Εθελοντισμός στην Θεσσαλονίκη #2: Καταφύγιο Γυναίκας

Εθελοντισμός στην Θεσσαλονίκη #2: Καταφύγιο Γυναίκας Facebook Twitter
0

[ Από την Άλκηστη Γεωργίου ]

"Μπορείς να αντιμετωπίσεις τη βία...

Κάνε την αρχή.

Είμαστε εδώ για σένα."

 

Εθελοντισμός στην Θεσσαλονίκη #2: Καταφύγιο Γυναίκας Facebook Twitter

 

Το  Κέντρο Στήριξης Κακοποιημένων Γυναικών, ή αλλιώς «Καταφύγιο Γυναίκας» είναι μία Αστική Μη Κερδοσκοπική και Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) που δραστηριοποιείται από το Φεβρουάριο του 2011 στη Θεσσαλονίκη.

Σκοπός του Καταφυγίου  είναι να παρέχει ολοκληρωμένη στήριξη σε γυναίκες που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης, καθώς και να ευαισθητοποιήσει το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία.

Το «Καταφύγιο Γυναίκας» αποτελείται από μία ομάδα νέων εθελοντών με όραμα και αληθινό ανθρωπιστικό ενδιαφέρον για την καταπολέμηση κάθε μορφής κακοποίησης.

Βασικός πυρήνας της οργάνωσης είναι τρείς κοινωνικοί λειτουργοί, πέντε ψυχολόγοι, και τρεις δικηγόροι που συνεργάζονται καθημερινά για τη στήριξη γυναικών που έχουν υποστεί κακοποίησηm και βρίσκονται σε πραγματική ανάγκη.

Το «Καταφύγιο Γυναίκας» στηρίζεται στον εθελοντισμό και στην ανιδιοτελή προσφορά.

Επικοινωνήσαμε μαζί τους για να μάθουμε πώς μπορεί κάποιος να βοηθήσει στο έργο τους.

Ορίστε τι μάθαμε:

Εθελοντισμός στην Θεσσαλονίκη #2: Καταφύγιο Γυναίκας Facebook Twitter
Καταφύγιο Γυναίκας

Κέντρο Στήριξης Κακοποιημένων Γυναικών - Καταφύγιο Γυναίκας

Στα τρία χρόνια λειτουργίας του το Καταφύγιο Γυναίκας παρέχει ψυχολογική και ψυχοκοινωνική στήριξη σε κακοποιημένες γυναίκες μέσω συνεδριών, νομική υποστήριξη, καθώς και βοήθεια στη συμπλήρωση και την έκδοση απαραίτητων δημόσιων εγγράφων (υπηρεσίες πρόνοιας,  ιατροδικαστικές εξετάσεις, παραπεμπτικά έγγραφα για τον διορισμό δωρεάν δικηγόρου, άδεια παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους κ.α).

Επιπλέον, παρέχονται βασικά είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, ρούχα, έπιπλα..), ενώ υπάρχει συνεχή συνεργασία με ξενώνες κακοποιημένων γυναικών, με κοινωνικά παντοπωλεία και με ιατρεία.

Συγχρόνως, λειτουργούν και οργανώνονται  από το Καταφύγιο ομάδες διαχείρισης συναισθημάτων και αυτοελέγχου για βίαιους άνδρες,  συμβουλευτικές συνεδρίες ζευγαριών, και πλήθος ενημερωτικών ημερίδων και εκδηλώσεων σε σχολεία και συλλόγους ανά τη περιφέρεια.

Όλες οι παρεχόμενες υπηρεσίες του Κέντρου Στήριξης είναι, φυσικά, δωρεάν.

Εθελοντισμός στην Θεσσαλονίκη #2: Καταφύγιο Γυναίκας Facebook Twitter
Ενημέρωση στο Mediterranean Cosmos

"Από το 2011 μέχρι και σήμερα έχουν απευθυνθεί στο Καταφύγιο, και έλαβαν υποστήριξη, περισσότερες  από 700 γυναίκες, ενώ δεκάδες ήταν οι καταδικαστικές αποφάσεις για τους θύτες.

 

Πολλά από τα περιστατικά που εξυπηρετούμε παραπέμπονται σε εμάς από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, μέσω της 24ωρης γραμμής 15900.

 

Τα λειτουργικά έξοδα της οργάνωσης μας καλύπτονται αποκλειστικά από συνδρομές μελών, δωρεές πολιτών, δωρεές επιχειρήσεων/μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων, κι από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί το Καταφύγιο, ή άλλοι φορείς που συνεισφέρουν στη δράση μας."

Εθελοντισμός στην Θεσσαλονίκη #2: Καταφύγιο Γυναίκας Facebook Twitter
Ενημέρωση στην 78η ΔΕΘ

Εθελοντισμός στο Κέντρο Στήριξης Κακοποιημένων Γυναικών

 

"Μία από τις θεμελιώδεις αρχές, βάσει των οποίων λειτουργούμε σαν Κέντρο Στήριξης είναι αυτή του εθελοντισμού.

Ανάλογα με τον ελεύθερο χρόνο που κάποιος μπορεί να διαθέτει και με την επιστημονική του κατάρτιση, μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στη προσπάθεια μας  για τη καταπολέμηση της γυναικείας κακοποίησης.

Στο «Καταφύγιο Γυναίκας» μπορούν να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους άνθρωποι με διαφορετικούς προσανατολισμούς και καταρτίσεις.

 

Εθελοντισμός στην Θεσσαλονίκη #2: Καταφύγιο Γυναίκας Facebook Twitter
Γραφεία

 

Παρ' όλα αυτά, λόγω της φύσεως του αντικειμένου, οι ειδικότητες που σχετίζονται με ψυχοκοινωνικά, νομικά, ιατρικά, τεχνολογικά κι εκπαιδευτικά επαγγέλματα μας είναι κάτι παραπάνω από χρήσιμες και αναγκαίες:

Ψυχολόγοι, δικηγόροι, κοινωνικοί λειτουργοί, γραφίστες και γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων αποτελούν σήμερα τα επαγγέλματα που έχουμε περισσότερο απ' όλα ανάγκη στο Καταφύγιο.

Όσοι ενδιαφερόμενοι αποφασίσουν να μας δώσουν αυτή την τεράστια βοήθεια, κι ακόμα μεγαλύτερη χαρά, να έρθουν να συνεργαστούν μαζί μας, μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα εθελοντικής εργασίας, εδώ."

Βοηθήστε μας να «πολεμήσουμε» την βία ενάντια στις γυναίκες.

Την βία μέσα στην οικογένεια.

Βοηθήστε μας να νικήσουμε..

Εθελοντισμός στην Θεσσαλονίκη #2: Καταφύγιο Γυναίκας Facebook Twitter
Ενημέρωση σε σχολεία

Στοιχεία επικοινωνίας

Κέντρο Στήριξης Κακοποιημένων Γυναικών

 

Εγνατία 38, 54626

Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο – Γραμμή Επικοινωνίας: 2310 551 041

 

email : [email protected]

Κάντε μία χρηματική δωρεά, εδώ.

Vodafone: 694 023 9743

Wind: 6906 415 166

What's Up: 697 26 56 903


Εθελοντισμός στην Θεσσαλονίκη #2: Καταφύγιο Γυναίκας Facebook Twitter
Συναυλία κατά της βίας εναντίον των γυναικών

 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM