Σε λιγότερο από μια εβδομάδα η φυσική πίστα της Καλντέρας θα φιλοξενήσει την διεθνή αφρόκρεμα του freerunning. Το Red Bull Art of Motion επιστρέφει για τέταρτη συνεχόμενη χρόνια στη Σαντορίνη στις 4 Οκτωβρίου και πλέον όλα είναι έτοιμα για το εντυπωσιακό υπερθέαμα μεταξύ γεωγραφικού κάλλους και αθλητικής δημιουργικότητας που θα μας κόψει την ανάσα.


Η «Τέχνη της Φυγής», όπως είναι ευρέως γνωστό το freerunning, αναδεικνύεται μέσα από τα γραφικά καλντερίμια, τις καμπυλωτές ασβεστωμένες στέγες και τα στενά μονοπάτια της Καλντέρας που μεταμορφώνονται σε φυσικά εμπόδια τα οποία καλούνται να ξεπεράσουν οι αθλητές με όπλο τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους. Το αποτέλεσμα; Τολμηρά άλματα, tricks, αναρριχήσεις και drops δένουν μοναδικά στο απίθανο Κυκλαδίτικο σκηνικό.


Οδεύοντας προς την τελική σύσταση των κορυφαίων του είδους, οι κριτές του Red Bull Art of Motion επέλεξαν τους 3 καλύτερους άντρες και τις 3 καλύτερες γυναίκες από τις 150 υποψηφιότητες που ανέβασαν τα βίντεό τους στο redbullartofmotion.com για τον online προκριματικό. Αυτοί οι 6 αθλητές θα διαγωνιστούν εναντίον των Top 8 του 2013 που έχουν πάρει απευθείας πρόκριση στον αγώνα αλλά και 4 ακόμη freerunners οι οποίοι θα εξασφαλίσουν μια θέση στον ανοιχτό προς όλους προκριματικό που θα πραγματοποιηθεί στις 01.10 στη Σαντορίνη.

 

 


Φέτος για πρώτη φορά η τελική 18αδα των αθλητών θα διαγωνιστεί σε 3 runs των 6 αθλητών από τους οποίους οι 2 καλύτεροι του κάθε run θα περάσουν στον μεγάλο τελικό των Top 6. Εκτός από τους νικητές του βάθρου, ο αθλητής που θα καταπλήξει τα πλήθη και θα δώσει τον πλέον ... Restart εαυτό του στον επίγειο παράδεισο του freerunning, θα βραβευθεί με το Best Trick Award by CU. Τα runs των αθλητών θα βαθμολογήσουν οι κριτές με βάση τα παρακάτω κριτήρια: Kie Willis (GBR)- εκτέλεση, Sergio Cora (ESP)- ροή, Anan Anwar (ΤHA)- δημιουργικότητα, Victor Lopez (USA)- δυσκολία και Patrick Morawetz (AUT)- επικεφαλής κριτών.


Αθλητές- Red Bull Art of Motion 2014:
Cory de Meyers (USA)
Alexander Baitunin (RUS)
Jesse La Flair (USA)
Yoann Leroux (FRA)
Joel Eggimann (SUI)
Stanislavs "Stas" Lazdans (LAT)
Δημήτρης Κυρσανίδης (GRE)
Daniel Mircea (GRE)

Aleksandra "Sheva" Shevchenko (RUS)
Pamela Forster (ΑUT)
Luci Romberg (USA)
Pavel "Pasha" Petkuns (LAT)
Zelimkhan Dzhabrailov (RUS)
Alexander Schauer (AUT)

 

 

 

Λίγες μέρες προτού η crème de la crème του παγκόσμιου freerunning δώσει τα ρέστα της στην Σαντορίνη στα πλαίσια του Red Bull Art of Motion, δύο freerunning sessions στην Αθήνα, ανοιχτά προς το κοινό, προετοιμάζουν το έδαφος για tricks, runs and drops. Ο Sports Director Nico Wlcek μαζί με τον επικεφαλής των κριτών του αγώνα, Patrick Morawetz και τον Έλληνα αθλητή που πέρασε κατευθείαν στον τελικό, Δημήτρη Κυρσανίδη, δίνουν ραντεβού με την ελληνική σκηνή για 2 μοναδικά training sessions! Το Σάββατο 27/9 στο Πάρκο Μητέρα στην Αγία Βαρβάρα στις 17:00 και την Κυριακή 28/9 στην πλατεία της Νέας Σμύρνης στις 17:00.

Θ-Χ

 

Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ


*Το LIFO.gr θα μεταδώσει ζωντανά το απίστευτο θέαμα που θα προσφέρουν οι καλύτεροι freerunners στην πιο «φυσική» πίστα του κόσμου. -