Το Περίπτερο

Το Περίπτερο Facebook Twitter
1

Το Περίπτερο Facebook Twitter

 

Το Περίπτερο είναι μια νέα ιντερνετική σειρά κινουμένων σχεδίων. Το πρώτο επεισόδιο έχει τίτλο "Λευκός Γάμος" και πρωταγωνιστούν ένας κουτοπόνηρος περιπτεράς, ένας διεφθαρμένος αστυνομικός, ένας ναρκομανής που δε δέχεται να μπει σε κέντρο απεξάρτησης και άλλοι, σε γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στο Εκάλεω, ένα φανταστικό προάστιο της Αθήνας. 

 

Οι δημιουργοί της διαδικτυακής σειράς μίλησαν στο LIFO.gr, προλογίζοντας στην ουσία την προβολή του πρώτου τους επεισοδίου στο σάιτ μας. 

 

 

Ολόκληρο το πρώτο επεισόδιο 

 

 

Πώς προέκυψε η ιδέα για τη δημιουργία μιας σειράς κινουμένων σχεδίων στο YouTube;

Λόγω της μεγάλης μας αγάπης για τα κινούμενα σχέδια και ειδικότερα για αυτά που απευθύνονται σε ενήλικες μας ήρθε η ιδέα για μια σειρά η οποία θα σκιαγραφεί την Ελληνική πραγματικότητα και θα μας δώσει την ευκαιρία να εκφράσουμε τη δική μας άποψη για όλα όσα ζούμε. Σκεφτήκαμε το περίπτερο σαν ένα χαρακτηριστικά Ελληνικό μέρος συνάντησης και αποφασίσαμε να βασίσουμε πάνω σε αυτό τους κεντρικούς χαρακτήρες της σειράς οι οποίοι ζουν σε ένα προάστιο της Αθήνας στο οποίο συνυπάρχουν όλες οι κοινωνικές τάξεις. Αφού είχαμε πια καταλήξει με την κεντρική ιδέα, τους χαρακτήρες και αρκετές ιδέες για επεισόδια είπαμε να κάνουμε έναν "πιλότο" ώστε να μπορέσουμε να προωθήσουμε την ιδέα σε κάποιο κανάλι η κάποια εταιρία παραγωγής.

Η δουλειά έγινε αρκετά πρόχειρα γιατί ήμασταν ακόμη λιγότεροι από ό,τι τώρα, γιατί ήταν η πρώτη φορά που κάναμε κάτι τέτοιο αλλά και γιατί βιαζόμασταν να κάνουμε τις συναντήσεις μπας και καταφέρουμε να βρούμε παραγωγούς. Τελικά δεν καταφέραμε αυτό που θέλαμε και αποφασίσαμε, παρότι δεν ήμασταν ικανοποιημένοι απ΄το αποτέλεσμα, να ανεβάσουμε τον "πιλότο" στο YouTube και να δούμε πως θα πάει. Υπήρξε ενδιαφέρον, κι έτσι φτιάξαμε το 1ο επίσημο επεισόδιο της σειράς, τον "Λευκό Γάμο", και χρησιμοποιούμε πάλι το YouΤube σαν μέσο προβολής το οποίο είναι ένα μεγάλο προνόμιο της εποχής μας και πραγματικά λειτουργεί σαν σανίδα σωτηρίας για όποιον θέλει να εκφραστεί και να προσφέρει δημιουργικά τη συγκεκριμένη στιγμή.

 

Το Περίπτερο Facebook Twitter

 

 

Στο "Εκάλεω" συναντάμε ορισμένα κοινωνικά ζητήματα όπως τα ναρκωτικά, τη σχέση της αστυνομίας με το έγκλημα, την έλλειψη υποδομών για τους ναρκομανείς, τα αλισβερίσια για χάρη του συμφέροντος. Για ποιο λόγο επιλέξατε αυτήν την πλευρά της ελληνικής πραγματικότητας;

Ενοχλούμαστε πολύ από κάποια στοιχεία της Ελληνικής πραγματικότητας και έχουμε την ανάγκη να εκφράσουμε την διαφωνία μας με αυτά, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και πολλά θετικά σε αυτή τη πραγματικότητα. Για αυτό άλλωστε είμαστε ακόμη εδώ και δεν έχουμε φύγει για να βρούμε δουλειά σε κάποια άλλη χώρα με περισσότερες ευκαιρίες. Αγαπάμε τον τόπο που γεννηθήκαμε και γι' αυτό θέλουμε να σχολιάσουμε όλα όσα νομίζουμε ότι τον καταστρέφουν και τον πάνε πίσω. Αυτές οι άσχημες πλευρές της κοινωνίας αποτελούν πηγή έμπνευσης για δημιουργική κριτική η οποία γίνεται με στόχο να βοηθήσει στην λύση αυτών των προβλημάτων.

 

Το Περίπτερο Facebook Twitter

 

Πόσος χρόνος χρειάστηκε για να φτιάξετε το πρώτο επεισόδιο; Ποιες ήταν οι μεγαλύτερες δυσκολίες που αντιμετωπίσατε;

Μας πήρε περίπου δυόμιση χρόνια όχι γιατί τόσο χρόνο απαιτούσε για να γίνει η συγκεκριμένη δουλειά αλλά γιατί δεν μπορούσαμε να ασχοληθούμε με το πρότζεκτ λόγο άσχετων επαγγελματικών υποχρεώσεων. Σίγουρα η μεγαλύτερη δυσκολία ήταν στο να συντονιστούμε για να βγει όλη αυτή η δουλειά έχοντας διαφορετικά ωράρια και υποχρεώσεις. Επίσης είμαστε μια ολιγομελής ομάδα και το animation είναι μια πολύ χρονοβόρα και απαιτητική διαδικασία. Υπήρχαν αρκετές δύσκολες στιγμές στην πορεία οπού δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε τη δουλειά για μεγάλες περιόδους και αυτό μας έριχνε και την ψυχολογία μας σε σχέση με το πρότζεκτ αλλά ευτυχώς πιστέψαμε σε αυτό, και επιμείναμε.

Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα με την έλλειψη εργατικού δυναμικού ζητώντας μέσα από ένα κείμενο στο τέλος του επεισοδίου βοήθεια από οποιονδήποτε μπορεί και ενδιαφέρεται. Η μεγαλύτερη μας ανάγκη είναι για animators αλλά σίγουρα χρειαζόμαστε βοήθεια και σε άλλους τομείς. Το σίγουρο είναι ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καταφέρουμε από εδώ και πέρα να έχουμε μια συχνή ροή κυκλοφορίας επεισοδίων.

 

Το Περίπτερο Facebook Twitter

 

Επιλέξατε για πρωταγωνιστή έναν ναρκομανή. Υπήρξε κάποια αφορμή για αυτήν την επιλογή;

Η αφορμή ήταν ένα απόσπασμα από μια εκπομπή που έδειχνε ενα χρήστη να μιλάει για το πόσο άσχημα τον κάνει να νιώθει το γεγονός ότι το κράτος δεν του δίνει την ευκαιρία να αποτοξινωθεί αλλά τον αναγκάζει να σκέφτεται να οργανώσει γάμο στη κατάστασή του χωρίς να το θέλει για να μπει στο πρόγραμμα. Εκεί πραγματικά νιώσαμε πόσο κοντά στον πάτο έχουμε φτάσει σε κάποια θέματα. Δεν είναι δυνατόν να ξεφτιλίζουμε έτσι άρρωστους ανθρώπους οι οποίοι χρειάζονται την βοήθεια μας και είναι ντροπή για ένα κράτος (πόσο μάλλον για ένα κράτος με τέτοια ιστορία) να δείχνει αυτό το πρόσωπο στους ίδιους της τους πολίτες αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. Αφού είδαμε την εκπομπή, μας δημιουργήθηκε μια τεράστια ανάγκη να κάνουμε κάτι για αυτό και αποφασίσαμε να είναι το κύριο θέμα στο επεισόδιο μας.

 

Το Περίπτερο Facebook Twitter

 

Υπάρχει μέλλον για το animation στην Ελλάδα;

Όσο δύσκολο και να είναι το παρόν για το animation στην Ελλάδα το μέλλον ελπίζουμε ότι θα είναι διαφορετικό. Κατ' αρχήν η εξέλιξη της τεχνολογίας θα κάνει πιο εύκολη την παραγωγή του και σε συνδυασμό με τη στροφή της τηλεόρασης προς το internet θα βοηθήσει ανεξάρτητες πρωτοβουλίες να γίνουν πραγματικότητα και να προβληθούν στο κοινό. Επίσης η ζήτηση για animation σειρές και ταινίες θα αυξάνεται όσο περνάνε τα χρόνια λόγο της τριβής των νέων γενιών στο είδος. Παρόλα αυτά το να γίνει δημοφιλές δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα είναι καλό για το μέλλον του είδους. Αν δεν υπάρχει η ζήτηση για δουλειές οι οποίες στόχο έχουν να κάνουν τον θεατή να σκεφτεί και κανάλια ή εταιρίες που ενδιαφέρονται να τις παράγουν τότε πολύ εύκολα το animation θα είναι άλλο ένα δημοφιλές όπλο του συστήματος και σίγουρα το μέλλον του δεν θα είναι αυτό που θα θέλαμε.

 

Το Περίπτερο Facebook Twitter

 

Έχετε σκεφτεί ποιο θα είναι το θέμα του επόμενου επεισοδίου;

Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε τη δουλειά για το επόμενο επεισόδιο γιατί μας αρέσει πολύ η ιδέα και πιστεύουμε ότι το αποτέλεσμα θα δικαιώσει αυτή μας τη διάθεση. Το επεισόδιο λέγεται "Οι Γερμανοί Ξανάρχονται" και το είχαμε γράψει περίπου δυόμιση χρόνια πριν. Παρότι ο χρόνος παραγωγής μας εμποδίζει απ'το να είμαστε επίκαιροι χαιρόμαστε που με αυτήν τη καθυστέρηση μπορούμε να θυμίζουμε γεγονότα που τόσο εύκολα ξεχνάμε σε αυτή τη χώρα. Αφορμή της ιδέας ήταν μια δήλωση απ΄την Ευρώπη το 2012 όπου έλεγε ότι αν έπρεπε θα έστελναν Ευρωπαίο Επίτροπο να αναλάβει τα ηνία της χώρας και η πλοκή του επεισοδίου θα εκτυλίσσεται σουρεαλιστικά μέσα στο όνειρο του Κούλη, του περιπτερά. Τα υπόλοιπα θα τα δείτε όταν θα κυκλοφορήσει το επεισόδιο, ελπίζουμε πολύ σύντομα.

 

Το Περίπτερο Facebook Twitter

Συνέντευξη στον Γιάννη Αμανατίδη

 

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια