Δεν έχω κανένα φόβο για τους πολίτες της χώρας μας όταν είναι πλήρως ενημερωμένοι για το τι συμβαίνει στο διοικητήριο της πατρίδας μας, όταν καλούνται να εξασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα.

 

Θλίβει την ψυχή μου βαθύτατα και με ανησυχεί ο κίνδυνος μιας νέας εμφύλιας διάσπασης, ένας νέος διχασμός.

 

Προτείνω ο πρωθυπουργός να συστήσει άμεσα ένα νέο ολιγομελές συμβούλιο διαπραγμάτευσης, προερχόμενο από τους υπάρχοντες άφθαρτους όλων των παρατάξεων και από τη Δευτέρα, να μεταβούν στην Ευρώπη με αίτημα άμεσες συνομιλίες για μια έντιμη συμφωνία. Προτείνω επίσης, άμεσο άνοιγμα των τραπεζών, ώστε ο απλός λαός να πάψει να είναι όμηρος αυτής της οικονομικής βαρβαρότητας που ντροπιάζει και την Ευρώπη στην οποία η Ελλάδα είναι και θέλει να είναι αναπόσπαστο μέλος της.
Ενότητα πάνω από όλα.

 

Οι καιροί δεν περιμένουν. Ο ελληνικός λαός πρέπει να μείνει ενωμένος και άφοβος στη διεκδίκηση ενός καλύτερου αύριο και να επιβάλλει τον σεβασμό σε αυτούς που επιβουλεύονται το μέλλον του μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Πιστεύω ότι είναι ανάγκη όλοι να ξαναγαπηθούμε, να προστατεύει ο ένας τον άλλον σαν να είναι ο εαυτός του.

 

Να τοποθετηθούν αξιοκρατικά οι κατάλληλοι στις σημαντικές θέσεις, να πάψουν επιτέλους οι αντιπαλότητες.

 

Κάθε αλλαγή απαιτεί αντοχή.

 

Το μέλλον δεν χαρίζεται, αλλά κατακτάται.

 

Η ψήφος του λαού πρέπει να λειτουργήσει ως κάθαρση.

 

Χρειάζεται ευθύνη, δημοκρατία, αυτοκριτική, αλλά και θαρραλέα κριτική προς τους εταίρους. Η καταστροφή του χθες μπορεί να γίνει αφετηρία ελπίδας, για ένα μέλλον αντάξιο σε μια ενωμένη, περήφανη και αξιοπρεπή Ελλάδα, που δημιούργημά της είναι και η Ευρώπη στην οποία ανήκει.

 

Η άποψη του συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου, αναρτήθηκε στο ΑΠΕ