Τα 'χει πάρει και κανείς άλλος με τους "απεργούς" της ΕΡΤ, ή μόνο εγώ;

Facebook Twitter
0

Δεν ξέρεις με ποιον να πρωτοεκνευριστείς πια αυτές τις μέρες. Ακόμα και μερικοί "καλοί", αυτοί που μάχονται "κατά της εξαθλίωσης", οι καημένοι που είδαν τους μισθούς τους να μειώνονται τρεις φορές -ας αφήσουμε το πόσο εξωφρενικοί ήταν κάποιοι μισθοί στην ΕΡΤ για δεκαετίες-, ακόμα κι αυτοί αποδεικνύονται υποκριτές. 

Είχα ακούσει παλιά, επί Ν.Δ, ότι όταν οι χιλιάδες -πολλοί απ' αυτούς όχι και ιδιαίτερα χρήσιμοι- υπάλληλοι της ΕΡΤ απεργούσαν είχαν βρει μια τέλεια πατέντα. Δεν πήγαινε κανείς στη δουλειά, όμως μόνο ελάχιστοι δήλωναν επισήμως ότι απεργούσαν. Κι έτσι δεν πληρώνονταν αυτοί οι ελάχιστοι - και σε κάθε απεργία δηλώνονταν διαφορετικοί ως απεργοί, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί η τυχόν πιθανότητα κάποιος να μην πληρωθεί για πάνω από μία απεργία - όσες απεργίες κι αν γίνονταν κάθε χρόνο.

Υπενθυμίζω ότι τους μισθούς τούς πληρώνουμε εμείς, είτε άμεσα -με το τέλος για την ΕΡΤ στο λογαριασμό της ΔΕΗ, είτε έμμεσα με την υπόλοιπη φορολογία. 

Έχει δενξερωπόσο καιρό που η ΕΡΤ απεργεί. Δείχνει δηλαδή επαναλήψεις προγραμμάτων, πράγμα όχι απαραίτητα κακό και κάποιες φορές μικρά δελτία. Συχνά πυκνά θυμόμουν για το Κόλπο που είχα ακούσει παλιότερα, αλλά υπέθετα ότι ήταν θεωρία συνομωσίας. Πώς θα ήταν δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο τόσο καιρό και να μην έχει βουήξει ο τόπος, σκεφτόμουν. 

Να όμως που τελικά βούηξε >>> 

ΤΑ «ΘΑΥΜΑΤΑ» ΤΗΣ ΕΡΤ

Απεργούν και πληρώνονται

Διοικητικοί, τεχνικοί και δημοσιογράφοι της ΕΡΤ απεργούν επί ημέρες, ωστόσο ένα πολύ μικρό ποσοστό από αυτούς είδε τον μισθό του μειωμένο στο τέλος του μήνα.

Σε παιδιά ενός ανώτερου θεού έχουν αυτοαναγορευτεί οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ. Δεν αρκεί που διεκδικούν τις υψηλότερες αμοιβές των ΔΕΚΟ - οι δημοσιογράφοι μάλιστα εξαιρέθηκαν από το ενιαίο μισθολόγιο - καταφέρνουν να πληρώνονται τις ημέρες των κινητοποιήσεών τους, αφήνοντας τους ανυποψίαστους τηλεθεατές στα κρύα του λουτρού να καταβάλλουν 55 ευρώ τον χρόνο μέσω του ανταποδοτικού τέλους της ΔΕΗ.


Πώς γίνεται αυτό; Πώς είναι δυνατόν στις 30/11, στις 2/12, στις 3/12 και 4/12 από το σύνολο των 3.493 εργαζομένων που απήργησαν να μην πληρώθηκε μόλις το 7,16% (250 άτομα), το 8,9% (314), το 2,2% (77) και το 2,2%, αντίστοιχα;


Τη λύση του μυστηρίου έδωσαν οι αρμόδιες Διευθύνσεις, ανάβοντας το «πράσινο φως» για να πληρωθούν δημοσιογράφοι, διοικητικοί ή τεχνικοί που είτε εργάστηκαν, είτε απουσίαζαν δικαιολογημένα είτε καλύφθηκαν πίσω από την ταμπέλα του «προσωπικού ασφαλείας».

Το ανήκουστο είναι ότι στις μονάδες κεντρικού ελέγχου, εποπτείας δικτύου, ροής προγράμματος (Ραδιοφώνου και Τηλεόρασης), προσωπικό ασφαλείας αποτελεί το σύνολο της εκάστοτε βάρδιας!


Κοντά σε αυτούς, κατά τη διάρκεια των απεργιών, η ΠΟΣΠΕΡΤ έδωσε εξαιρέσεις σε απεργούς, προκειμένου να εργαστούν στα τμήματα για την παραγωγή αγώνων ποδοσφαίρου καθώς και των δελτίων ειδήσεων μειωμένης διάρκειας. Επίσης η ΠΟΣΠΕΡΤ έδωσε εξαιρέσεις και στο σύνολο των Μουσικών Συνόλων για τις ανάγκες της χριστουγεννιάτικης συναυλίας...


Ετσι λοιπόν, ενώ όλο και περισσότεροι πολίτες έρχονται αντιμέτωποι με το τέρας της ανεργίας και της ανέχειας, οι «ελεύθεροι πολιορκημένοι» της ΕΡΤ τους στέρησαν την ενημέρωση.



Είναι χαρακτηριστικό ότι στις αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις δημοσιογράφων από τις 5-16/12 το ποσοστό όσων δεν πληρώθηκαν κυμαίνεται από 1,5% έως 23,8%. Μάλιστα στην 24ωρη απεργία της 10ης /12 από τους 859 δημοσιογράφους πληρώθηκαν οι 846 (98,5%!) είτε επειδή εργάστηκαν, είτε επειδή απουσίαζαν σε άδεια δικαιολογημένα είτε επειδή χαρακτηρίστηκαν προσωπικό ασφαλείας.


Δηλαδή λιγότερα χρήματα στο τέλος του μήνα εξαιτίας της απεργίας της συγκεκριμένης ημέρας είδε μόλις το 1,5%. Την αμέσως επόμενη ημέρα από τους 859 δημοσιογράφους δεν πληρώθηκαν μόλις 27, ενώ οι υπόλοιποι 832 και απήργησαν και είδαν το χρώμα του χρήματος. Στις 12/12 από τους 859 πληρώθηκαν «ωσεί παρόντες» οι 700, στις 13/12 οι 680, στις 14/12 οι 693 και στις 16/12 οι 654.

----

Πέρα απ' αυτά, ίσως είναι κι η μέρα περίεργη σήμερα και να φταίω εγώ που τα βρίσκω εκνευριστικά, το χειρότερο ήταν η αντίδραση των "απεργών" αλλά και της Διοίκησης της ΕΡΤ στις αποκαλύψεις. 

Οι "απεργοί" εξήγησαν την όλη απίθανη κατάσταση λέγοντας πως λόγω αυξημένων αναγκών της ΕΡΤ ήταν απαραίτητο το μεγάλο ποσοστό προσωπικού ασφαλείας!

Α, μπα; Για να παίζουν, ως επί το πλείστον, επαναλήψεις της Μπήλιως Τσουκαλά και σειρών του 1985, τη μία μετά την άλλη, χρειαζόταν μεγάλο ποσοστό προσωπικού ασφαλείας; Και μάλιστα το 90% των εργαζομένων; Και μάλιστα ίσως κι απ' το σπίτι τους;! 

Προσβλητικό ακόμα και για τη δική μου, χαμηλή, νοημοσύνη. Επίσης εξοργιστική όμως είναι και η Διοίκηση της ΕΡΤ που μόλις έμαθε τι συνέβαινε διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση. 

Καλά έκανε μεν, αλλά πού ήταν τόσους μήνες; Είναι δυνατόν το αφεντικό μιας επιχειρήσης να μην ξέρει ότι σχεδόν όλοι απεργούν και σχεδόν όλοι πληρώνονται; Δεν λογοδοτεί η Διοίκηση σε κάποιον; Κι αυτοί από μας δεν πληρώνονται; Χρειάστηκε να πάει 13 Ιανουαρίου για να συνειδητοποιήσουν (απ' τις εφημερίδες;!) ότι πιθανότατα συνεχίζουν να πληρώνουν ανθρώπους που δε δουλεύουν. Ανθρώπους που τάχα γκρινιάζουν για την υποβάθμιση της ΕΡΤ και "απεργούν" στο όνομά της, για να την "προστατέψουν" και να την "σώσουν".

Ποιος αμαυρώνει πιο πολύ την εικόνα της ΕΡΤ; Ποιος απαξιώνει τη Δημόσια Τηλεόραση; Γιατί συνεχίζουν όλοι να κοιτούν μόνο τους εαυτούς τους -και οι "απεργοί" και τα Αφεντικά- και κανείς δεν κοιτά τη χώρα που καταστρέφεται, κάθε μέρα και πιο πολύ; 

Ρητορικές απορίες. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ