Ευρωπαικό βραβείο για την Μπιενάλε της Αθήνας

Ευρωπαικό βραβείο για την Μπιενάλε της Αθήνας Facebook Twitter
Χθες, κοντά στην Πλατεία Μαβίλη. Ο Poka-Yio και η Ξένια Καλπακτσόγλου, συνιδρυτές της Μπιενάλε Αθήνας. Φωτ. Σπύρος Στάβερης.
0

Ευρωπαικό βραβείο για την Μπιενάλε της Αθήνας

Το European Cultural Foundation τιμά την Μπιενάλε της Αθήνας με το βραβείο ECF Princess Margriet για το 2015 αναγνωριζοντάς την ως μία τολμηρή πολιτιστική πρωτοβουλία

 

Η απονομή του βραβείου των 25.000 € για κάθε νικητή θα γίνει στις 31 Μαρτίου 2015 στις Βρυξέλλες. Παρούσες στην τελετή απονομής πρόκειται να είναι η πριγκίπισσα Margriet και η πριγκίπισσα Laurentien της Ολλανδίας.

Όπως αναφέρει το ECF, με την ανάδειξη των νικητών, ο οργανισμός «στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα για το μέλλον των ανεξάρτητων πολιτιστικών πρωτοβουλιών στον ευρύτερο χώρο της Ευρώπης, οι οποίες μας δείχνουν πόσο μπορεί να μας επηρεάσει και να μας αλλάξει ο πολιτισμός, ακόμη και κάτω από τις πιο δύσκολες πολιτικές και οικονομικές συνθήκες».

Με αφορμή την ανακοίνωση της βράβευσής της, η Μπιενάλε της Αθήνας θα οργανώσει συμπόσιο στις 3 Δεκεμβρίου 2014 (από το δελτίο Τύπου).

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ