________________
1.


 

Αγαπητή Α μπα! ήθελα να σου αφιερώσω το άσμα. Να το ακούσετε σε στενό συμποσιακό κύκλο, καθότι τέτοιες μουσικές είναι του διαβόλου και υπάρχει ο κίνδυνος διαφθοράς των νεολαίων. "-you are the gin to my tonic

 

Καταπληκτικό τραγούδι και ερμηνεία, αλλά πιο πολύ με σκλάβωσε το ψευδώνυμό σου.

 

 

________________
2.


"....γιατί τόση μοναξιά ρε αμπέμπα..;;
είμαι 31 και δε βλέπω στον ήλιο μοίρα.. να το πάρω απόφαση λες;;"- biribiri

 

Όχι βέβαια! Τώρα είναι που μπαίνεις στην κατάλληλη ηλικία! Καθόλου να μην απογοητεύεσαι. Πριν τα 30 δεν έχεις ιδέα ποιός είσαι. Συνέχισε να μαθαίνεις τον εαυτό σου χωρίς φόβο και χωρίς πάθος και, με όσο περισσότερη ειλικρίνεια το κάνεις, τόσο πιο εύκολα θα αναγνωρίσεις το ταίρι σου μόλις το δεις. Αλήθεια.

 

1906, Gabrielle Ray
1906, Gabrielle Ray

 

________________
3.


"γειά σου Α μπά
Μήπως μπορείς να μού εξηγήσεις γιατί όταν έχουμε στο ψυγείο μας ένα κομμάτι τυρί για πολύ καιρό καί μουχλιάσει το πετάμε, ενώ την ίδια στιγμή να αγοράζουμε ροκφόρ (το οποίο είναι και πανάκριβο)και να το τρώμε με περισσή ευχαρίστηση; "

 

Υπάρχουν μούχλες και μούχλες. Άλλες είναι επικίνδυνες για την υγεία και άλλες όχι. Η Penicillium Roqueforti, όπως καταλαβαίνεις, (όχι, δεν έβγαλα το όνομα από το μυαλό μου), όχι μόνο δεν είναι επικίνδυνη αλλά κάνει καλό, και μια ξαδέρφη της φτιάχνει τη γνωστή πενικιλίνη. Ή κάπως έτσι.

 

 


______________

4.


"Α, μπούμπα γεια! Θα ήθελα αν μπορείς να καταρρίψεις ένα από τα πολλά κλισέ που ακούγονται για το LA! thanks!
P.S. I love you!"- Άννα Μπράβο

 

Ότι κάνει συνέχεια ζέστη. Η αλήθεια είναι ότι ανάβουμε το καλοριφέρ σχεδόν μία εβδομάδα το χρόνο. Χε, χε.


Δεν είναι ανατροπή κάποιου κλισέ αλλά είναι κάτι που προσπαθούμε να ξεχνάμε. Το LA λέγεται και La-La-Land, (και είναι), αλλά είναι χτισμένο πάνω στο ρήγμα του Αγίου Ανδρέα, το οποίο έχει μήκος 1.300 χιλιόμετρα και φτάνει μέχρι την επιφάνεια της γης. Αν γίνει ο Μεγάλος Σεισμός, το κέντρο του LA θα εξαφανιστεί όπως τα Σόδομα και τα Γόμορρα, και δεν ξέρω αν έφερα τυχαία αυτό το παράδειγμα. Ίσως τώρα που πέρασε νόμος (με δημοψήφισμα!) για υποχρεωτική χρήση προφυλακτικών στις ταινίες πορνό που γυρίζονται στην Καλιφόρνια και όλες οι εταιρείες παραγωγής του Valley μετακόμισαν στη Νεβάδα, ίσως λέω ότι πήραμε λίγο αναβολή.

 

 

________________
5.


Έχει τύχει να γνωρίσω σε ξενοδοχειακές επειχειρήσεις που έχω δουλέψει κατά καιρούς και κάποια παιδιά από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές, όλοι βέβαια εκμεταλλευόμενοι από εργοδότες. Συνομιλώντας μαζί τους πάντοτε καταλάβαινα ότι δουλεύανε ακατάπαυστα, δεν ξοδεύανε τίποτα (ειδικά αν στη δουλειά τους δινόταν τροφή και στέγη), με σκοπό να βοηθήσουν τις οικογένειές τους πίσω και να κάνουνε κομπόδεμα, ενώ δεν κάνανε φυσικά νέες οικογένειες εδώ, ο σκοπός της μετανάστευσης ήταν τα λεφτά. Στις χώρες τους κερδίζανε 30 ευρώ το μήνα, στην Ευρώπη από 300 μέχρι 500. Λογικά, αν δουλεύει κάποιος όσο βρίσκει δουλειά, σε κανα δυο χρόνια δε θα γυρίσει πολύ ματσωμένος; Δεν μου έχει τύχει να μιλήσω με κάποιον που ετοιμάζεται να επιστρέψει, εκτός του ότι είναι δύσκολο να μιλήσεις μαζί τους γιατί δεν είναι πολύ στην κουλτούρα τους να μιλάνε ελεύθερα με γυναίκες, βλέπω..

 

Αυτό είναι το σχέδιο, να γυρίσουν πίσω ματσωμένοι. Ωστόσο, όπως μας έχει δείξει η εμπειρία και από τους Έλληνες που κάποτε έφυγαν για τον ίδιο λόγο, ελάχιστοι κάνουν το αρχικό σχέδιο πραγματικότητα.
Τελικά αποδεικνύεται ότι τα λεφτά δεν είναι ποτέ αρκετά για να γυρίσουν πίσω, με τον καιρό συνηθίζουν στις «πολυτέλειες» της νέας χώρας, όσο κι αν την απεχθάνονται επειδή δεν τους αποδέχεται, οι αδερφές τους στην πατρίδα παντρεύονται, οι γονείς τους πεθαίνουν, το πατρικό σπίτι αλλάζει χέρια, και κάποτε ανακαλύπτουν ότι η πατρίδα που θυμούνται δεν υπάρχει πια. Κάποια στιγμή γνωρίζουν και μια συμπατριώτισσα με την ίδια ιστορία, παντρεύονται, θεωρούνται ξένοι και στις δύο χώρες και ζουν με την σκέψη ότι στα βαθιά γεράματα θα γυρίσουν πίσω για να θαφτούν δίπλα στο παππού τους. Τις περισσότερες φορές δεν καταφέρνουν ούτε αυτό.

 

 

 

________________
6.


Σε πολλά ξενοδοχεία είθισται να αλλάζουν τα σεντόνια των πελατών κάθε μέρα. Αυτό γίνεται για να δείξουν ότι είναι καθαρά ξενοδοχεία ή όντως οι λόγοι είναι πρακτικοί, δηλ για να μην περνάνε διάφορα στο στρώμα; Πλάκα πλάκα, αυτά τα στρώματα γατί δεν τα φτιάχνουν με ένα πλαστικό προστατευτικό; Είναι σιχαμένα αφού δεν πλένονται.

 

Τα αλλάζουν; Ή απλώς τα ισιώνουν; Πάντα αναρωτιέμαι.

 

 

________________
7.


Γεια σου τρομερή Λένα. Αναρωτιόμουν αν έχεις σκεφτεί ποτέ να προξενέψεις μερικούς από τους αναγνώστες σου μεταξύ τους. Κάποιοι μου ταιριάζουν πολύ και συχνά λέω, "τι κρίμα, αυτός ο τυπάς σήμερα στην ερώτηση νούμερο 6 θα ταίριαζε με το κορίτσι της ερώτησης 7 της προηγούμενης Τετάρτης". Για την ακρίβεια, κάποιοι μου φαίνονται σαν να ψάχνουν (μεταφορικά) ο ένας τον άλλον και να μην μπορούν να βρεθούν! Εντάξει, θα πρέπει βέβαια να σκεφτούμε ένα διακριτικό τρόπο, μην κάνουμε τη στήλη αμέρικαν μπαρ. Τι λες?- Αμ, δε!

 

Αν και θα ήθελα να είμαι ιδιοκτήτρια ενός αμέρικαν μπαρ, πολύ καλά τα λες. Αν όμως κάποιος θέλει, μπορεί να συμπληρώσει το μέιλ του στο προφίλ που διατηρεί στη Lifo. Αυτό δεν είναι κάπως σαν καρτ-βιζίτ; Όποιος λοιπόν είναι ανοιχτός σε νέες γνωριμίες, ας βάλει εκεί ένα μέιλ για να τον βρίσκουν, και όποιος βρήκε ενδιαφέρον στα λόγια ενός σχολιαστεί, να αφήσει τις ντροπές και να στείλει. Μη φοβάστε επειδή είναι ίντερνετ. Και το ίντερνετ μέρος είναι.

 

 

 

________________
8.


Α,μπα ξέρεις που κάνει εκπαίδευση ο φτερωτός έρωτας να πάω να μάθω και εγώ να ρίχνω κανένα βέλος βρε?- μποι

 

Ο φτερωτός ρίχνει βέλη αλλά δε μπορεί να σημαδέψει τον εαυτό του. Σίγουρα αυτό θέλεις;

 

 

________________
9.


"Αγαπητή Α,μπα,

η στήλη σου είναι σκέτη τρέλα. Τη διαβάζω και μου φτιάχνει το κέφι, που τελευταία είναι πολύ πεσμένο. Τί κάνουμε όταν η μαμά μας δεν είναι καλά; Α,μπα μου είναι μοναχικός άνθρωπος, δεν εμπιστεύεται σχεδόν κανένα, αγαπάει πολύ εμένα και την αδερφή μου αλλά αισθανόμαστε ότι κρεμιέται από πάνω μας. Οι σχέσεις της με τον μπαμπά μας τελευταία δεν είναι οι καλύτερες και επειδή δεν έχει κανέναν να μιλήσει, τα λέει όλα σε εμάς. Όμως εγώ δεν αντέχω άλλο και αισθάνομαι ότι δεν μπορώ να το διαχειριστώ όλο αυτό. Της έχουμε πει να πάμε σε έναν ψυχολόγο να μιλήσει και να μπορέσει να βρει ξανά τη χαρά στη ζωή της αλλά δε θέλει. Κι εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να κρατάω αποστάσεις για να είμαι καλά ψυχολογικά και να μην πάθω κατάθλιψη. Παράλληλα, όλο αυτό με επηρεάζει στη σχέση μου, είτε ξεσπάω πάνω του τα νεύρα μου χωρίς να ξέρει γιατί είμαι χάλια (δεν του μιλάω για τα οικογενειακά μου προβλήματα) είτε μου δημιουργούνται φοβίες ότι δεν θα μπορέσω ποτέ να κάνω μια ευτυχισμένη οικογένεια και ότι θα είμαι δυστυχισμένη κι άλλα τέτοια. Τι να κάνω Α,μπα μου; πραγματικά την αγαπάω πολύ τη μαμά μου και θέλω να είναι ευτυχισμένη.
Σ'ευχαριστώ από καρδιάς"- πίπη

 

Αχ. Ξεκίνα διαβάζοντας την ερώτηση 11 εδώ. Δεν είναι το ίδιο, αλλά η απάντηση είναι περίπου η ίδια – δε μπορείς να γίνεις ο γονιός του γονιού σου επειδή σου το ζητάει, αυτό αν γίνει, γίνεται με τα χρόνια. Επειδή η μαμά σου σε αγαπάει, θα προσπαθήσει να σε καταλάβει, φτάνει κι εσύ να της εξηγήσεις. Πες της γιατί της λες ότι πρέπει να πάει σε ψυχολόγο. Μάλλον λέει όχι γιατί σκέφτεται «τι να τον κάνω, αφού έχω τα παιδιά μου». πες της ότι είναι πολύ πέρα από τις δυνάμεις σου να την στηρίξεις, γιατί είσαι σε ηλικία που χρειάζεσαι ακόμα στήριξη και ότι τη χρειάζεσαι δυνατή. Πες της ότι δυσκολεύεσαι πολύ και ότι χρειάζεσαι τη μαμά σου. Θα καταλάβει.

 

 

 

________________
10.


"Γιατί ο Donald Duck όταν βγαίνει από το μπάνιο φοράει πετσέτα ενώ κυκλοφορεί τις υπόλοιπες ώρες χωρίς παντελόνι; -"-v μικρό γλυκό τουλουμπάκι


Είσαι ο πρώτος που ανακάλυψε ανακολουθία στις ιστορίες της Ντίσνεϊ.

 

 

________________
11.


"Γεια σου Α,μπα,
Εγώ είμαι πάλι. Θυμασαι την περίπτωσή μου;
Ρε συ Α,μπα, στην πραγματικότητα δεν είμαι σκύλα...
Θυμάσαι τον τύπο για τον οποίο σου μίλησα; Πάει καλά το πράγμα, προχωράει. Βγαίνουμε, κοιμόμαστε μαζί, όλα. Περνάμε και οι δύο πάρα πολύ καλά. Όταν είμαστε μαζί δεν καταλαβαίνουμε πώς περνάνε οι ώρες. Αυτός είναι καλός, έξυπνος, αστείος, οι απόψεις μας ταιριάζουν, με νοιάζεται και με προσέχει πολύ και είναι τρελός για μένα. Είναι σχεδόν τέλειος, αλλά εγώ δεν είμαι ερωτευμένη...
Σε αυτή τη φάση που είμαι δε βλέπω μέλλον. Θεωρείς ότι είναι καλύτερο να το κόψω τώρα, όσο είναι ακόμα νωρίς, ή να το αφήσω να δούμε αν θα πάει κάπου; Τι πιστεύεις ότι είναι πιο δίκαιο για εκείνον;
Ευχαριστώ."- self-centered bitch

 

Συγχώρεσε με, αλλά δε μπορώ να πω ότι θυμάμαι. Αυτοί που βάζουν σε ζυγαριά τον «έρωτα» είναι πολλοί.
Ναι, χώρισέ τον. Χώρισε για να βρει άλλη που δε θα λέει τέτοια. Όταν το μετανιώσεις μη στείλεις άλλη ερώτηση.

 

 

 

________________
12.

 

"Αγαπημένη Α μπα!!
Ανακάλυψα τη στήλη σου στη lifo πρόσφατα κι από εκείνη τη μέρα έγινες η συνήθεια που έγινε λατρεία. Το ερώτημά μου σε σένα είναι το εξής: Τι στην ευχή παίζει με τους life/wellness/business coaches; Σε ρωτώ γιατί μέσα σε ένα δύο χρόνια, το συγκεκριμένο επάγγελμα ξεφυτρώνει σαν τα μανιτάρια μαζί με τους personal trainers!!
Δεν είναι ελιτίστικο στην Ελλάδα της κρίσης, να υπάρχουν «ειδικοί» οι οποίοι (με το αζημίωτο φυσικά) να υπόσχονται ότι μέσω του coaching θα σου αλλάξουν τη ζωή; (σημειωτέον ότι οι επαγγελματίες ψυχολόγοι δεν αναγνωρίζουν τον κλάδο, αλλά θα μου πεις ούτε οι φυσιοθεραπευτές αναγνωρίζουν τους χειροπράκτες που πραγματικά βοηθούν κόσμο).
Ξέρω ότι στην Αμερική το coaching είναι πολύ μόδα (εδώ και χρόνια), αλλά τελικά σε ποιους απευθύνεται; Και πως είμαστε σίγουροι, ότι αυτοί οι οποίοι βαφτίζονται coaches (στην Ελλάδα) δεν είναι τίποτε επιτήδειοι κομπογιαννίτες, που χειραγωγούν τις σκέψεις και το μυαλό μας για να μαζεύουν λεφτά, χωρίς να προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια; Κι από ποια αρχή ελέγχονται για να ασκήσουν το επάγγελμα αυτό; Ελπίζω να μην κούρασα!! Σε φιλώ και περιμένω την καυστική σου απάντηση!!- bataclan "

 

Καλύπτουν το κενό που δημιουργείται μεταξύ των αστρολόγων, χαρτοριχτρών και μέντιουμ.