Το κτίριο αυτό βρίσκεται στα προάστια της Αθήνας, δίπλα από το γήπεδο του γκολφ της Γλυφάδας, και αποτελείται από τρία διαμερίσματα, καθένα από τα οποία καταλαμβάνει έναν όροφο 250 τετραγωνικών μέτρων. Κάθε διαμέρισμα έχει ένα κύριο και δύο μικρότερα υπνοδωμάτια. Μέσα στο κτήριο υπάρχει ένα αίθριο που τροφοδοτεί με φως τους δευτερεύοντες χώρους των διαμερισμάτων και παράλληλα λειτουργεί σαν χωνί εξόδου για τον ζεστό καλοκαιρινό αέρα.

 

 

 

Ο βιοκλιματικός σχεδιασμός και η τοποθεσία του κτιρίου, υπό τις σκιές του νότου, βοηθούν στην εξοικονόμηση ενέργειας ενώ η σύνδεση του κτιρίου με το νερό της θάλασσας δημιουργεί ένα φυσικό σύστημα ψύξης. Όλα τα διαμερίσματα είναι εξοπλισμένα με τις πιο φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες για την εξοικονόμηση ενέργειας. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή του κτιρίου έχουν χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα, ενώ ο εσωτερικός χώρος δημιουργήθηκε από φυσικά και όχι βιομηχανικά υλικά.

 

 

 

Όλα τα χρώματα και τα υλικά του κτιρίου επιλέχθηκαν με στόχο να δημιουργούν μία ατμόσφαιρα αρμονίας, νεωτερισμού και πολυτέλειας, ενώ τα γλυπτά που κοσμούν τους τοίχους των σαλονιών προσφέρουν μία αφηρημένη και νεωτεριστική ζεστή ατμόσφαιρα.

 

Το όλο project ολοκληρώνουν οι κήποι στην οροφή, με το γυάλινο κλιμακοστάσιο, που προσφέρουν απεριόριστη θέα στον Αργοσαρωνικό, ενώ η πισίνα που περιβάλλει διακριτικά το κτίριο και η μικρή λιμνούλα του ισογείου δημιουργούν μία γαλήνια και δροσερή ατμόσφαιρα καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ταυτότητα Γραφείου

O Παύλος Χατζηαγγελίδης δημιούργησε το αρχιτεκτονικό γραφείο 314 Architecture Studio το 2004. Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο πολυτεχνείο Πολιτικός μηχανικός και στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Αρχιτέκτων μηχανικός. Επίσης έκανε ένα μεταπτυχιακό στην τέχνη. Δουλείες του έχουν δημοσιευτεί σε αρχιτεκτονικά βιβλία , τηλεοπτικές εκπομπές, documentary και στον έντυπο και διαδικτυακό τύπο κυρίως σε διεθνές αλλά και σε ελληνικό επίπεδο ενώ έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις και διαγωνισμούς.

 

Παύλος Χατζηαγγελίδης
Παύλος Χατζηαγγελίδης

 

Το έργο h3 μονοκατοικία στη Αθήνα διακρίθηκε στα 20 πιο δημοφιλή έργα στον κόσμο για το 2013 από την μεγαλύτερη διεθνή αρχιτεκτονική εφημερίδα ARCHDAILY και επίσης προτάθηκε μεταξύ άλλων να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα ευρωπαϊκά βραβεία Mies Van der Rohe Awards 2015 και στα διεθνή βραβεία αρχιτεκτονικής Piranesi Awards 2014.

 

H διακεκριμένη μονοκατοικία h3.
H διακεκριμένη μονοκατοικία h3.

 

Είναι εμφανές στα έργα του γραφείου η διάθεση για μια εναλλακτική θεώρηση του ζητήματος της κατοίκησης με εργαλεία την χρήση μιας ιδιαίτερης μορφολογικής - αρχιτεκτονικής γλώσσας και με την εναλλακτική προσέγγιση του προγράμματος . Βασικοί άξονες αυτής της γλώσσας είναι η χρήση του νερού ως μέσο δροσισμού, διάθλασης του φωτός και χαλάρωσης και η χρήση της αφής των φυσικών υλικών κατασκευής ως μέσο ανάγνωσης του έργου.

 

Το γραφείο συνεργάζεται με αρχιτέκτονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό όπως η αρχιτέκτων Μαρία Καλιώρα, Μαριάνθη Κωνσταντινίδη, ΡαλλούΤζορμπατζάκη, Γιάννης Ζαχαρόπουλος και Rebecca Villanueva.

 

 

Works In Progress

 

Σπίτι στο Λαγονήσι
Σπίτι στο Λαγονήσι

 

Spa resort στη Βάρκιζα
Spa resort στη Βάρκιζα

 

Spa resort στη Βάρκιζα
Spa resort στη Βάρκιζα

 

Spa resort στη Βάρκιζα
Spa resort στη Βάρκιζα

 

Spa resort στη Βάρκιζα
Spa resort στη Βάρκιζα

 

Διαμερίσματα στη Βούλα
Διαμερίσματα στη Βούλα

 

Διαμερίσματα στη Βούλα
Διαμερίσματα στη Βούλα