Η Εξομολόγηση μιας κοπέλας με σχιζοφρένεια. (Θέλεις να γίνεις φίλος της;)

Facebook Twitter
0

Στη νέα στήλη του Lifo.gr που λέγεται Εξομολογήσεις, ο καθένας εξομολογείται ότι θέλει. Θέματα ερωτικά, κωμικά, επαγγελματικά, οικογενειακά.

Μερικά θέματα είναι και (πολύ) σοβαρά. Όπως αυτό εδώ.

χαμενα χρονια...σχιζοφρενεια

καλησπερα,

στα 19 μου ενω σπουδαζα στη συμπρωτευουσα, αρρωστησα. Η διαγνωση ηταν ψυχωτικο συνδρομο, κοινως σχιζοφρενεια.

Ειχα χασει τη λογικη μου για 2 χρονια πραγμα που με οδηγησε στην αποπειρα αυτοκτονιας και παραλιγο να μεινω παραλυτη...

Το αισιοδοξο της ιστοριας ειναι οτι τωρα και περπαταω και ειμαι λογικη.

Ο απολογισμος; Στα 29 μου μονη χωρις να εχω κανει ποτε σχεση γιατι φοβαμαι οτι παντα με ακολουθει το στιγμα και γιατι παντα κρυβω την αληθεια για να επιβιωνω και αναγκαζομαι να λεω ψεμματα απλα για να χω φιλους.

Έχασα τα καλυτερα χρονια μου, σε εξι μηνες γινομαι 30 και ειμαι μονη, γιατι οι διαπροσωπικες μου σχεσεις βασιζονται στο ψεμα: δηλωνω οτι εχω ερωτικο παρελθον, οτι βγαινω εξω, οτι ειμαι υγιης... ενω απλα θελω να πω την αληθεια μου, θελω να ζησω την ηλικια μου.

Ποτε δεν χρησιμοποιησα την ασθενεια μου, δεν ειμαι κρατικοδιαιτη, δουλευω σκληρα, τελειωσα τις σπουδες μου, αλλα βαρεθηκα να 'χω τις υποχρεωσεις ενηλικα χωρις τις απολαβες.

Θελω να ερωτευτω, θελω να χω φιλους που αγαπουν την πραγματικη... ας πουμε Ελενη... την αγωνιστρια... καθως και νικητρια της ζωης...

Βαρεθηκα να κρυβομαι, δεν φοβαμαι την αληθεια μου, ειμαι δυνατη και θελω πραγματικες σχεσεις...

Πειτε μου γιατι φοβαστε μια ασθενεια... δεν κραταω πριονι... δεν ειμαι ο αντεροβγαλτης... Παιρνω συνειδητα τα χαπια μου και ειμαι καλα.

.....................................................................................................................

* Στα σχόλια της Εξομολόγησης, αναγνώστες γράφουν όμορφα λόγια (μια κοπέλα λέει στην 'Ελένη': "Θέλεις να γίνουμε φίλες;") κι η 'Ελένη' απαντά σε όλους: "Ειμαι τοσο μονη περα απο την οικογενεια μου που πραγματικα οποιος μπορει να αντεξει την αληθεια μου ειναι φιλος. Ήδη νιωθω οτι με αγκαλιασατε φιλικα."

** Όλες οι Εξομολογήσεις.

*** Και μην ξεχνάμε, τη διαδικτυακή στήλη ερωταπαντήσεων της ψυχολόγου Κατερίνας Βαλαβανίδη, i-Psychology. Μπορεί να είναι ένα πρώτο βήμα. Το σημαντικότερο όμως είναι, αν νιώθουμε πως έχουμε ψυχικά προβλήματα να μην ντραπούμε και να ξέρουμε πως δεν είμαστε ούτε οι μόνοι -ούτε μόνοι. Η ψυχοθεραπεία μπορεί να σώσει -και να αλλάξει- ζωές.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ