δαγριτζίκος και ακούς τους θαμώνες να λένε «Μετά που να πάμε: Μαγακαζέ ή Βάθος Κήπος;». Ή το ακόμα καλύτερο: «είδα και το Δαγριτζίκο. Έχει ανοίξει μαγαζί, Black Dogs το λένε».

(όλα θολά και ένα καρό πουκάμισο)

Για κάποιο λόγο η Art Athina μαζεύει όλη τη «σκηνή.» Όπως είπε και Μερόπη «όσους δεν έχουμε γνωρίσει στα μπαρ θα τους γνωρίσουμε τώρα.» Μπορεί η μουσική να διαμορφώνει όλες τις υπόλοιπες κουλτούρες αλλά οι καλές τέχνες απελευθερώνουν τα… κρυφά ένστικτα. Τα ψώνια του καθενός, δηλαδή. Μιλάμε πάντα στο επίπεδο των επισκεπτών. Αν έπεφτε μια βόμβα χτες στο Τάε Κβο Ντο θα ερήμωνε το ιστορικό κέντρο. Και οι «500» ήταν (ήμασταν) εκεί.  Είναι και τα τσάμπα ποτά των εγκαινίων. Και όπου τσάμπα ποτό, ο «ιστορικοςτρίγωνος» πρώτος. Πάντα, όμως, έτσι δεν γινόταν;

(λεοπαρδαλέ κολλάν)

(το έργο που συνεπήρε τη Μαρκέλλα)

(το αντίστοιχο της Μερόπης. Είναι ολοφάνερο)

Μετά την Art Athina

Αν κατεβείτε στο Φάληρο παίξτε και ένα bowling απέναντι στο Village μεγαθήριο. Κάνει 2,5 ευρώ το παιχνίδι, 6€ το ποτό και έχει και μπλιμπλίκια. Δεν έχει χιψτερόφατσες αλλά τους Έλληνες Big Lebowski.

(ο άσσος της κορίνας)

Ώρα Πριμαβέρα…

Το μεγάλο φεστιβάλ έρχεται. Δύο βδομάδες απομένουν και σιγά σιγά τακτοποιούνται και τα τελευταία ζητήματα. Αυτό που συζητιέται έντονα είναι ο διπλασιασμός της έκτασης του χώρου. Πολλά status updates αυτής της εβδομάδας ανέφεραν επί λέξει: «The total surface area used this year will expand from 47,800m2 in the previous edition to 73,800m2». Θα μας φύγει ο πάτος με λίγα λόγια. Όπως είπε και ο Δαυίδ, dj, πριμαβεριστής και άνθρωπος της πόλης «τι θα κάνουμε; Θα μας πιάσουν τα ποδαράκια μας.»

Κατά τ’ άλλα πρώτη παρατήρηση είναι πως οι headliners θα εμφανίζονται δύο ώρες και ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα. Πέμπτη είναι οι Flaming Lips, Παρασκευή οι Pulp και Σάββατο οι Animal Collective. Το τελευταίο είναι και έκπληξη αφού όλοι περίμεναν την Pj Harvey σε ρόλο επικεφαλής.

Η στήλη θα παρακολουθήσει στενά τα του Primavera οι Έλληνες το τιμούνε περισσότερο και από τις συναυλίες που γίνονται στο Gagarin. Από Δευτέρα ξεκινά και ένα μίνι αφιέρωμα με τους “Έλληνες του Primavera”.

(τι θα κάνεις άραγε εκείνη την ώρα που θα συμβεί το παραπάνω;)

Περισσότερη κουβέντα για το Primavera Sound 2011 στο Twitter:  #PS11gr

Επίσης άυριο στο Yoga Bala θα παίξουν πριμαβερίστικες μουσικές κάτι μπεκρήδες δημοσιογράφοι, ένας από το myspace και ένας γουναράς.


0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ