Το πρώτο φιλικό προς το περιβάλλον ξενοδοχείο που μπορεί να μεταφερθεί οπουδήποτε είναι γεγονός και αποτελείται από πρωτότυπες σουίτες. Πρόκειται για δωμάτια τα οποία δεν συμβαδίζουν με τη στερεότυπη αντίληψη ενός ξενοδοχείου καθώς είναι ένας συνδυασμός τροχόσπιτου και παραδοσιακού δωματίου.

 

Σκοπός του ξενοδοχείου DROP είναι συμβάλλει στην ανάπτυξη του οικο-τουρισμού προσφέροντας στους τουρίστες την άμεση επαφή με τη φύση με προσεγμένο και μοντέρνο design.

 

Το DROP HOTEL βασίζεται στην ιδέα πως τα δωμάτιά του μπορούν να τοποθετηθούν σε κάθε όμορφο σημείο του κόσμου και έπειτα εύκολα και χωρίς καμία καταστροφή προς το περιβάλλον, να μετακινηθούν αλλού. Οι σχεδιαστές δημιούργησαν τις σουίτες αντλώντας έμπνευση από τη φύση. Τα ελαφριά υλικά με τα οποία έχουν κατασκευαστεί επιτρέπουν στους ενοίκους τους να τα μετακινούν οπουδήποτε αυτοί επιθυμούν , από παραλίες, δάση μέχρι ζούγκλες και δυσπρόσιτα οροπέδια.

 

 

 

Το ξενοδοχείο DROP έχει εργοστασιακή κατασκευή και μεταφέρεται στο μέρος όπου επιθυμεί ο πελάτης με μεγάλα φορτηγά. Οι σουίτες είναι εξαιρετικά άνετες και προσαρμόζονται στις ανάγκες του εκάστοτε περιβάλλοντος όπου βρίσκονται. Είναι η ιδανική λύση σύμφωνα με το Forbes για τους σύγχρονους νομάδες καθώς προσφέρει άνεση και τις λειτουργίες ενός τυπικού δωματίου χωρίς να προκαλούν καμιά επιβλαβή συνέπεια στη φύση. Σύντομα, μάλιστα, θα είναι διαθέσιμα και για ιδιωτική πώληση, για όσους θέλουν να προσθέσουν ξενώνες στις κατοικίες τους.

 

Τα βασικά υλικά κατασκευής είναι το ξύλο και το ατσάλι. Το design ολοκληρώνουν τα παράθυρα σε σχήμα φυσαλίδας που βρίσκονται στα δύο άκρα του κυλινδρικού σωλήνα, τα οποία επιτρέπουν την άμεση οπτική επαφή με το περιβάλλον. Ο φωτισμός έρχεται μέσω ενός φεγγίτη που γεμίζει το σπίτι με φως την ημέρα και χαρίζει θέα στον έναστρο ουρανό τη νύχτα. Κάθε οικολογική σουίτα χωρά άνετα δύο ενήλικες. Παρά το μικρό τους μέγεθος, ο χώρος περιλαμβάνει μια κρεβατοκάμαρα, ένα σαλόνι και πλήρες μπάνιο.

 

 

 

Ο ηλεκτρισμός παράγεται από φωτοβολταϊκά συστήματα που είναι τοποθετημένα στην οροφή και τα οποία σε συνδυασμό με το ξύλο παράγουν ηλεκτρική ενέργεια. Ένα σύστημα συλλογής βρόχινου νερού καλύπτει τις ανάγκες στο μπάνιο μειώνοντας έτσι την επιβάρυνση του δωματίου στο περιβάλλον.

 

Σκοπός, λοιπόν, του ξενοδοχείου DROP είναι συμβάλλει στην ανάπτυξη του οικο-τουρισμού προσφέροντας στους τουρίστες την άμεση επαφή με τη φύση με προσεγμένο και μοντέρνο design.


Το ξενοδοχείο αυτό, μάλιστα, κέρδισε το διαγωνισμό που οργανώθηκε από εταιρείες κατασκευών και αρχιτεκτονικού design.