«Με τον εμφύλιο στη Συρία να χειροτερεύει μέρα με την ημέρα, ο αριθμός των προσφύγων που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη αυξάνεται συνεχώς. Η Ελλάδα είναι το σημείο εισόδου στο ταξίδι τους μέσω Τουρκίας. Κάθε μέρα περίπου 2000 πρόσφυγες φτάνουν στις ελληνικές ακτές. Η προσφυγική κρίση χειροτέρεψε τους τελευταίους μήνες στα ελληνικά νησιά Κω, Λέσβο και Χίο, με περίπου 50 χιλιάδες ανθρώπους να φτάνουν τον Ιούλιο. Τα νησιά δεν έχουν τη δυνατότητα υποδοχής τόσων ανθρώπων, δεν μπορούν να προσφέρουν επαρκή διαμονή, αποκομιδή σκουπιδιών και περίθαλψη και οι ανθρωπιστική κρίση έχει ξεπεράσει τις αντοχές της Ελλάδας.

 

Υπό αυτές τις συνθήκες η γκαλερί Breeder και ο Στέλιος Φαϊτάκης δημιούργησαν ένα έργο 27x20 εκατοστών που τυπώθηκε σε 250 αντίτυπα σε ματ χαρτί, υπογεγραμμένα από τον καλλιτέχνη. Ονομάζεται The Wave και μπορείς να το αγοράσεις από το site της Breeder (πληροφορίες στο mail gallery@thebreedersystem.com). Όλα τα έσοδα θα γίνουν δωρεά στον Ερυθρό Σταυρό, στο νησί της Χίου, για να βοηθηθούν οι πρόσφυγες που φτάνουν στο νησί».

 

Αυτά αναφέρει το δελτίο τύπου που συνοδεύει την ανακοίνωση για το έργο του Φαϊτάκη. Το The New Wave θα υπάρχει στο εξώφυλλο της 46ης έκδοσης του γερμανικού περιοδικού Süddeutsche Zeitung.

 

To site της Breeder είναι εδώ.