Το skateboard του μέλλοντος, ή ένα ακόμα εκκεντρικό ( και ακριβό;) gadget; Η εταιρεία Inboard Sports μόλις λάνσαρε το πρώτο στον κόσμο ηλεκτροκίνητο skateboard ευρείας παραγωγής, το ήδη viral "The Monolith".


To Monolith είναι κατασκευασμένο με την παντεταρισμένη μέθοδο Manta Drive, πράγμα που σημαίνει ότι μέσα σε κάθε ρόδα του σανιδιού έχει μέσα της ένα ειδικό ξεχωριστό μοτέρ.


Η crowd funding καμπάνια της εταιρείας βγήκε στο αέρα την προηγούμενη εβδομάδα και κατάφερε να συγκεντρώσει εις διπλούν(!) το αρχικό κεφάλαιο των εκατό χιλιάδων δολαρίων που είχε ως στόχο μέσα σε λίγα μόλις εικοσιτετράωρα.

 

Οι κατασκευαστές της Ιnboard Sports ήταν αρκετά προνοητικοί ώστε να σχεδιάσουν μία αποσπόμενη μπαταρία η οποία αφαιρείται και επιτρέπει την τοποθέτηση ανά πάσα στιγμή μιας άλλης που έχει ήδη φορτιστεί.


To Monolith μοιάζει εκ πρώτης όψεως να μην διαφέρει από ένα κλασικό long board, ωστόσο η κατασκευή του δίνει κίνηση στις 79mm ρόδες του, επιτρέποντας στον rider του σανιδιού να αγγίζει ταχύτητες που φτάνουν τα 38χιλιόμερα την ώρα. Το ηλεκτροκίνητο skateboard – που θα βγει στην κυκλοφορία φέτος το καλοκαίρι- λειτουργεί με μπαταρία, η αυτονομία της οποίας ξεπερνάει τα 15 χιλιόμετρα.


Για μία πλήρη φόρτιση της σανίδας απαιτούνται 90 λεπτά, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει κανείς να περιμένει μέχρι να φορτίσει ξανά η μπαταρία για να βγάλει το Monolith στο δρόμο. Οι κατασκευαστές της Ιnboard Sports ήταν αρκετά προνοητικοί ώστε να σχεδιάσουν μία αποσπόμενη μπαταρία η οποία αφαιρείται και επιτρέπει την τοποθέτηση ανά πάσα στιγμή μιας άλλης που έχει ήδη φορτιστεί.


Το ηλεκτροκίνητο skateboard θα ζυγίζει 5,5 κιλά, και θα περιλαμβάνει μία θύρα usb και τεχνολογία Bluetooth, ώστε να μπορεί ο ιδιοκτήτης του να χειρίζεται το ασύρματο χειριστήριο RFLX controller- το "τιμόνι" με οποίο δίνονται οι εντολές πλοήγησης της σανίδας, αλλά και οι εντολές φρεναρίσματος. Επιπλέον, το skate του μέλλοντος έρχεται με την ολοδική του mobile εφαρμογή για smartphones. Tέλος, η σανίδα θα έχει led φώτα στο μπροστά και στο πίσω μέρος της, ενώ είναι 100% αδιάβροχη. Η αρχική του τιμή ανέρχεται στα 850 δολάρια.