Χαμόγελο
Χαμόγελο

 

Αυτά που έλεγε, τα λούστηκε (έχω και κάτι σε αγγλισμό: πήρε μια γεύση απ' το δικό του φάρμακο). Ο πολιτικός που έκανε επιθέσεις στους προσκυνημένους γερμανοτσολιάδες, τώρα που έγινε ένας απ' αυτούς βρέθηκε στο στόχαστρο ανθρώπων με παρόμοια μυαλά με το δικό του. 

 

Ως αντιπολίτευση τους κανάκευε και τους φούντωνε. Μερικές φορές τους προέτρεπε και να λιντσάρουν πολιτικούς.

 

Τότε
Τότε

 

Δεν μπορώ να μην πω πως η πρώτη μου σκέψη μαθαίνοντας για την επίθεση εναντίον του με αυγά ήταν «Καλά να πάθει». Όχι επειδή πρόδωσε την ψήφο των πολιτών ή επειδή ψήφισε το Μνημόνιο, όσο γιατί το κάρμα για την απαίσια συμπεριφορά του τόσα χρόνια του γύρισε μπούμερανγκ με τη μορφή αυγών. 

 

Μειδίαμα
Μειδίαμα

 

Κάπου εκεί όμως μπαίνει η λογική. Και πρέπει, νομίζω, να μπαίνει η λογική.

 

«Η διαφορα μας λοιπόν ειναι οτι όσοι πιστεύουν στην Ελευθερια θλίβονται με τη βίαιη επίθεση σε υπουργό, ακόμη κι αν αυτός ειναι ο Καμμένος που εχει εκθρεψει τη βία αυτος και το κομμα του με πολλούς διαφορετικούς τροπους» έγραψε στο Facebook ο Alexandros Charkiolakis. 

 

Όταν ο όχλος επιτίθεται -και όταν αυτό το συνηθίζουμε- υπάρχει κίνδυνος να βρεθούμε προ εκπλήξεων. Όταν είχε πάει ο Αλαβάνος στον Άγιο Παντελεήμονα (όχι κάποιος ισχυρός διαπλεκόμενος υπουργός, ο αριστερός Αλαβάνος του 5%) οι "αγανακτισμένοι κάτοικοι", κάτι φασίστες δηλαδή, του επιτέθηκαν με αυγά και πέτρες. Με δυο λόγια, όταν χάνεται η μπάλα, κάθε ομάδα που για τους δικούς της λόγους μπορεί να θεωρεί ότι έχει δίκιο παίρνει τις πέτρες στα χέρια της κι όποιον πάρει ο χάρος. 

 

Ποιος θα μετρήσει ποιοι πολιτικοί ή πολίτες αξίζει να λιντσαριστούν και ποιοι όχι; Καταλαβαίνω να φάει βρισίδια ο Καμμένος απ' τους κατοίκους του νησιού, αλλά ακόμα κι αν του άξιζε, οι πολίτες μπορούν ωραιότατα να δείξουν έμπρακτα την αποδοκιμασία τους στις εκλογές (κάνουμε κάθε τόσο εξάλλου). 

 

Χαμόγελο
Χαμόγελο

 

Ο Καμμένος σήμερα, καθ'όλη τη διάρκεια της επίθεσης εναντίον του είχε ένα φαρδύ χαμόγελο ανωτερότητας. Στο μυαλό του γίνεται και ήρωας ίσως. Η μεγαλύτερη τιμωρία όμως γι' αυτόν ή για όποιον άλλον πολιτικό δεν είναι να του προσφέρουμε δημοσιότητα, αλλά να τον τιμωρούμε στην κάλπη. 

 

Αν το κόμμα του Καμμένου πάρει κάτω από 3% κι αυτός μείνει εκτός Βουλής, στιγματισμένος ως αντιμνημονιακός νταής που έγινε μνημονιακό αρνάκι, είμαι σίγουρος ότι θα τον τσούξει πολύ περισσότερο απ' το σημερινό περιστατικό στο οποίο ήταν ο αδιαμφισβήτητος χαμογελαστός πρωταγωνιστής...