Πριν έγραψα ένα ποστ για τον Υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα, που παρά το συντηρητικό του προφίλ (και τις αστειότητες που έλεγε για τον Αθανάσιο Διάκο της Κιτσοπούλου) εξηγήθηκε, επιτέλους, καλά σήμερα και καταδίκασε κατηγορηματικά τα επεισόδια που δεν άφησαν την παράσταση Corpus Christi να παιχτεί χτες. 

 

Πολλοί με χλεύασαν επειδή έδωσα συγχαρητήρια σε Υπουργό που έκανε απλώς το αυτονόητο. Κι όμως, όταν μαθαίναμε χτες βράδυ πως οι αστυνομικοί κοιτούσαν τους χρυσαυγίτες να δέρνουν κόσμο ή να αποφυλακίζουν κρατούμενους και δεν έκαναν τίποτα, πολλοί πιστέψαμε πως δεν θα ίδρωνε το αυτί κανενός απ' τους κυβερνώντες. 

 

Κι επίσης όπως έγραψε ο steliosl, "Το αυτονόητο στην Ελλάδα είναι η εξαίρεση όχι ο κανόνας". 

 

 

-----------------

 

 

Ο Β. Σωτηρόπουλος έγραψε στο fb, για τον Υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, και θα συμφωνήσω:

 

"Αυτή είναι η ενδεδειγμένη ενέργεια για έναν υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, που κατάπιε και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Υπουργό Πολιτισμού."

 

 

 

 

 

Παρέμβαση Ρουπακιώτη για τα επεισόδια στο "Χυτήριο"

Παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης προκάλεσαν τα χθεσινά επεισόδια στο Θέατρο Χυτήριο και η ματαίωση της πρεμιέρας της παράστασης «Corpus Christi» με την οποία ουσιαστικά αναζητεί τυχόν παραλείψεις εισαγγελικών ή αστυνομικών αρχών. Με παραγγελία του προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητεί να ενημερωθεί εάν ειδοποιήθηκε ο εισαγγελέας Υπηρεσίας και αν ναι γιατί δεν παρενέβη.

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης ζητεί από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να αξιολογήσει εάν συντρέχει περίπτωση διάπραξης του αδικήματος της παράλειψης καθήκοντος εκ μέρους των αστυνομικών οργάνων, σε σχέση με την απελευθέρωση  συγκεκριμένου άνδρα, την ώρα που αστυνομικές δυνάμεις τον προσήγαγαν σε υπηρεσιακό λεωφορείο, από βουλευτή της Χρυσής Αυγής.   

 

 

----

 

 

Σε κάποιες στιγμές που ως πολίτης νιώθεις απροστάτευτος είναι ένα μικρό φως στην άκρη του τούνελ οι επίσημες φωνές λογικής. 

 

Και γι' αυτό νιώθω την ανάγκη να συγχαρώ όσους κάνουν σωστά τη δουλειά τους, μέχρι οι εξαιρέσεις αυτές να είναι πραγματικά ο κανόνας και η αναφορά στα αυτονόητα να είναι πραγματικά περιττή

 

Μπράβο λοιπόν και στον Αντώνη Ρουπακιώτη. 

 

Βάζει τα γυαλιά σε πολλούς - και κυρίως στους πολιτικούς αρχηγούς που είχαν υπάρξει Υπουργοί Πολιτισμού και πρωτοστατούσαν σε λογοκρισίες έργων τέχνης - και ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, που σήμερα σιωπούν ένοχα...