Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος κατεβαίνει για Δήμαρχος Αθηναίων, και στο Facebook, εν αναμονή του προγράμματός του που θα μιλά για τα θέματα της καθημερινότητας, έγραψε μερικά status updates σχετικά με το ποιοι ΔΕΝ θέλει να τον ψηφίσουν (ή δεν τον πειράζει αν δεν τον ψηφίσουν). 

 

Το πιο πολυσυζητημένο ήταν αυτό που εμμέσως λέει ότι είναι οροθετικός, ένα γεγονός που ενθουσίασε -από την κουτσομπολίστικη άποψη- πολλά ενημερωτικά σάιτ, παρ' ό,τι ο ίδιος διευκρίνισε ότι έχει ξαναμιλήσει για το θέμα. (Εγώ δεν το θυμόμουν.)

 

 

 

Η facebookική καμπάνια του, μέχρι στιγμής, αποτελείται από μικρά ποστ, τα οποία τελειώνουν πάντα με τον ίδιο τρόπο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Είναι ένα επιθετικό στυλ καμπάνιας, που μοιάζει να λέει σ' όσους διαφωνούν μαζί του "αν δε με θέλετε μία, εγώ δε σας θέλω χίλιες". Νομίζω ότι πρώτον θα συζητηθεί, και δεύτερον θα κάνει γνωστές τις θέσεις του (πχ. για τη μικροποσότητα ναρκωτικών), θέσεις που είναι αποδεκτές από περισσότερο κόσμο απ' ό,τι πιστεύεται γενικώς. Στο πνεύμα της, μου θυμίζει μια ιντερνετική εκδοχή του "Μήπως είστε ΚΟΔΗΣΟ και δεν το ξέρατε;", που παρ' ό,τι δεν είχε βοηθήσει και πολύ το κόμμα στις αρχές των '80ς, νομίζω ότι ήταν απ' τις πιο έξυπνες προεκλογικές καμπάνιες.  

 

**Στα σχόλια του Facebook του, υπάρχουν και μερικές σκληρές αλήθειες (ή και όχι) που για νομικούς λόγους δεν μπορώ να αντιγράψω εγώ εδώ. 

 

***Επίσης να πω ότι έχει ενδιαφέρον η πρωτιά του Καμίνη σε όλες τις δημοσκοπήσεις, όταν στις αρχές της εβδομάδας όλοι τον είχαν ξεγραμμένο (σε μια εκπομπή του ΣΚΑΪ ο Ευαγγελάτος είχε καγχάσει όταν αναφέρθηκε η περίπτωση ο Καμίνης να περάσει στον δεύτερο γύρο - όχι να νικήσει, αλλά έστω να πάει στη Β' Κυριακή).