«Υποσχόμαστε να μην πειράξουμε την παραμικρή ηβική τρίχα και να μην θολώσουμε ούτε ένα όργανο. Δεν θα απολογηθούμε ποτέ και για τίποτα. Θα αποκαλύψουμε όλο τον κόσμο του σεξ και θα γίνουμε η αναφορά του στην καταναλωτική κοινωνία».

 

Με αυτή τη φράση έκανε το ντεμπούτο του το περιοδικό Screw to 1968. Tην Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου ο εκδότης του Al Goldstein πέθανε σε ηλικία 77 ετών έχοντας καταφέρει να υπάρξει ίσως ο πιο ανατρεπτικός, ασυμβίβαστος και αμφιλεγόμενος εκδότης πορνογραφικού Tύπου.

 

 

 

Ο μόνος λόγος που ο Hugh Hefner έγινε ίσως λίγο πιο δημοφιλής από εκείνον ήταν τα lifestyle επικοινωνιακά του παιχνίδια και η ιλουστρασιόν αντίληψη του στην πορνογραφία. Ο Al Goldstein απέφυγε από το πρώτο τεύχος αυτά τα μονοπάτια και επέλεξε να σκανδαλίσει πολύ περισσότερο και χωρίς να προσπαθεί να ωραιοποιήσει αυτό που ο ίδιος ισχυριζόταν πως είναι το σεξ: Βρώμικο, αφτιασίδιωτο, διεστραμμένο, εθιστικό, αναλώσιμο προϊόν που θα τον έκανε πλούσιο.

 

Έζησε πολυτάραχη ζωή, γεμάτη δικαστικές διαμάχες και μηνύσεις που τον οδήγησαν στη φυλακή δεκάδες φορές. Έβγαλε πάρα πολλά χρήματα και καταφύγιο του υπήρξε η θρυλικά έπαυλη στο Pompano Beach της Φλόριντα, με ένα περίφημα άγαλμα χεριού με υψωμένο το μεσαίο δάχτυλο στον κήπο της.

 

 

 

Δοκίμασε να εκδώσει πολλά ακόμη περιοδικά τα οποία απέτυχαν παταγωδώς ενώ έδειχνε να τα καταφέρνει πολύ καλύτερα με το αρκετά επιτυχημένο talk show Midnight Blue, που παρουσίαζε επί σειρά ετών στην καλωδιακή τηλεόραση. Το 1989 μέσα από το περιοδικό και την εκπομπή του είχε διαφημίσει πως ένας υπερτυχερός που θα δολοφονούσε τον Αγιατολάχ Μουσαβί Χομεϊνί, θα κέρδιζε 1 εκατ. δολάρια. Αυτή ήταν η υποστήριξή του απέναντι στον συγγραφέα Σαλμάν Ρούσντι ο οποίος τότε διωκόταν από την φετβά του Xομεϊνί. Έκανε πέντε γάμους και πέντε ακριβοπληρωμένα διαζύγια.

 

 

 

Το 2003 χρεοκόπησε και τα έχασε όλα. Τα τελευταία του χρήματα χάθηκαν όταν έχασε μια δικαστική διαμάχη με ένα συνεργάτη του, του οποίου τη διαπόμπευση μέσω του περιοδικού του, πλήρωσε ακριβά. Κατέληξε να ζει σε ιδρύματα φιλοξενίας αστέγων και να δουλεύει για λίγα χρήματα σε διάφορες ευκαιριακές δουλειές. Το 2004 συνελήφθη για τελευταία φορά όταν πιάστηκε επ' αυτοφώρω να κλέβει βιβλία σε ένα κατάστημα. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του τα πέρασε στο γηροκομείο του Mπρούκλιν όπου και πέθανε από νεφρική ανεπάρκεια.

 

Aυτά είναι μερικά από τα εξώφυλλα του συλλεκτικού Screw, εις μνήμην του πορνογράφου Al Goldstein που μάλλον έφυγε με το μεσαίο δάχτυλο υψωμένο.