Ο Κώστας εντόπισε αυτήν την καταπληκτική διαδικτυακή εκπομπή με δύο μοναχούς του Αγίου Όρους που αποκαλύπτουν όσα δεν τολμούν οι άλλοι, έχοντας ίσως το πιο γεμάτο σκηνικό ονλάιν εκπομπής που έχω δει. 

 

Είναι απόλαυση για όσους αγαπούν την Ορθοδοξία, το trash ή και το συνδυασμό αυτών των δύο πραγμάτων.

 

Εγώ είδα ένα επεισόδιο, αυτό...

 

 

...όμως μείνετε ήσυχοι: Αν εθιστείτε, στο κανάλι της εκπομπής ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟΥ στο YouTube μπορείτε να βρείτε και άλλα 77 επεισόδια που διαρκούν από 30 λεπτά έως και μιάμιση ώρα γεμάτη αποκαλύψεις για τη Νέα Τάξη Πραγμάτων και την ελληνική κατάσταση. Επιπλέον, απ' ό,τι είδα έχουν αρχίσει και κάνουν βιντεάκια με τα best of των εκπομπών τους, και το κάθε ένα κρατά ούτε μία, ούτε δύο αλλά μέχρι και πεντέμιση ώρες!

 

Άραγε οι Πατέρες Ιωάννης και Βασίλειος πήγαν στο Άγιο Όρος για να απομονωθούν μακριά απ' τα φώτα της δημοσιότητας και να εξασκήσουν τη σιωπή και την περισσυλογή - ή το ακριβώς αντίθετο;

 

Κατά τα άλλα, κάτω από το κάθε βίντεο, εντύπωση προκαλεί αυτή η διευκρίνιση:

 

 

 

"ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟΥ - ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΜΟΝΑΧΟΙ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ."

 

Δηλαδή δουλευόμαστε; Ήταν τάχα βίντεο που τα γύριζαν ώστε να μην δοθούν στη δημοσιότητα; Ή για να παιχτούν μόνο στην τηλεόραση, τύπου CNN και BBC; Ή ξοδεύουν άπειρες εργατοώρες όπως κάναμε με την ξαδέρφη μου όταν πηγαίναμε δημοτικό και καμωνόμασταν ότι παρουσιάζαμε εκπομπές και show για προσωπική μας χρήση;  

 

«Πάντως τα συγκεκριμένα βίντεο έχουν σίγουρα το στήσιμο ερασιτεχνικής εκπομπής και ασφαλώς έγιναν για να παρουσιαστούν σε ένα ευρύτερο κοινό», μου λέει ο Κώστας. «Τώρα στην πορεία τι χάλασε και πώς διαμορφώθηκαν οι διάφορες μηχανικές ένας θεός ξέρει. Από την άλλη, εντύπωση προκαλεί το προφίλ αυτού που ανέβασε τα βίντεο που ταυτίζεται με το προφιλ της εκπομπής. Διόλου απίθανο να είναι οι ίδιοι οι μοναχοί ή φιλικά προσκείμενοι σε αυτούς και η ένδειξη περί μη έγκρισης να είναι ένα προπέτασμα καπνού για να μην υπάρξουν προβλήματα με την μονή τους.»