Είδα την συνέντευξη/διάγγελμα Σαμαρά, για να μη χρειαστεί να το κάνετε εσείς

Είδα την συνέντευξη/διάγγελμα Σαμαρά, για να μη χρειαστεί να το κάνετε εσείς Facebook Twitter
Φωτ:. @dokimakis
21

Είδα την πολύκροτη συνέντευξη του Σαμαρά στην ΝΕΡΙΤ. Ήταν η πρώτη του τηλεοπτική παρουσία απ' τις Ευρωεκλογές. 

1. "Εύχομαι σε κάθε νοικοκυριό καλές γιορτές και να ξεπεράσει τα προβλήματα". Αστεία ευχή, από αυτόν που αντί να εύχεται πρέπει να βοηθά περισσότερο για να ξεπεράσουν τα προβλήματα τα νοικοκυριά. 

2. Κάτι ερωτήσεις, τόσο εύκολες που τραβούσες τα μαλλιά σου. Πχ. λέει ο Σαμαράς ότι ο κόσμος δεν θέλει εκλογές. (Ούτε εγώ θέλω, αλλά είναι υπερβολή να πω ότι "ο κόσμος δεν θέλει εκλογές" όταν οι δημοσκοπήσεις λένε απλώς ότι το 55% δεν θέλει και το 45% θέλει.) Ο δημοσιογράφος μετά του λέει: "Κύριε Πρωθυπουργέ, είπατε ότι ο κόσμος δεν θέλει εκλογές, και έχετε δίκιο, κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Αλλά..." Μετά το κομπλιμέντο, περιμένω λοιπόν το αλλά, τη δύσκολη ερώτηση, το ανεπαίσθητο στρίμωγμα για το οποίο μας προετοιμάζει αυτό το αντιθετικό αλλά...

"...αλλά, ο κόσμος επίσης θέλει και συναίνεση των κομμάτων, σε όλη την Ελλάδα η κουβέντα είναι ότι πρέπει να υπάρξει συναίνεση..." [Ερώτηση που φυσικά δίνει πάτημα στον Σαμαρά να περιαυτολογήσει ότι, όντως, αυτός είναι που θέλει την συναίνεση και πως οι άλλοι δεν την θέλουν.]

Είδα την συνέντευξη/διάγγελμα Σαμαρά, για να μη χρειαστεί να το κάνετε εσείς Facebook Twitter
Δύο διακοσμητικοί δημοσιογράφοι, στο γραφείο του πρωθυπουργού

3. "Καταγγέλουν εμάς, για το ότι δικοί τους άνθρωποι πήγαν να χρηματίσουν δικούς τους ανθρώπους. Και δεν ντρέπονται." 

Δηλητηριώδης ατάκα του Σαμαρά, ως σχόλιο για την υπόθεση του Χαϊκάλη και του Αποστολόπουλου. (Ότι δεν ντρέπονται, δεν ντρέπονται - αυτό να λέγεται.)  

4. "Η Χ.Α. προστίθεται στους ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ για να μη βγει ο Πρόεδρος. Αν οι βουλευτές της Χ.Α. θελήσουν να προβοκάρουν την προεδρική εκλογή, ε, τότε είναι ένας λόγος παραπάνω να ψηφίσουν πρόεδρο οι υπόλοιποι, ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός 180 χωρίς τους χρυσαυγίτες, χωρίς να τους κάνουμε ρυθμιστές." (Γεγονός. Πώς κατορθώσαμε πάλι να κάνουμε σημαντικούς μερικούς φυλακισμένους χιτλεριστές υπόδικους, δεν θα το καταλάβω ποτέ.)

5. Ο Σαμαράς ξαναείπε ότι στην τρίτη ψηφοφορία δεν θα υπάρχει "παρών", θα υπάρχει ονοματεπώνυμο. Ότι δηλαδή όσοι ψηφίσουν παρών και πάρουν την ευθύνη για τις εκλογές, θα δουν τα ονοματεπώνυμά τους να στιγματίζονται για πάντα. "Θα τους θυμάται όλος ο κόσμος και η Ιστορία!" είπε ο πολιτικός, λες και δεν ξέρει ότι σε μια βδομάδα πολιτικού χρόνου και νέων εξελίξεων στην καλύτερη θα αδιαφορούμε και στην χειρότερη (και πιο πιθανή περίπτωση) θα έχουμε ξεχάσει τα πάντα! 

6. Το ΔΟΥ ΝΟΥ ΤΟΥ! Και ο Πρωθυπουργός το λέει δημοσίως όπως εμείς: Δου Νου Του. Δεν ξέρω γιατί, αλλά μου φάνηκε αστείο να τον ακούω να το λέει. 

Είδα την συνέντευξη/διάγγελμα Σαμαρά, για να μη χρειαστεί να το κάνετε εσείς Facebook Twitter

7. Τον ρωτήσαν αν πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει τις εκλογές. Φυσικά και το πιστεύει, το πιστεύει ακράδαντα, λέει, και προσθέτει, με ύφος παναγίτσας που ετοιμάζεται να μας πει ένα μυστικό: "Και να σας πω και κάτι; Το αισθάνομαι. Το αισθάνομαι ότι θα κερδίσουμε, και όπου κι αν πάτε θα το δείτε κι εσείς". (Οπωσδήποτε, ειδικά αν πάμε στην 'παράσταση νίκης' οποιασδήποτε δημοσκόπησης...)

8. Γύρω στις 10 φορές είπε ότι τον βολεύουν οι εκλογές. Αλλά θέλει να δέσει πρώτα το καράβι στο λιμάνι. Αλλά να μη νομίζουμε ότι δεν τον βολεύουν. Τον βολεύουν. 

9. Από ένα σημείο και μετά η συνέντευξη έγινε προεκλογική, και άρα βαρετή. Σαν να προσπαθεί να κερδίσει την ψήφο των πολιτών και όχι των 180 βουλευτών. 

10. Δεν κρατήθηκε να μην μας γλείψει στο τέλος αναφέροντας το ελληνικό DNA, το πατριωτικό μας γονίδιο (και το ελληνικό δαιμόνιο φυσικά). Δεν ξέρω αν μου ξέφυγε, όμως νομίζω ότι περιέργως δεν έκανε καμία αναφορά στην Παναγία.

11. Απίθανο τελείωμα, με εντολή Σαμαρά!

Στο μισάωρο ακριβώς, για πρώτη φορά στα χρονικά, ο συνεντευξιαζόμενος έκλεισε τη συνέντευξη μόνος του! Ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους, τους αποχαιρέτισε και τελείωσε τη συνέντευξη, αφήνοντάς τους, ευτυχώς, κι αυτούς να πούνε ένα γεια. 

21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

13 σχόλια
Εγω να σου πω την αλήθεια αυτο το περίμενα.. Οπως και παλιά στα Ζαπεια και στα Γκούντις, περιμενα να λεει τα ίδια πραγματα με διαφορετική σειρα.. Η κεντρική ιδεα ειναι σε ολες τις περιπτώσεις "ψηφιστε με" ή "αφηστε με να τα κανω μπαχαλο.. τι δηλαδη? οι αλλοι κάνουν καλύτερο μπαχαλο?" η καπως ετσι. Τωρα τα υπόλοιπα, απλά ειναι παραλαγες στο ίδιο θεμα.. Εδω βεβαια εχουμε την υπερβαση, τύπου "ψηφιστε τους αποδεδειγμενα κλεφτες, ωστε να μην ερθει καποιο αλλο στύλ κλοπης που δεν το ξερετε ακόμα" (λαμπαδες για καθε στύλ πιστού).Εκεινο που πραγματικα ομως με βγαζει απο ταρουχα μου, ειναι η σταση των δημοσιογραφων και αντε εγω σου λεω οι δημοσιογραφοι ειναι αυτο που ηταν παντα, αλλα η ΕΣΗΕΑ? Τιποτα.. ουτε κιχ... ετσι για να ματια, για την τιμή των οπλων, για το γαμωτο ρε γαμωτο.. Αλλα δεν βαριεσαι Αρη μου.. . Αντε και καλή χρονια.. Παντα τετοια νάχουμε..
Δηλαδή δεν βρήκατε τίποτα έστω υποφερτό ! Πολύ αντικειμενικές οι απόψεις σας. Μια απλή ερώτηση για τους 120 οπαδούς του παρόν: το κόστος των εκλογών είναι 2.5 δις όπως όλοι συμφωνούν => οι 120 βλάπτουν της ρευστότητα της Χώρας για το 2015 κατά 20 εκατ. €. Αναλαμβάνουν να τα βρουν και να τα φέρουν; Εκλογές θα γινόταν έτσι και αλλιώς αλλά όχι στο 2015 => το κόστος τους θα αντιμετωπιζόταν το 2016 και όχι ένα χρόνο νωρίτερα. Οι εναλλακτική λύση όπως την παρουσίασε στο ΣΚΑΙ ο καθηγητής Κ. Βεργόπουλος είναι να δηλώσουμε ότι έχουμε αντικειμενική δυσκολία να πληρώσουμε τα όσο έχουμε συμφωνήσει και τότε οι δανειστές είναι υποχρεωμένοι να μας απαλλάξουν από αυτή την υποχρέωση. Αυτά διδάσκουν οι οικονομολόγοι καθηγητές στα Ελληνόπουλα, μην περιμένετε λοιπόν ότι ΚΑΙ οι νεότερες γενεές θα αλλάξουν μυαλά. Τη χώρα αυτή δεν την αγαπά κανείς, ούτε ο συνεντευξιαζόμενος πρωθυπουργός ούτε οι ελαφριά τω πνεύματι προτείνοντας οικονομοδιδάσκαλοι.
Ιδιαίτερα συγκινητικό το ότι σκέφτεσαι την τσέπη μας και το καλό της χώρας. Δάκρυσα, η αλήθεια να λέγεται. Μετά σκέφτηκα ότι κάτι εγκάθετοι άσχετοι σαν και σένα ανακατεύουν την πολιτική με τα οικονομικά και άντε να τους πείσεις μετά ότι σκέφτονται και λένε μπούρδες. ΟΛΑ είναι πολιτική και πολιτικές αποφάσεις, μικρό μου πόνυ. Γιατί αν αύριο μιά κυβέρνηση νομοθετήσει ότι απαγορεύεται η δήμευση της πρώτης κατοικίας, τα fund θα ψοφήσουν αδιάβαστα με τα δάνεια στο χέρι, όπως ψόφησαν παλιότερα κάτι άλλα με τα CDS στο χέρι. Ή τα ξεχνάμε αυτά; Άντε λοιπόν κι ασχολήσου με το πόσο έχει η μετοχή στο ελληνικό Χρηματιστήριο (που θα έπρεπε να έχει κλείσει εδώ και κάτι χρόνια, αυτό γιατί δεν το λες;) κι άσε τους πολιτικούς να ασχοληθούν με την πολιτική. Άντε, το καλό μου ...
Καλά, ο Σαμαράς ήθελε να βγάλει προεκλογικό λόγο και βρήκε εύκαιρη τη ΝΕΡΙΤ να του δώσει χρόνο.Αυτοί οι δυο ταλαίπωροι, που παρίσταναν τους δημοσιογράφους, δεν νιώθουν καμία ντροπή μετά από αυτή τη φαρσοκωμωδία που παρακολουθήσαμε;Πώς δέχτηκαν να παίξουν τα αγαλματάκια φοβισμένα, ακούνητα, αγέλαστα που άκουγαν με δέος έναν πρωθυπουργό σε προεκλογικό παραλήρημα;Aυτοί στελεχώνουν το νέο BBC, τρομάρα τους;Να τους χαίρεται ο Καψής που είχε αναλάβει την αναδιοργάνωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, τρομάρα του και αυτού.
Εμένα μου άρεσε που είπε: "Με βολεύουν οι εκλογές", λες κι ήθελε να το πιστέψει ο ίδιος ήταν παρά εμείς. Το πιστεύει τόσο, που άρχισε ήδη να ετοιμάζει τη προεκλογική του εκστρατεία! Να δεις που στο τέλος θα κάνει συνεργασία με το κόμμα του Παπανδρέου!!!
Mα είπε την αλήθεια!! Τον βολεύουν. Γι'αυτό και βρίσκομαστε σε "αδιέξοδο" (και δεν θα εκλεγεί προέδρος τελικά). Θέλει να βγεί ο Σύριζα, να σπάσει εκείνος τα μούτρα του για κανα-εξάμηνο (αφού δεν έχει άλλα περιθώρια έτσι που έχει φτιαχτεί η φτιάξη) και μετά να επανέλθει με κάποια "συνεργασία" και να ξανακατσικωθεί. Αφού κι ο Σόιμπλε βγαίνει και λέει για την "επόμενη κυβέρνηση που πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις", αμφιβάλλει κανείς ότι είναι όλα προκανονισμένα;
Ναι. Αμφιβάλω εγώ. Σιχάθηκα πια όλες αυτές τις "ψαγμένες" απόψεις περί του "όλα κανονισμένα είναι" από "κάποιους" που είναι πιό "δυνατοί" απο μάς. Στην πολιτική ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι κανονισμένο. Γι' αυτό και πέσανε να μας φάνε (και θα πέσουνε ξανά) στις τελευταίες εκλογές που έχουμε κάνει. Τέτοια παρέμβαση σε εσωτερικά χώρας είναι από σκανδαλώδης έως εγκληματική αλλά εντάξει, ΚΑΙ αυτό κανονισμένο ήταν ... Λοιπόν, για να εξηγούμαστε. Αν όλα είναι κανονισμένα από τους "δυνατούς", όλοι μώκο και δικαίωμα κανένα. Ούτε δίκτυο, ούτε συζητήσεις, ούτε ενδιαφέροντα, ούτε τίποτα. Ένα τάφο και πάπαλα. Και πολύ σας είναι.
Παρεξήγησες OuAm. Αν αναφέρεσαι σε μένα, ούτε ψαγμένη είναι η άποψή μου, ούτε τίποτα. Απλά παρακολουθώ με την φωνή της λογικής που συνομολογεί ότι οι ΔΙΚΟΙ μας πολιτικοί τα έχουν κανονισμένα. Όχι ξένα κέντρα εξουσίας, οι δικοί μας (που σιγά την δύναμη που έχουν, πλακάκια με τους εκδότες και τους εφοπλιστές απλά...). Κάνουν πάσα την εξουσία για τα μάτια του κόσμου και για να πιάσουν την κουτάλα εναλλάξ. Γιατί η στερεότερη στήριξη δίνεται από τον αντίπαλο, όχι τον φίλο ~αν αυτός παύσει, δεν υπάρχει και αίσθηση αναμέτρησης για εκτόνωση του κοινού αισθήματος!Να που επιβεβαιώνομαι (και θα επιβεβαιωθώ και στα λοιπά σχόλιά μου, πολύ φοβούμαι...) γιατί το μήλο σαπίζει από το εσωτερικό του, όχι από το εξωτερικό. Η ξένη παρέμβαση στα εσωτερικά δεν θα γινόταν ποτέ αν το κράτος κι οι πολιτικοί δεν είχαν παραδοθεί στην ρεμούλα και την διαφθορά εδώ και δεκαετίες. Όμως αυτά που λες για "κανένα δικαίωμα" και "μώκο" θα δείς ότι με την ψήφο τους οι Έλληνες ΠΑΛΙ θα τα δικαιώσουν ως στάση ζωής. Γιατί ο Έλληνας είναι πάντα παιδί και πιστεύει στον Άγιο Βασίλη. Και στα λέει αυτά άτομο που αγαπά τον Έλληνα και την Ελλάδα...
Σε ευχαριστούμε και σου ευχόμαστε καλές γιορτές και ευτυχισμένος ο νέος έτος,που έλεγε και ένας πελάτης μου,για τον κόπο σου και την υπομονή σου.
Για το 10, το DNA, την αναφορά-συνέχεια του "οι έλληνες δεν είναι β' κατηγορίας", αναφερόταν στις Ελληνικές επιχειρήσεις, τις οποίες η πολιτική του κατέστρεψε... αλλά το εξυμνεί!Το αγαπημένο μου σημείο, ήταν όταν είπε ότι ο Σύριζα θέλει εκλογές τώρα, γιατί το 2016 θα είναι όλα τόσο τέλεια που δεν θα έχει πάτημα να λαϊκίσει. Και δεν γύρισε ο Δημοσιογράφος να του πει ότι ξέρει και εκείνος ένα καλό ανέκδοτο...Πολλά ψέμματα, πολλές ανακρίβειες, πολύ αλαζονεία και έπαρση, πολύ κατηγορία άλλων για λάθη που εκείνος και μόνο έκανε!Ήρθε η ώρα να φεύγει... καιρό τώρα, αλλά με την ευκαιρία των εκλογών που δεν θέλει ούτε ο ίδιος, ας φύγει επιτέλους.
Πώς δε θα μπορούσε, τις προάλλες είχε δώσει στον Πρετεντέρη. Και μάλλον όλοι οι πρωθυπουργοί έχουν δώσει συνεντεύξεις σε ιδιωτικά κανάλια. Μετά από τη στιγμή που το κρατικό κανάλι νοιάζεται για ισολογισμούς και διεκδικεί κομμάτι από τη διαφημιστική πίτα, καλά έκανε και είχε το επίθετο "αποκλειστική" στον τίτλο.