Το Game of Thrones έχει φανατικούς θεατές. Αυτό είναι γνωστό και καταγεγραμμένο, σε αμέτρητα gif και meme που κυκλοφορούν μετά από κάθε αναπάντεχο θάνατο αγαπημένου χαρακτήρα.

 


Ωστόσο, παρά τη γενική ένταση και το πάθος, κάποιοι από αυτούς καταφέρνουν και ξεχωρίζουν:


Αυτοί που ονόμασαν τα παιδιά τους Khaleesi

 

 

Μέσα στο 2012, 146 μωρά απέκτησαν το όνομα "Khaleesi" στις ΗΠΑ και στην Αγγλία. Το όνομα αυτό ξεπέρασε το "Betsy"και το "Nadine". Μόνο 21 νεογέννητα ονομάστηκαν "Daenerys". Το 2013 ο κόσμος απέκτησε άλλα 241 μωρά με το όνομα Khaleesi.Το όνομα "Arya" δόθηκε σε 800 κορίτσια.To 2014 το "Khaleesi" ήταν 18ο στη λίστα των πιο δημοφιλών ονομάτων του Nameberry.com.

 

Όλοι οι φανατικοί της Ελλάδας συντονισμένοι με τα κανάλια Novacinema. Για όλα τα καινούργια επεισόδια live ταυτόχρονα με την Αμερική κάθε Κυριακή στις 4 μετά τα μεσάνυχτα, σε αποκλειστικότητα και με ελληνικούς υπότιτλους.


Αυτοί που διαγωνίστηκαν για το «All Men Must Dine»

 

 

Τον περασμένο Φεβρουάριο το HBO συνεργάστηκε με τους σεφ της εταιρείας catering "The Wandering Chef" για ένα pop up εστιατόριο με θέμα το Game of Thrones. Δεν ήταν ένα γεύμα για το οποίο κάποιος μπορούσε να αγοράσει εισιτήριο, αλλά ένας διαγωνισμός με την ερώτηση: «Ποιος είναι ο αγαπημένος σου χαρακτήρας του Game of Thrones, και τι θα του μαγείρευες για να κερδίσεις την καρδιά του;» Μια επιτροπή επέλεξε 24 νικητές μέσα από 12.000 υποψήφιους για μια βραδιά με πιάτα όπως «τα ψέματα του Tyrion Lannister και οι δηλώσεις αθωότητας του», ή βοδινή γλώσσα βραστή με παντζάρια, horseradish και μουστάρδα.


Αυτοί που πλήρωσαν 20.000 δολάρια για να σκοτωθούν στο Game of Thrones

Dave Goldblatt, υπάλληλος του Facebook
Dave Goldblatt, υπάλληλος του Facebook

 

Μια online δημοπρασία έδωσε τη δυνατότητα στους φανατικότερους των φανατικών να σκοτωθούν ηρωικά σε ένα μελλοντικό μυθιστόρημα της σειράς. Οι νικητές είχαν επίσης την ευκαιρία να διαλέξουν το βασίλειο και την θέση τους μέσα σε αυτό. Ένας από τους οπαδούς, ο David Goldblatt, που πλήρωσε είκοσι χιλιάδες δολάρια, είπε ότι θα ήθελε να είναι Valyrian, αν γίνεται, αλλά δεν θέλει να εμποδίσει την δημιουργική διαδικασία του συγγραφέα.


Η γυναίκα που ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο

 

 

Η ταξιδιωτική συγγραφέας και φανατική της σειράς, Yvonne Gordon, αγάπησε τόσο πολύ τις εξωτικές τοποθεσίες στις οποίες γυρίζεται η σειρά, που αποφάσισε να τις επισκεφθεί. Από την Κροατία μέχρι τη Μάλτα και την βόρεια Ιρλανδία, πήγε παντού κι έγραψε τις εντυπώσεις της.


Αυτοί που παντρεύτηκαν ως Jon Snow και Daenerys Targaryen

 

 

Ο Darren Prew και η Kerry Ford από το Hereford της Αγγλίας μεταμορφώθηκαν στους αγαπημένους τους χαρακτήρες για παντρευτούν αφιερωμένοι ολόψυχα στο Game of Thrones. Ο Darren ήταν ο Jon Snow, η νύφη ήταν η Daenerys Targaryen. Παντρεύτηκαν στο κάστρο Eastnor και οι δώδεκα καλεσμένοι χρειάστηκαν 50 ώρες για να μεταμορφωθούν επίσης σε χαρακτήρες της σειράς. Το ζευγάρι κέρδισε την ευκαιρία για αυτόν τον γάμο σε έναν διαγωνισμό.

 


Ο Jay Z χάρισε αβγό δεινοσαύρου στη Μπιγιονσέ;

 

 

Το διάσημο ζευγάρι έχει τις ίδιες αδυναμίες με το κοινό λαό, αλλά έχει περισσότερες διασυνδέσεις και χρήματα: η ηθοποιός Emilia Clarke, ή αλλιώς Khaleesi, είπε στο Harper's Bazaar ότι κάποτε προσπάθησε να κλέψει ένα από τα αβγά δεινοσαύρου της σειράς, αλλά δεν τα κατάφερε. «Λένα ότι ο Jay Z αγόρασε ένα για τη Μπιγιονσέ. Δεν ξέρω. Είναι πάρα πάρα πολύ ακριβά και πολύ βαριά, πραγματικά έργα τέχνης».

 

 

Ο Snoop Dogg το βλέπει για ιστορικούς λόγους (;)

 

 

Ο Snoop Doog συμμετείχε στο mixtape του πέμπτου κύκλου του Game of Thrones, επειδή είναι μεγάλος φαν. «Όταν μου το ζήτησαν, ήταν μεγάλη τιμή γιατί είμαι μεγάλος φαν της σειράς. Θα το έκανα δωρεάν, αλλά μου έδωσαν και λεφτά από πάνω, οπότε είπα, ωραία, να το κάνουμε! Το βλέπω για ιστορικούς λόγους, προσπαθώ να καταλάβω πώς ήταν ο κόσμος πριν εμφανιστώ εγώ. Θέλω να ξέρω πώς φτάσαμε από εκεί, εδώ, και τις ομοιότητες του τότε με το τώρα».

 

Quiz: Ποιος φανατικός οπαδός του GOT είσαι;

1) O άγρυπνος φρουρός που τη Δευτέρα πηγαίνει με κόκκινα –από το ξενύχτι- μάτια στη δουλειά. Γιατί κάθε Κυριακή στις 4 μετά τα μεσάνυχτα ξεκινάει η GOT ολονυκτία, με ολοκαίνουργιο επεισόδιο που προβάλλεται ταυτόχρονα με την Αμερική στα κανάλια Novacinema.

 

2) Ο παθιασμένος, που κάθε Δευτέρα ετοιμάζει το τέλειο σκηνικό. Πίτσα delivery, φίλοι, καναπές και ειδική προβολή του GOT που έχει γράψει από τα ξημερώματα στον εξελιγμένο αποκωδικοποιητή εγγραφής NovaBox+

 

3) O χαλαρός. Γιατί καλό είναι και το GOT αλλά με τόσες σειρές και ταινίες στα κανάλια Novacinema, ίσως παίζει και κάτι καλύτερο