Ένα ταξίδι στην Ευρώπη σε τρία λεπτά

Ένα ταξίδι στην Ευρώπη σε τρία λεπτά Facebook Twitter
5

H ταινία Rules of Attraction (που σκηνοθέτησε ο Roger Avary το 2002) βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο του Bret Easton Ellis. Στο βιβλίο υπάρχει ένας χαρακτήρας που πήγε ταξίδι στην Ευρώπη - και το αφηγείται με συντομία. 

Για το φιλμ, ο σκηνοθέτης πήγε με τον ηθοποιό Kip Pardue στην Ευρώπη και γύρισαν 70 ώρες (!) υλικού, απ' τις οποίες έκαναν ένα τρομερά γρήγορο μοντάζ. 

Κι έτσι, το ταξίδι του συγκεκριμένου χαρακτήρα φαίνεται στην ταινία, σπινταριστό και ερεθιστικό.

Σε τρία και κάτι λεπτά. 

(Το ενδιαφέρον είναι ότι με διαφορετικό μοντάζ, ο Avary έφτιαξε με το ίδιο υλικό των 70 ωρών, μια μεγάλου μήκους ταινία που δεν κυκλοφόρησε ποτέ, για νομικούς λόγους, το Glitterati. Ο Kip Pardue υποδυόταν και για τις 15 μέρες του ταξιδιού τον χαρακτήρα του, έναν άντρα τοπ-μόντελ, κι όσοι φαίνονται στην ταινία δεν είχαν ιδέα πως επρόκειτο για ηθοποιό. Πηδιέται στ' αλήθεια με τις γυναίκες που γνωρίζει, κάνει αληθινά ναρκωτικά, καταγράφει τη ζωή του όπως την έζησε εκεί. Το Glitterati, παίζεται μόνο σε ιδιωτικές προβολές που κάνει, σπανιότατα, ο σκηνοθέτης μόνο για τους γνωστούς του. Θα ήθελα να γίνω γνωστός του.)

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

5 σχόλια