UPDATE: Η δημόσια απολογία του Βερύκιου. 

 

 

 

Τρεις παρατηρήσεις

 

1) Το πόσο μεγάλος υποστηρικτής των γκέι και των ανθρωπινων δικαιωμάτων τους είναι προφανώς τρολάρισμα. Εκτός αν, πάντα, ό,τι λέει στην εκπομπή του δεν το πιστεύει και πιστεύει συνήθως ακριβώς τα αντίθετα απ' αυτά που υποστηρίζει στον αέρα. 

 

2) Μπράβο του για την απολογία. Ήταν το σωστότερο πράγμα. Μπορεί να μην είναι τόσο πιστευτό το πρώτο σκέλος της (καλύτερα να έλεγε, "είμαι μιας άλλης γενιάς, αλλά θα προσαρμοστώ", αντί να προσπαθεί να μας βγάλει τρελούς, όσους ακούσαμε την εκπομπή), αλλά δείχνει κάτι πολύ σημαντικό:

 

Ότι οι καιροί έχουν όντως αλλάξει. Ότι δεν μπορεί κάποιος να βρίζει συνανθρώπους του χυδαία και να μην επαναφέρεται στην τάξη. Ότι οι αντιδράσεις ήταν ισχυρές. 

 

Θα μπορούσε πανεύκολα να έλεγε: "Η δικτατορία του αδελφάτου προσπαθεί να μου κλείσει το στόμα!" και όχι μόνο να μη ζητούσε συγγνώμη, αλλά και ναι ξεστόμιζε ακόμα χειρότερα πράγματα. (Και πολύς κόσμος θα τον υποστήριζε και τότε.) Το ότι δεν το έκανε λέει πολλά πράγματα, και καλά. Κι αν το έκανε μόνο και μόνο επειδή πιέστηκε απ' τους εργοδότες του, ε, μπράβο στους εργοδότες του τότε.

 

Είτε την εννοεί τη συγγνώμη είτε όχι, έπραξε ορθά και μπράβο του.  

 

3) Νομίζω ότι από ηθικής απόψεως κλείνει σε ένα βαθμό το θέμα, μ' αυτήν την απολογία. Από επαγγελματικής άποψης όμως όχι: Το ΕΣΡ πρέπει και να τιμωρήσει (για παραδειγματισμό, αλλά όχι απαραίτητα αυστηρά) την εκπομπή, αλλά και να φτιάξει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο που θα προστατεύει τους ανθρώπους απ' τη χολή του καθενός που παίρνει ένα μικρόφωνο και λέει ό,τι του κατέβει.   

 

 

====

 

 

UPDATE: Μια μέρα μετά την εκπομπή, ο Βερύκιος στο ραδιόφωνο βγάζει τον εαυτό του λάδι...

 

 

 

 

Ο ηθικός Δήμος Βερύκιος κάνει ραδιοφωνική εκπομπή, στον Alpha. 

 

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι πραγματικά, ξέροντας ότι τα μικρόφωνα είναι ανοιχτά, μιλάει επίτηδες τόσο προσβλητικά για συνάνθρωπό μας. (Στη συγκεκριμένη περίπτωση για τον Αύγουστο Κορτώ)

 

Χρειάζεται δηλαδή να γίνει καταγγελία στο ΕΣΡ; Αυτό κοιμάται;

 

Πρέπει να υπάρξει άμεση καταδίκη αυτού του ανθρώπου που σπέρνει το μίσος, και τόσο άκομψα, σ' έναν μεγάλο ραδιοφωνικό σταθμό. 

 

 


01:25 Βερύκιος - Ήθελε και το δαχτυλάκι!
03:15 Βερύκιος - Δύο τρεις γκόμενους... 
03:45 Βερύκιος - Η Παρθενοπόπη.
05:25 Βερύκιος - Η κυρά Αυγουστίνα!
06:00 Σταυρόπουλος - Εγώ ξεφώνιζα της αδερφές.
07:55 Βερύκιος - Ραδιοφωνική παραγωγός - Την γνωρίζω την κυραυγουστίνα πολύ καλά!
08:15 Βερύκιος - Εξέθεσε τον Θεοδωράκη για την δική του γκαβλάντα.
09:40 Σταυρόπουλος - Ο Γκέμπελς ωχριά μπροστά στον Βερύκιο.
10:13 Έχει και συνέχεια μετά το 11:40 .
12:10 Βερύκιος - Καίγεται ο πισινός μας.
13:10 Σταυρόπουλος - Δικτατορία των γκέι.
13:30 Βερύκιος - Δεν έχουν... θηλυκό κορμί, έχουν και θηλυκό μυαλό! Γεννάει ο σατανάς...

 

===

 

 

Φαίνεται ποιος είναι τι. 

 

Η επίθεση του Βερύκιου, απάνθρωπη, φωνακλάδικη, μηνύσιμη.

 


Η αντίδραση του Κορτώ, αξιοπρεπέστατη, ψύχραιμη, με χιούμορ.

 


*Τα τέσσερα σχετικά status updates του:

 

 

Χτες, ανάμεσα στην τόση καλοσύνη που μου δείξατε, υπήρξαν και κάμποσες φωνές οργής κι ασχημοσύνης που έφριξαν με την αναφορά ενός άντρα στον 'άντρα' του, και με στόλισαν ποικιλοτρόπως με δείγματα του πολιτισμού τους. Ωστόσο, διόλου δεν με πτόησαν. Όποιος πολεμάει κι εχθρεύεται την αγάπη, και δη την αγάπη του αλλουνού, έχει χάσει προ πολλού το παιχνίδι της ζωής.


Ιδέα για χοντρό γέλιο. Τραβάμε ένα κάρο αγωγές στον Alpha για το ντελίριο του Βερύκιου, και με τα φράγκα που θα μας επιδικάσουν κάνουμε το πιο γαμάτο Gay Pride ever.

 

Κι όμως ο κόσμος προχωρά, έστω κι αν το κάνει με βήματα συχνά τόσο μικρά που μοιάζει ακίνητος, κι αποτελματωμένος. Κι ευτυχώς, όσοι προσπαθούν να τον κρατήσουν καθηλωμένο στο παρελθόν, είναι οι ίδιοι τόσο μικροί που δεν μπορούν να τον ακολουθήσουν ούτε καν σ' αυτήν του την επίμοχθη πορεία προς ένα καλύτερο μέλλον.

 

Να και κάτι που δεν περίμενα ποτέ να νιώσω σαν μοναχοπαίδι: ένα πλήθος ανθρώπων με μόνη συγγένεια την αγάπη που μας δένει, να προτάσσουν τα στήθη τους για να με υπερασπιστούν σαν να ήμουν το αδελφάκι τους το μικρό. Δεν περιγράφεται η συγκίνησή μου. Και γι' αυτό θα αγωνιστώ στο πλευρό σας με κάθε τρόπο, ώστε όλοι μαζί σαν μια φαμίλια να αποσοβήσουμε το ενδεχόμενο έστω κι ένας ευάλωτος συνάνθρωπός μας να βρεθεί στο μέλλον στο στόχαστρο τέτοιων χυδαίων επιθέσεων.

 

 


Για καταγγελίες, ή οποιαδήποτε άλλη επικοινωνία :
=====================================
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ (Ε.Σ.Ρ.)
Πανεπιστημίου & Αμερικής 5, 10564 Αθήνα
Τηλ.: 213-1502300, 213-1502301, 213-1502390 Fax: 210-3319881
Email: ncrtv@otenet.gr

http://www.esr.gr


Η εκπομπή υπάρχει επίσημα καταγεγραμμένη στο http://www.alpha989.com και συγκεκριμένα στο site http://www.alpha989.com/MediaList.asp... . Το συγκεκριμένο απόσπασμα ξεκινά από το 03:00 .