Χημικά Πάρτι στο Ιράν

Χημικά Πάρτι στο Ιράν Facebook Twitter
4

Χημικά Πάρτι στο Ιράν Facebook Twitter
Σκέφτομαι και το Persepolis –την περιπέτεια ενός κοριτσιού που παραπαίει ανάμεσα στα vibes της νεανικής δυτικής κουλτούρας, την ευρωπαϊκή migrant-hood και την ισλαμοκρατία της πατρίδας της...

"Στο Ιράν κάνουν τα καλύτερα πάρτι— με rave και τζαζ και ποτά και χημείες παντός είδος, αλλά μέσα σε σπίτια, κρυφά''.
Αυτά μου έλεγε ένας νεαρός με μπούκλες στο Ιnternational Student's House στο Regents Park στο Λονδίνο. "Η μουσική [και τα φιλιά και το σεξ σκεφτόμουν εγώ] είναι καλύτερα εκεί από ότι εδώ στο Λονδίνο... ξέρεις πιο προχωρημένα''. Μερικά χρόνια μετά άκουσα παρόμοιες φράσεις από ένα gay Ιρανό ιστορικό τέχνης, τώρα ακαδημαϊκό στην Κων/πολη. "Στα πάρτι στο Ιράν οι νέοι εκφράζονται ερωτικά πιο απρόσμενα—πιο πολυσεξουαλικά—απ'ότι εδώ στην Αγγλία. Ο κόσμος είναι πιο ατίθασος και τρελός όταν βρίσκει μια ατμόσφαιρα ελευθερίας.''

Σκέφτομαι αυτήν την κρυφή party zone στο Ιράν — σκέφτομαι συχνά τα φιλιά που αντάλλαξα με νεαρούς μπουκλωτούς Ιρανούς στο Λονδίνο — σκέφτομαι και το Persepolis –την περιπέτεια ενός κοριτσιού που παραπαίει ανάμεσα στα vibes της νεανικής δυτικής κουλτούρας, την ευρωπαϊκή migrant-hood και την ισλαμοκρατία της πατρίδας της.

Θα ρθει μια μέρα που θα κάνουμε τα καλύτερα πάρτι μέσα σε σπίτια; Με video-προβολές και θεατρικά σόου. Θα ντυνόμαστε σαν τους Velvet Underground, θα πηδάμε στον αέρα σαν αστροναύτες σε νιρβάνα.

Και μετά σκέφτομαι την Αθήνα. Θα ρθει μια μέρα που θα κάνουμε τα καλύτερα πάρτι μέσα σε σπίτια; Με video-προβολές και θεατρικά σόου. Θα ντυνόμαστε σαν τους Velvet Underground, θα πηδάμε στον αέρα σαν αστροναύτες σε νιρβάνα. Θα ανακατεύουμε μπουζούκια με ηλεκτρονικές λούπες, ψυχεδέλεια και ζεμπεκιές. Θα κρεμιόμαστε με γάτζους από το ταβάνι και θα φιλιόμαστε μέσα στην γλυκιά έκσταση του πόνου– οπως οι μετα-σουφιστές performers.


Και το πρωί θα χωρίζουμε.

Τα κορίτσια θα φορούν μαύρες μαντίλες και ποδιές και θα πηγαίνουν στους σπίτια τους να στρώσουν πίτα-φύλλο και να σφουγγαρίσουν και να αλλάξουν πάνες στα μωρά και να καλέσουν τον παπά της ενορίας να κάνει αγιασμό στο σπίτι. Και οι άντρες θα πηγαίνουν στη δουλειά και θα γυρνούν στο σπίτι το απόγευμα για να δουν τηλεόραση. Η πολιτική και πνευματική ηγεσία του τόπου — ο Κασιδιάρης με ματωμένο σμόκιν και ο Σεραφείμ με glam άμφια– θα εγκαινιάζουν Ιδρύματα Μείζονος Ελληνισμού και Χριστιανοσύνης, θα φορτώνουν τα σχολεία με Εγκυκλοπαίδειες Πατριδολαγνείας, θα κηρύσσουν Ορθόδοξες Σταυροφορίες.

Αλλά εμάς δε θα μας πειράζει. Γιατί θα ξέρουμε. Όλα αυτά γίνονται για να μπορούμε να περνάμε καλύτερα το βράδυ. Η απαγόρευση υπηρετεί την ασυδοσία μας. Δίνει ένα στόχο στο κέφι μας. Να η συνταγή ενός υπέροχου πάρτι. Ο σκοταδισμός του μέλλοντος είναι μια μηχανορραφία ηδονοθηρίας.


Κόψτε μας το φιλί για να αφηνιάσουμε!

Ζήτω.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

4 σχόλια