Πού θα το γλεντήσεις τις αποκριές;

Πού θα το γλεντήσεις τις αποκριές; Facebook Twitter
1

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου

Oshare Play! The Anime / Asia Carnaval Cosplay Party

Η ομάδα Oshare Play! επιστρέφει μετά από καιρό και ετοιμάζει ένα μεγάλο anime/Asia/Carnaval Cosplay πάρτι σε μια μάλλον ιδανική εποχή για cosplayers. Η βραδιά υπόσχεται ένα ατέλειωτο, non stop ασιατικό videomix και φυσικά πολλές φωτογραφίσεις και αναμνηστικά δώρα για όσους έχουν ντυθεί, ενώ θα ακολουθήσει πάρτι με disco '80s/'90s/'00s μουσική!

Bat City, Λεωφ. Αλεξάνδρας 11, με είσοδο 5 ευρώ με μπίρα/χυμό/αναψυκτικό.

Say What & Beach Street Present UZ masquerade party

Ένας μυστηριώδης σταρ που κρύβει πάντα το πρόσωπο και ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο της trap-hip hop, o UZ, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα. Δεν υπάρχει dress code, αλλά όλοι καλούνται να φοράνε μάσκες σε ένα πάρτι διαφορετικό από τα άλλα.

Vice Versa Club, Ευρυμέδοντος 3, Γκάζι, με είσοδο 10 ευρώ με Jägerbomb.

PIXI PRESENTS re:rite Carnival

To Pixi γιορτάζει την Αποκριά και υποδέχεται το re:rite που ξαναγράφει το καρναβάλι με το δικό του τρόπο και καλεί στα ντεκ τον Anestie Gomez από τα Revolt! πάρτι και τον Socrates από το Kludd της Λευκωσίας. Μαζί τους στα πλατό ο Koleon.

Pixi, Ευμολπιδών 11, Γκάζι

Πού θα το γλεντήσεις τις αποκριές; Facebook Twitter
Φωτο: Pasha C/ Flickr

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου

Blend Carnival Night

Για το πιο καυτό αποκριάτικο πάρτι της πόλης οι Blend, σε συνεργασία με το six d.o.g.s, φέρνουν από τον Καναδά τον Hobo, μια μοναδική περίπτωση καλλιτέχνη της techno. Σκοτεινός και έντονα χορευτικός, τα τελευταία χρόνια φημίζεται για τις ζωντανές εμφανίσεις του. Την περφόρμανς του Ηobo θα συμπληρώσουν οι Resident DJs του Blend, Mikee και Manolaco.

6 d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, με είσοδο 12 ευρώ.

Μαριέττα Φαφούτη

Η Μαριέττα Φαφούτη και η 8μελής μπάντα της μετατρέπουν τη σκηνή του Gazarte σε ένα τεράστιο υπνοδωμάτιο γεμάτο φλογερές ποπ, σόουλ και r'n'b στιγμές και καλούν το κοινό να φορέσει τις πιτζάμες και τα νυχτικά του για ένα pyjama party με ατελείωτο χορό και κέφι.

Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι, με είσοδο 10-21 ευρώ.

Zombie Τhriller Party 2015

Οι νεκροζώντανοι βγαίνουν παγανιά στα σοκάκια της Αθήνας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και προσφέρουν άφθονες ανατριχίλες σε όποιον βρεθεί στοn δρόμο τους. Δίνουν ραντεβού στις 5 το απόγευμα στο μετρό του Συντάγματος και καταλήγουν, μετά από μια περιπετειώδη διαδρομή που θα τρομάξει και τον πιο ανυποψίαστο περαστικό, στο Χυτήριο για ένα ξέφρενο χορό των τεράτων.

Χυτήριο, Ιερά Οδός 44, Γκάζι, με είσοδο 5 ευρώ με μπίρα ή κρασί.

Πού θα το γλεντήσεις τις αποκριές; Facebook Twitter
Φωτο: Gareth Herrick/ Flickr

Eyes Wide Shut Masked Ball

Ατμόσφαιρα, βενετσιάνικες μάσκες, φτερά, μανδύες, πυκνό μυστήριο, ερωτισμός, υποβλητική μουσική, μαύρο, χρυσό και κόκκινο και στην πόρτα με σύνθημα το όνομα του Tom Cruise. Ένα πάρτι μασκέ εμπνευσμένο από τη διάσημη σκηνή του της ταινίας Eyes Wide Shut του Κιουμπρικ – ναι, αυτή που γίνονται τα όργια. Επίσης, μπορείς να πας και γυμνός, αν το επιλέξεις! Και ό,τι γίνει στο πάρτι, θα παραμείνει στο πάρτι. Μουσικές από τους Chris Kontos, Alex Hobson, Dynamos, Lucas the 3rd, Mr. Bios.

Bios Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5

Warehouse Carnival Party

Οι ADC και η ομάδα του Senza ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα μεγάλο πάρτι στην αποθήκη του Βυρσοδεψείου, που θα κρατήσει μέχρι το πρωί, με πολλές σερπαντίνες και κομφετί. Στα decks οι Vangelis Lø, Eazy, Poka, Sepho, Stark, Bio. Προσοχή! Η είσοδος είναι ελεύθερη μόνο για τους μασκαράδες.

Βυρσοδεψείο, Ορφέως 174, Βοτανικός

In Super Heroes We Trust

Σούπερμαν ή Μπάτμαν; Ένα αποκριάτικο πάρτι αφιερωμένο στους σούπερ ήρωες κάθε είδους, ακόμη και αν είναι ο γαλατάς της γειτονιάς. Θα έχει live από τους Partimers, ενώ τις μουσικές επιλέγουν οι Prosis και Billy Zed.

Casa Bostani, Λεωφ. Αλεξάνδρας 34, με είσοδο 7 ευρώ.

Amateurboyz present the Zoo Parade Carnival party

Οι Amateurboyz θέλουν να ντυθείς το ζώο που κρύβεις μέσα σου, από άλογο, φλαμίνγκο, κατσαρίδα, αρκούδα ή χέλι μέχρι ό,τι άλλο σου βγάζει τα πιο ζωώδη σου ένστικτα. Τις ανάλογες μουσικές αναλαμβάνουν ο Ισραηλινός Moscoman που έρχεται από το Βερολίνο και ο Roi Talmor, που πρόσφατα μετακόμισε στην Αθήνα. Από new wave μέχρι italo/new disco, acid, voodoo house και techno.

Kitty Cat, Σταδίου 7, Σύνταγμα

Πού θα το γλεντήσεις τις αποκριές; Facebook Twitter
Φωτο: Gareth Herrick/ Flickr

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου

The Most Embarrasing '80s party ever

Το πιο ξεδιάντροπο πάρτι της Αποκριάς και η πιο καμένη επιλογή για να περάσεις καλά μασκαρεμένος. Φέτος υπόσχεται ακόμη χειρότερα έκτροπα, με '80s πoπ, ρoκ, italo, trash και οτιδήποτε μπορεί να παίξoυν σε ένα '80s πάρτι που ντρέπεται για τον εαυτό του ο Λεωνίδα Σκιαδάς και ο Tony Ioannou.

Death Disco, Ωγύγου 16 & Λεπενιώτου, με είσοδο 5 ευρώ με μπίρα ή κρασί.

Bass Mask - Drum&Bass Special

Το Bass Mask είναι ένα πάρτι που είναι ταυτόχρονα και bass (από το drum & bass) και μασκέ. Η τελευταία Κυριακή των Αποκριών θέλει μάσκες, στολές, αλλά κυρίως καλή διάθεση και χορό μέχρι πρωίας. Θα παίξουν οι Disphonia, Insom, Harris, Lone, Zast.One, 3Voice και Artizda.

Χυτήριο, Ιερά Οδός 44, Γκάζι, με είσοδο 5 ευρώ με μπίρα.

101% Dance Party – '80s-'90s Smash Hits

Ένα από τα ξεσηκωτικά '80s-'90s πάρτι της πόλης που γίνεται μόνο δυο φορές τον χρόνο (μία την Πρωτοχρονιά και μία την τελευταία Αποκριά). Δεν υπάρχει dress code αλλά χρειάζεται ειδικά παπούτσια για χορό μέχρι τελικής πτώσης. Στα πλατό ο Χρήστος Μήλιος και η Nat. K.

Χοροστάσιον, Σκουλενίου 2, πλατεία Κλαυθμώνος.

The Dark Sun Carnival Disco Party

O Νicola Lavacca, ένας θρύλος των '80s, αναλαμβάνει τα decks και γεμίζει με disco ήχους το Dark Sun που μια φορά τον χρόνο αφήνει για λίγο το σκοτάδι στην άκρη και ντύνεται με πολύχρωμα χρώματα και τις πιο εντυπωσιακές αποκριάτικες στολές. Προλογίζει ο Σταμάτης Γρίσπος.

Dark Sun, Θηβών 42, Περιστέρι, με είσοδο 5 ευρώ με μπίρα ή κρασί.

Πού θα το γλεντήσεις τις αποκριές; Facebook Twitter

Aerobics Μασκέ

Ένα «αερόβιο» πάρτι για να κλείσει η Αποκριά και για να υποδεχτούμε την Καθαρά Δευτέρα με τον καλύτερο τρόπο. Την τιμητική τους θα έχουν τα γυαλιστερά κολάν, οι γκέτες, τα ποδηλατικά σορτσάκια, τα sweatbands σε χέρια και κεφάλια, τα αθλητικά παπούτσια σε φλούο χρώματα, τα τρυπητά φανελάκια και τα κορμάκια. Στα πλατό η Ινώ Μέη.

Tiki Athens, Φαλήρου 15, Κουκάκι

The Wes Anderson Party

Ο Wes Anderson και όλες οι ταινίες του έχουν την τιμητική τους σε ένα «αλλιώτικο» πάρτι με αφορμή την τελευταία Αποκριά, με μια ιδιαίτερη προτίμηση στο Life Aquatic with Steve Zissou και DJs έκπληξη. Dress code, όπως στις ταινίες. Γουναρικά, φόρμες adidas, σάρι, μάσκες κανονικές ή του βυθού, αναπνευστήρες, βατραχοπέδιλα, ψαροντούφεκα και πορτοκαλί σκουφιά.

Boiler, Βλαχάβα 9, Μοναστηράκι.

All Together Now NEON Party «Carnival Edition»

Οι All together Now επιστρέφουν με το 12ο στη σειρά neon party, αυτήν τη φορά με αποκριάτικο χαρακτήρα, αν η στολή μπορεί να αντέξει το λουτρό του neon. Διαφορετικά, ένα λευκό t-shirt και ίσως μια μάσκα και άφθονα glowsticks είναι υπερ-αρκετά. Όλα αυτά υπό τους ήχους του Αμερικανού dubstep παραγωγού του label του Skrillex, Trollphase.

Gagarin205, Λιοσίων 205, με είσοδο 8-10 ευρώ.

The Jaguar Bombs Carnal Party
Αντίθετα με τα καθιερωμένα, το αποκριάτικο live party του six d.o.g.s αναλαμβάνει φέτος ο ψυχαγωγικός καταιγισμός που φέρει το όνομα «TheJaguar Bombs». Θα παίζουν όλο το βράδυ διασκευές κομματιών που αγαπήσαμε και θέλουμε να ξεχάσουμε με σκοπό να εμποδίσουν τους παρευρισκόμενους να πετάξουν αετό την Καθαρά Δευτέρα! Στη θέση του Disc Jockey ο Γιώργος «SuperG» Αναγνωστόπουλος.

6 d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8.

Carnival party: '70s disco-funk! w/ Milo Z

Ο Milo Z φοράει το πιο γυαλιστερό κουστούμι του και κάνει πιο αστραφτερή την τελευταία Αποκριά. Η φάση είναι δεκαετία του '70 με παντελόνια καμπάνες, λαμέ πουκάμισα και άφρο περούκες σε ένα ξέφρενο πάρτι με disco funk από τον James Brown μέχρι τους Red Hot Chilly Peppers.

Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι, με είσοδο 16-35 ευρώ.

Πού θα το γλεντήσεις τις αποκριές; Facebook Twitter
 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

1 σχόλια