Πολύ πριν το χάος στο κέντρο της Αθήνας, τους πυροβολισμούς και τη σύλληψη του Νικόλαου Μαζιώτη, η μέρα ξεκίνησε με μια παράξενη προαναγγελία: ήταν η τυπική ανακοίνωση της Αστυνομίας για μία ακόμη ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση :
_________
 
 
_________
 
H είδηση έπαιξε σχεδόν παντού - σε μικρά και μεγάλα μέσα.
 
Λίγες ώρες μετά ο καταζητούμενος Μαζιώτης κατέβηκε να κάνει ληστεία στο αστυνομοκρατούμενο κέντρο της Αθήνας. Φορώντας μια σχεδόν αποκριάτικη περούκα και  κρατώντας ένα κανονικό όπλο. Τη μέρα που η Αστυνομία, με επίσημη ανακοίνωσή της, είχε ενημερώσει ότι θα βγάλει ενισχυμένα συνεργεία στο κέντρο για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, του παρεμπορίου, της παράνομης μετανάστευσης, της διακίνησης ναρκωτικών και λοιπών αδικημάτων!
 
Είναι γνωστό, ακόμη και σε όσους δεν είναι εγκληματίες, πως αυτό συνεπάγεται ελέγχους για εξακρίβωση στοιχείων σε οποιονδήποτε μπορεί να θεωρηθεί ύποπτος.
 
Αρχικά, αναρωτιέται κανείς πόσο αφελής, προκλητικός ή κακά ενημερωμένος μπορεί να είναι ο επικηρυγμένος καταζητούμενος. Μετά, όμως μοιραία διολισθαίνει σε άλλες σκέψεις, που έχουν να κάνουν με τις συμπτώσεις της ζωής, την κωμωδία της μοίρας ή την αιώνια καχυποψία ημών των υπολοίπων. Που είμαστε Έλληνες και ζούμε στην Ελλάδα.