Πρόκειται για το ακριβότερο διαμέρισμα παγκοσμίως το οποίο φιλοδοξεί να διατεθεί στην αγορά στην εξωφρενική τιμή των 240 εκατομμυρίων λιρών.

 

 

 

Kάποιος πολυεκατομμυριούχος θα μπορέσει να απολαύσει αυτό το απίστευτο πενταώροφο ρετιρέ όταν θα βγει προς πώληση την επόμενη χρονιά. Το πολυόροφο ρετιρέ βρίσκεται στον πύργο Odeon, ύψους 560 ποδιών ο οποίος μόλις ολοκληρωθεί θα είναι το δεύτερο πιο ψηλό κτίριο της ακτής της Μεσογείου.

 

 

 

Ο πύργος προσφέρει ένα κέντρο ευεξίας, πολλές πισίνες και έναν εσωτερικό μάγειρα, υπηρεσίες θυρωρού 24/7 και υπηρεσίες προσωπικού οδηγού. Το ρετιρέ στον νέο πύργο Odeon στο Μονακό προσφέρει ακριβή επίπλωση, μια νεροτσουλήθρα που καταλήγει σε μια infinity pool, έναν προσωπικό οδηγό και έναν μάγειρα.

 

 


Ο πύργος Tour Odéon διαθέτει 70 ακόμη υπερμεγέθη διαμερίσματά του και είναι ο πρώτος νεόδμητος ουρανοξύστης που χτίστηκε στο Μονακό από τη δεκαετία του '80.


Ο πρίγκιπας Rainier αποφάσισε να μειώσει κατά το ήμισυ την κατασκευή των ψηλών κτιρίων στην ακτή καθώς ανησυχούσε ότι κατέστρεφαν το χαρακτήρα του πριγκιπάτου. Το 2009 ο γιος του και διάδοχος Αλβέρτος αντέστρεψε την απόφαση και έδωσε το πράσινο φως για το πρότζεκτ του πύργου Odéon.

 

 


Ενώ η κατασκευή του δε ανακόπηκε από την παγκόσμια ύφεση, οι οικονομικές δυσκολίες που επικρατούν στην Ευρώπη φαίνεται ότι έχουν επηρεάσει την πώληση των διαμερισμάτων, με μόνο 18 από αυτά να έχουν μέχρι στιγμής ιδιοκτήτη.


Επίσης, ο πύργος δεν έγινε ευπρόσδεκτος μεταξύ των κατοίκων του Beausoleil, μιας γειτονικής πόλης στην άλλη πλευρά των συνόρων της Γαλλίας, οι οποίοι διαμαρτύρονται ότι θα τους καταστρέψει τη θέα.

 

 


Ο James Price από τη Knight Frank, η οποία διαχειρίζεται τις πωλήσεις των διαμερισμάτων του Tour Odéon, δήλωσε: "Οι συγκεκριμένες μεζονέτες και το ρετιρέ σχεδιάστηκαν για να κεντρίσουν το ενδιαφέρον αυτών που ψάχνουν για τις καλύτερες ιδιοκτησίες μεταξύ των πιο ηγετικών αγορών παγκοσμίως."  Όπως άλλωστε αναφέρει και το Bloomberg σχεδόν ένας στους τρεις κατοίκους του Μονακό είναι εκατομμυριούχος.